Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Video

Laine vyhral prvý súboj s Matthewsom vďaka prvému hetriku + video

Lepší čas si pre svoj prvý hetrik v NHL nemohol Patrik Laine ani vybrať. Tri góly strelil v prvom vzájomnom zápase proti Austonovi Matthewsovi a pomohol nimi k víťazstvu Winnipegu 5:4 nad Torontom, ktoré vyhrávalo už 4:0.

Prvý gól strelil druhý draftovaný hráč tohto roka v úvode tretej tretiny a znižoval ním na 2:4. Druhý strelil v samom závere tretej tretiny a vynútil ním predĺženie. V ňom rozhodol o osude zápasu v tretej minúte po tom, čo pred ním spálila veľkú šancu draftová jednotka.

„Je vždy pekné skórovať. Každý to vie. Toto je najlepšia lige na svete a ja som strelil tri góly. Bolo úžasné pomôcť nimi k výhre môjho tímu. Bolo to cool,“ povedal Laine po zápase, ktorý označil za „normálny zápas základnej časti“.

V prípade fanúšikov a expertov však nešlo o normálny zápas. Prvýkrát sa v ňom stretli najvyššie vybraní hráči posledného draftu. Lainemu sa darilo lepšie, keďže Matthews zaznamenal len jednu asistenciu a prehral. Takto vyšli v individuálnom porovnaní:

Článok pokračuje pod reklamou

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Laine (WPG) 18:48 3 0 3 +2 0 5 1
A. Matthews (TOR) 17:57 0 1 1 -1 0 7 0

Nechýbalo však veľa, aby bol hrdinom duelu Matthews. V nadstavenom čase totiž smeroval sám na brankára. Gól nedal a z následného protiútoku uspel Laine.

„Bolo to na konci zápasu v predĺžení. Je ťažké robiť nejaké pohyby s pukom, pretože ľad už je v zlom stave, tak som sa to tam len snažil vystreliť. Brankár to dobre prečítal a keďže v predĺžení hrajú traja hráči proti trom, tak z takýchto únikov bývajú prečíslenia súpera,“ poznamenal Matthews pre CP.

Po prvom z dvoch tohtoročných vzájomných stretnutí majú obaja na svojom konte štyri góly a päť bodov. Američan však odohral o jeden zápas menej. Ak budú obaja zdraví, odvetu absolvujú 21. februára v Air Canada Centre.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies