Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Budaj vychytal cennú výhru, Tatar skóroval

V piatich nedeľných zápasoch sa predstavili aj traja Slováci. Z víťazstva sa tešil len brankár Peter Budaj, no do bodovania sa zapísal Tomáša Tatar, ktorý skóroval.

Carter a Budaj doviedli Kings k výhre v kalifornskom derby

Peter Budaj podal solídny výkon a dokonca do tretej tretiny vstupoval s nádejou na čisté konto. To síce nevychytal, ale napokon doviedol s 28 zákrokmi Los Angeles k výhre 3:2 nad Anaheimom. O úspechu v kalifornskom derby rozhodli tri góly Kings z druhej tretiny, ktoré strelili postupne dvojbodový Drew Doughty (3) a dvakrát počas presiloviek trojbodový Jeff Carter (9), ktorý dosiahol na métu 600 bodov v NHL. Ducks boli v tretej tretine lepší a Budaja zasypali 17 strelami. Za jeho chrbát však puky dostali len Antoine Vermnette (4) a Rickard Rakell (6). Obom asistoval Hampus Lindholm. John Gibson v danej tretine čelil len trom strelám a duel opustil s 26 zákrokmi. Kým Los Angeles vyhralo tretí zápas po sebe, Anaheim prišiel o krátku dvojzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. J. Carter (LAK), 2. A. Vermette (ANA), 3. D. Doughty (LAK)

Tatar skóroval, Detroit však prehral s Calgary

Detroitu vyšiel úvod zápasu a vďaka tretiemu gólu v sezóne Tomáša Tatara (3) po ôsmich minútach vyhrával. V druhej tretine však svojím prvým gólom v NHL vyrovnal stav Garnet Hathaway (1) a v tretej skórovali aj Matt Stajan (1) a Mikael Backlund (2), ktorí rozhodli o výhre Calgary 3:2. K tretej výhre z ostatných štyroch zápasov pomohol troma asistenciami Dougie Hamilton a 21 zákrokmi Chad Johnson, ktorého okrem slovenského útočníka prekonal aj Anthony Mantha (1). Jimmy Howard urobil 23 zákrokov, ale ani to nepomohlo k ukončeniu série prehier Red Wings. Tá už trvá štyri zápasy. Tatar odohral 17 a štvrť minúty. Okrem gólu zaznamenal mínusový bod a dve strely na bránu. Detroitu nepomohol ani návrat Thomasa Vaneka. Jeho spoluhráč Alexej Marčenko duel nedohral pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel pri bodyčeku Michaela Ferlanda.

Článok pokračuje pod reklamou

Tatarov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton (CGY), 2. J. Ericsson (DET), 3. M. Tkachuk (CGY)

Mladíci pomohli Hurricanes natiahnuť sériu výhier

Dvadsaťtriročný Victor Rask (8) strelil už svoj ôsmy gól v sezóne a devätnásťročný Noah Hanifin (1) svoj prvý, aby mladíci pomohli Caroline k víťazstvu 3:1 nad Winnipegom. Prvý gól v sezóne strelil aj 21-ročný Elias Lindholm (1), zatiaľ čo štvrtý najstarší hráč tímu, Cam Ward, zneškodnil 28 striel. Hurricanes vyhrali štvrtý zápas po sebe a neustále tlačili na Connora Hellebuycka, ktorý opustil duel s 37 zákrokmi. Čestný úspech jeho mužstva zaknihoval v tretej tretine Mark Scheifele (11), ktorý sa s 23 bodmi dostal do čela ligového bodovania. Slovenský útočník Marko Daňo odohral 12 minút, počas ktorých zaznamenal dve strely a štyri bodyčeky. Jets prehrali tretí duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm, 2. V. Rask, 3. C. Ward (všetci CAR)

Wennberg rozhodol o výhre Columbusu nad Washingtonom

Columbus porazil Washington v utorok na domácom ľade a podarilo sa mu to aj v nedeľu v hlavnom meste Spojených štátov. Opäť išlo o zápas, ktorý rozhodol jeden gól. Ten strelil dvojbodový Alex Wennberg (3), ktorý 54 sekúnd pred koncom tretej tretiny využil presilovku, aby rozhodol o triumfe 3:2. K nemu viedli aj góly Nicka Foligna (7) a Brandona Dubinského (2), ako aj 19 zákrokov Sergeja Bobrovského. Capitals v zápase dvakrát viedli po šťastnom góle dvojbodového Nicklasa Bäckströma (5) a presilovkovom zakončení Alexa Ovečkina (9). Braden Holtby urobil 20 zákrokov. Kým Washington prišiel o krátku dvojzápasovú sériu výhier, Columbus svoju víťaznú sériu natiahol na štyri zápasy.

Kombinácia, ktorá priniesla výhru:

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg (CBJ), 2. N. Bäckström (WSH), 3. A. Ovečkin (WSH)

Barkovov nájazd rozhodol o výhre Panthers nad Rangers

Ukázal svoju šikovnosť, stálo pri ňom aj šťastie a bol z toho pekný nájazd. Nájazd, ktorým Aleksander Barkov rozhodol o výhre Floridy 3:2 nad Rangers. James Reimer k nej prispel 33 zákrokmi a v normálnej hracej dobe sa do čierneho trafili obrancovia Keith Yandle (1) a Aaron Ekblad (5). Henrika Lundqvista, ktorý zažil svoj 700. štart v NHL, prekonali z 30 striel. New York v zápase dvakrát vyhrával po góloch Chrisa Kreidera (4) a Miku Zibanejada (5), ale napokon si pripísal po prvýkrát v sezóne druhú prehru po sebe. Zibanejad, navyše, utrpel v predĺžení vážne zranenie nohy. Panthers, naopak, vyhrali ostatné dva zápasy. V Madison Square Garden uspeli po prvýkrát od apríla 2013.


Víťazný nájazd Barkova:

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (FLA), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. K. Yandle (FLA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 28/30 (93,3%) - - - - - - -
M. Daňo (WPG) 11:56 0 0 0 0 0 2 4
T. Tatar (DET) 17:15 1 0 1 -1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies