Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Chára sa zranil a Boston prehral. Greiss doviedol Islanders k výhre

V utorok sa v NHL odohralo päť zápasov, do ktorých vstupoval jeden Slovák. Zdeno Chára však duel nedohral pre zranenie a jeho Boston prehral.

Backes skóroval, no z výhry sa tešili jeho bývalí spoluhráči

David Backes (4) po prvýkrát čelil tímu, ktorého bol kapitánom. Dokonca aj strelil prvý gól zápasu a jubilejný 20 000. v histórii Bostonu. St. Louis však dokázalo dvakrát zareagovať na vedenie domácich a napokon duel vyhralo 4:2, aby si natiahlo víťaznú sériu na štyri zápasy a ukončilo štvorzápasovú sériu prehier na ľadoch súperov. Rozhodol o tom gól Paula Stastnyho (5). Dvakrát sa z gólu tešil Jori Lehterä (3) a raz aj Robert Bortuzzo (1). Jake Allen urobil 39 zákrokov a okrem Backesa na neho našiel recept už len Dominic Moore (5) počas oslabenia. Tuukka Rask inkasoval tri góly z 27 striel a jeho tím neprišiel len o body, ale aj o kapitána Zdena Cháru. Ten odohral deväť minút predtým, ako v druhej tretine zamieril do šatne. Už sa z nej nevrátil.


Hviezdy duelu: 1. J. Allen (STL), 2. D. Backes (BOS), 3. J. Lehterä (STL)

Stalberg rozhodol vyrovnaný zápas proti Maple Leafs

Viktor Stalberg (3) sa zbavil obrancu, dostal sa do úniku počas oslabenia a zakončil ho gólom, ktorým v druhej tretine rozhodol o výhre Caroliny 2:1 nad Torontom hrajúcim opäť bez Martina Marinčina. Cam Ward od toho momentu už nekapituloval a duel opustil s 25 zákrokmi. K piatej výhre v sérii pomohol aj presilovkový gól Jeffa Skinnera (8), ktorým odpovedal na presný zásah domáceho Jakea Gardinera (4). Mal pritom šťastie, že bol na správnom mieste v správny čas. Puk sa totiž do brány odrazil od jeho korčule po tom, čo strela Dereka Ryana zasiahla bránkovú konštrukciu. Frederik Andersen urobil 27 zákrokov a Maple Leafs prehrali ešte len tretí z desiatich domácich zápasov. „Musíme sa naučiť vyhrávať aj takéto zápasy. Vyhrali sme viac jasných zápasov ako takýchto tesných,“ poznamenal Mike Babcock pre CP.

Článok pokračuje pod reklamou

Stalbergov víťazný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. V. Stalberg (CAR), 2. C. Ward (CAR), 3. F. Andersen (TOR)

Senators odolali a Karlsson rozhodol o ich výhre

Ottawa strelila viac ako dva góly v riadnej hracej dobe po prvýkrát v ostatných 13 zápasoch a aj vďaka tomu zdolala Montreal 4:3. Kapitán Erik Karlsson (4) strelil víťazný gól, aby zavŕšil obrat Senators, ktorí v zápase prehrávali trikrát. Pripísal si 400. bod už v 498. zápase NHL. „Dokázali sme odpovedať vždy, keď strelili gól. Veľakrát sa nám také niečo nepodarí a dodá to celej skupine sebadôveru,“ poznamenal pre CP Mike Hoffman (4), ktorý skóre vyrovnával prvýkrát. Potom ho napodobnili Derick Brassard (3) a Mark Stone (4). Hoffman a Stone pridali aj dve asistencie. K ukončeniu dvojzápasovej série prehier pomohol aj Craig Anderson, ktorý urobil 36 zákrokov. Carey Price mal menej práce a zastavil 19 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Shea Weber (8), Alex Radulov (4) a Alex Galchenyuk (8). Pri všetkých góloch asistoval Andrej Markov.

Jeden z najkrajších gólov sezóny:

Karlssonov 400. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (OTT), 2. A. Markov (MTL), 3.C. Anderson (OTT)

Mason, Simmonds doviedli Flyers k výhre nad Panthers

Wayne Simmonds a jeho spoluhráči podali veľmi dobrý výkon pred Steveom Masonom a brankár bol pripravený zasiahnuť vtedy, keď bolo treba. Mason urobil 38 zákrokov, Simmonds (10) zaznamenal gól a asistenciu a Philadelphia vyhrala na ľade Floridy 3:1. Strelecky sa presadili aj Dale Weise (1) a Nick Cousins (3). „Predošlé zápasy nám prehrávali straty pukov. Museli sme urobiť dobrú prácu v tom, aby sme hrali jednoducho. A dnes sa nám to podarilo,“ skonštatoval Simmonds pre AP. Domáci Roberto Luongo zastavil 25 striel a o čestný úspech sa postaral Reilly Smith (4). V zápase sa vrátil do hry Nick Bjugstad, pre ktorého to bol prvý duel v sezóne po zranení.

Hviezdy duelu: 1. S. Mason (PHI), 2. W. Simmonds (PHI), 3. R. Smith (FLA)

Leddy, Greiss rozhodli o výhre Islanders nad Ducks

Jaroslav Halák dostal v utorok voľno a do brány Islanders sa po siedmich zápasoch vrátil Thomas Greiss, ktorý urobil 39 zákrokov a inkasoval dva góly. Newyorčania tiež strelili dva góly, keď sa presadili premiérový strelec v NHL Adam Pelech (1) a Josh Bailey (3). Napokon sa tešili z výhry 3:2 nad Anaheimom, o ktorej rozhodli dlhé samostatné nájazdy. Rozuzlenie priniesla 14. séria, v ktorej uspel obranca Nick Leddy. Štvorzápasovej sérii prehier bol koniec. Jonathan Bernier urobil 33 zákrokov a do čierneho sa z hráčov Ducks trafili dvojbodový Cam Fowler (6) a Rickard Rakell (7). Kalifornčania prehrali druhý zápas po sebe.

Kompletná nájazdová lotéria:

Hviezdy duelu: 1. C. Fowler (ANA), 2. T. Greiss (NYI), 3. O. Kaše (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 09:04 0 0 0 0 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies