Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Budaj porazil Haláka ako prvá hviezda duelu

V stredu sa v NHL odohralo až 13 zápasov aj s ôsmimi Slovákmi. Zo šiestich korčuliarov nebodoval ani jeden, Tomáš Tatar a Andrej Sekera zvíťazili. Tretí súboj slovenských brankárov vyhral Peter Budaj, ktorý sa stal prvou hviezdou duelu.

Budaj vychytal Kings výhru nad Halákom

Peter Budaj chytil 22 striel a doviedol Los Angeles k domácemu víťazstvu 4:2 nad New Yorkom Islanders. Okrem toho vyhral súboj slovenských brankárov nad Jaroslavom Halákom a upravil ich vzájomnú bilanciu na 2:1. Pre Kings vychytal aj 11. výhru v sezóne, štvrtú po sebe a stal sa prvou hviezdou zápasu. Ten kalifornský tím rozhodol až v 58. minúte, keď Dwight King (4) strelil dva góly v rozmedzí 25 sekúnd. Druhý z nich bol napokon víťazný. Dvojbodový Jake Muzzin (3) upravil skóre strelou do prázdnej brány, Alec Martinez (4) ho otváral v 16. minúte. Trevor Lewis dvakrát asistoval. Kings skórovali trikrát za 44 sekúnd a iba o tri sekundy zaostali za klubovým rekordom. Vo všetkých víťazných zápasoch sezóny strelili viac ako tri góly. Budaja ako jediný prekonal Anders Lee (2), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Halák urobil 24 zákrokov, ale neodvrátil piatu prehru Islanders z posledných šiestich duelov a ôsmu v ostatných 10. Kings vyhrali piaty domáci zápas po sebe a zlepšili si sezónnu bilanciu v Staples Center na 8-2-0. Vyhrali aj piaty duel, v ktorom viedli po prvej tretine.

Hviezdy duelu: 1. P. Budaj (LAK), 2. A. Martinez (LAK), 3. N. Leddy (NYI)

Lucic s McDavidom doviedli Oilers k výhre nad Coloradom

Milan Lucic (6) strelil gól a pridal tri asistencie, Connor McDavid (9) zaznamenal víťazný gól a pridal dve asistencie. Najmä ich zásluhou Edmonton vyhral na ľade Colorada 6:3. Po dvoch tretinách prehrával 2:3, ale v tretej skórovali aj dvojbodový Leon Draisaitl (7) v presilovej hre a Jordan Eberle (7) do prázdnej brány. Eberle sa presadil aj v závere prvej tretiny v presilovke, prvý gól Oilers vsietil Ryan Nugent-Hopkins (3). Cam Talbot pomohol k tretej výhre po sebe 25 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Nathan MacKinnon (5) a dvakrát Rene Bourque (7). Mikko Rantanen dvakrát asistoval a Semion Varlamov kryl 35 striel. Jednou ho ohrozil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 19 minút aj s plusovým bodom, dvoma trestnými minútami, bodyčekom a troma blokmi. Lucic si so štyrmi bodmi vyrovnal kariérne maximum z 25. októbra 2008, McDavid vedie ligu s 27 bodmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. M. Lucic (obaja EDM), 3. R. Bourque (COL)

Red Wings ukončili sériu prehier tesnou výhrou v Buffale

Thomasa Vaneka neznervóznilo ani bučanie buffalských fanúšikov a svoj samostatný nájazd premenil, aby rozhodol o výhre Detroitu 2:1 nad Buffalom, s ktorou jeho tím ukončil štvorzápasovú sériu prehier. „Chcel som nájazd premeniť, ale keď začali bučať, tak som to chcel ešte viac,“ povedal pre AP bývalý hráč Sabres, ktorý pridal v normálnej hracej dobe aj asistenciu pri góle Gustava Nyquista (4). Jimmy Howard zneškodnil 32 striel a ako jediný na neho našiel recept dôrazný Brian Gionta (4), ktorý skóroval z dorážky. Detroit gól spochybnil, ale aj po preskúmaní platil. Robin Lehner čelil 24 strelám, pričom dve boli aj z hokejky Tomáša Tatara. Slovenský útočník odohral 15 minút a pripísal si aj jeden mínusový bod.

Vanekov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. G. Nyquist (DET), 3. R. Lehner (BUF)

San Jose si poradilo s Chicagom, ktoré prišlo o Toewsa

San Jose strelilo v prvej tretine dva góly v krátkom čase vďaka špeciálnym formáciám a zvíťazilo doma nad Chicagom 2:1. Logan Couture (6) otvoril skóre v 12. minúte v presilovej hre a o 190 sekúnd neskôr skóroval Joel Ward (2) vo vlastnom oslabení. Pri oboch góloch asistoval Brent Burns, kým Martin Jones prispel k druhej výhre Sharks po sebe 33 zákrokmi. Marián Hossa ho ohrozil raz počas takmer 16 a pol minúty na ľade. Pripísal si aj plusový bod. Richard Pánik na neho vyslal dve strely a urobil aj jeden bodyček počas len vyše deviatich minút v akcii. Jediný gól Blackhawks pri druhej prehre po sebe strelil Artemij Panarin (8). Corey Crawford predviedol rovnako 33 zákrokov. Blackhawks prišli v zápase o zraneného kapitána Jonathana Toewsa.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones (SJS), 2. C. Crawford (CHI), 3. J. Ward (SJS)

Matthews sa prebudil, ale Toronto nestačilo na New Jersey

Mike Babcock povedal, že ide o zápas, ktorý jeho hráči musia vyhrať. Auston Matthews (8) si to zobral k srdcu, ukončil 13-zápasové gólové suchoty a zaznamenal dva góly a asistenciu. Toronto viedlo 3:0, no ani to na úspech nestačilo. Mike Cammalleri (4) po šesťzápasovej absencii strelil gól a pridal tri asistencie, Jacob Josefson premenil rozhodujúci nájazd a New Jersey sa tešilo z triumfu 5:4. Gólmi k nemu prispeli aj Travis Zajac (5), Beau Bennett (1) a Yohann Auvitu (2), kým Cory Schneider urobil 27 zákrokov. Jhonas Enroth urobil o jeden zákrok menej a okrem Matthewsa sa z hosťujúcich hráčov presadili aj Nazem Kadri (8) a Matt Martin (1). Po trojzápasovom pobyte na tribúne sa do akcie vrátil Martin Marinčin, ktorý odohral 11 a štvrť minúty. Slovenský obranca strávil ďalšie štyri minúty na trestnej lavici a na konto si pripísal dva plusové body – najviac z tímu.

Josefsonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Cammalleri (NJD), 2. T. Zajac (NJD), 3. A. Matthews (TOR)

Dubnyk doviedol Wild k výhre nad Jets

Devan Dubyk patrí v ostatnom čase medzi najlepších brankárov ligy a potvrdil to aj v stredu, keď zaznamenal len 15 zákrokov a vo veľkom mu boli oporou aj spoluhráči. „Celý večer sme boli v našom pásme skvelí,“ poznamenal pre AP brankár, ktorý bol vyhlásený za prvú hviezdu duelu. V ňom Minnesota porazila Winnipeg 3:1, keď sa strelecky presadili Mikko Koivu (3), Jonas Brodin (2) a Zach Parise (3). Koivu strelil svoj prvý gól po desaťzápasovej odmlke. Jediný gól Jets zaznamenal Blake Wheeler (7), ktorého mužstvo má na päťzápasovom tripe zatiaľ nepotešujúcu bilanciu 0-4. Connor Hellebuyck inkasoval dva góly z 25 striel a Marko Daňo odohral 10 a pol minúty s jedným streleckým pokusom.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk, 2. M. Granlund, 3. M. Koivu (všetci MIN)

Ovečkinov hetrik pomohol Capitals k výhre nad Blues

Alexander Ovečkin (12) zaznamenal svoj prvý hetrik v sezóne a 16. v desaťročnej kariére, aby doviedol Washington k výhre 4:3 nad St. Louis. Spomedzi aktívnych hráčov ich nestrelil nikto viac. Z gólu sa tešil aj Jevgenij Kuznecov (3) a Capitals si dokázali udržať vedenie od 18. minúty zápasu. S 18 zákrokmi k tomu dopomohol aj Braden Holtby, ktorého prekonal dvakrát Vladimir Tarasemko (9) a raz Alex Pietrangelo (4). Posledné dva góly pritom inkasoval minútu a štvrť pred koncom zápasu. V bráne Blues stál Carter Hutton, ktorý urobil 21 zákrokov. St. Louis prišlo o štvorzápasovú víťaznú sériu. V prvej tretine sa dopustilo štyroch faulov, ktoré Capitals dostali na koňa.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. J. Kuznecov (WSH), 3. V. Tarasenko (STL)

Crosby pomohol k výhre 6:1 nad Rangers

Pittsburgh zaknihoval veľkú výhru, keď uspel na ľade Rangers hladko 6:1. Najlepší strelec NHL, Sidney Crosby (14), k nej pomohol dvoma gólmi a asistenciou. Z gólov sa tešili aj Scott Wilson (3), Phil Kessel (5), Conor Sheary (4) a Matt Cullen (4), ktorý ako jediný z hráčov Penguins neskóroval v druhej tretine. Matt Murray čelil 17 strelám, z ktorých ho prekonal len Rick Nash (9). Ten počas presilovky v úvode zápasu otvoril skóre duelu. New Yorku však nevyšla druhá tretina, v ktorej Henrik Lundqvist inkasoval štyri góly a duel opustil v 33. minúte so 17 zákrokmi. Antti Raanta následne zastavil 19 z 21 striel.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. P. Kessel, 3. N. Bonino (všetci PIT)

Johnson vynuloval Blue Jackets

Chad Johnson priniesol do brány Calgary hľadanú stabilitu a v stredu zneškodnil všetkých 34 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v ostatných piatich dueloch doviedol Flames k triumfu 2:0 nad Columbusom. O góly sa postarali Troy Brouwer (5) a Michael Ferland (4), ktorí prekonali Sergeja Bobrovskiho z 20 striel. Blue Jackets prehrali druhý domáci zápas po sebe po tom, čo vo svojej hale ťahali sedemzápasovú sériu výhier. „Celý zápas sme boli ďaleko od brány a Chad videl každú strelu. Myslím si, že prvá tretina bol dobrá, ale potom to išlo dolu kopcom,“ poznamenal John Tortorella pre AP.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson, 2. T. Brouwer , 3. D. Wideman (všetci CGY)

Lightning otočili zápas s Flyers v tretej tretine

Philadelphia vstupovala do tretej tretiny domáceho zápasu proti Tampe Bay s vedením 2:1, no prišla oň a napokon prehrala 2:4. Lightning troma gólmi otočili skóre a vyhrali piaty duel z posledných šiestich. Do vedenia 1:0 ich poslal tri sekundy pred koncom prvej tretiny Victor Hedman (4) v presilovej hre. V druhej časti hry však Dale Weise (2) a dvojbodový Ivan Provorov (1) strhli náskok na svoju stranu. Provorov strelil svoj prvý gól v NHL. V 54. minúte zápasu však Alex Killorn (8) a Ryan Callahan (2) skórovali v rozmedzí 12 sekúnd, pričom druhý menovaný rozhodol o triumfe Tampy. Výsledok upravil v závere Nikita Kučerov (10). Brayden Point a Ondřej Palát dvakrát asistovali, Andrej Vasilevskij predviedol 29 zákrokov. V druhej tretine čelil až 22 strelám. Steve Mason opustil duel s 25 zásahmi.

Dva góly Lightning za 12 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan (TBL), 2. A. Killorn (TBL), 3. I. Provorov (PHI)

Nashville zdolal Dallas a predĺžil si víťaznú sériu

Filip Forsberg (2), James Neal (9) a Ryan Johansen (2) zaznamenali po góle a asistencii, Pekka Rinne zastavil 33 striel a Nashville doma zvíťazil nad Dallasom 5:2. Pripísal si piatu výhru na domácom ľade v sérii a šiestu z ostatných siedmich duelov (6-0-1). Rinne vyhral siedmy štart z posledných desiatich, pričom v druhej tretine neinkasoval ani raz z 22 striel. Víťazný gól strelil Johansen v 47. minúte v presilovej hre. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Mike Fisher (4) a Craig Smith (6). Rinneho prekonali iba Patick Sharp (1) vo vlastnom oslabení a Brett Ritchie (6). Kari Lehtonen sa prezentoval 16 zákrokmi. Nealova asistencia bola jeho 200. v NHL.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. P. Rinne, 3. M. Fisher (všetci NSH)

Baertschi s Horvatom zariadili triumf Canucks v Arizone

Sven Baertschi (2) a Bo Horvat (7) si pripísali po góle a dvoch asistenciách, čím doviedli Vancouver k výhre 4:1 na ľade Arizony. Rozhodli o nej tri góly v rozmedzí troch a pol minúty v úvode druhej tretiny. Skórovali aj Loui Eriksson (4) a dvojbodový Alexandre Burrows (3). Ryana Millera prekonal z 36 striel iba Christian Dvorak (2), ktorý vyrovnával stav ma 1:1. Mike Smith inkasoval štyri góly z 13 striel a prenechal miesto v bráne Louisovi Dominguemu. Ten zastavil zvyšných osem striel. Kým Canucks striedajú výhry s prehrami, Coyotes prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat, 2. S. Baertschi, 3. R. Miller (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 22/24 (91,7 %)
J. Halák (NYI) 24/27 (88,9 %) - - - - - - -
M. Hossa (CHI) 16:23 0 0 0 +1 0 1 0
R. Pánik (CHI) 9:12 0 0 0 0 0 2 1
T. Tatar (DET) 15:02 0 0 0 -1 0 2 0
A. Sekera (EDM) 19:04 0 0 0 +1 2 2 1
M. Daňo (WPG) 10:34 0 0 0 0 0 1 1
M. Marinčin (TOR) 11:17 0 0 0 +2 4 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies