Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Hossa a Halák prvými hviezdami, ďalší štyria Slováci bodovali

V deviatich pondelkových zápasoch sme videli v akcii až osem Slovákov, ktorým sa darilo. Marián Hossa a Jaroslav Halák boli prvými hviezdami, Tomáš Tatar skóroval, Marko Daňo, Andrej Sekera a Richard Pánik asistovali. Marek Hrivík absolvoval sezónny debut.

Darling vynuloval Arizonu, Hossa dvojgólový, Pánik asistoval

Scott Darling štartoval v treťom zápase po sebe za zraneného Coreyho Crawforda. Tentoraz zastavil všetkých 22 striel pri svojom treťom čistom konte kariéry a doviedol Chicago k domácemu triumfu 4:0 nad Arizonou. prvou hviezdou duelu však bol slovenský krídelník Marián Hossa (14), ktorý strelil svoj 13. a 14. gól v sezóne. Zvyšoval nimi náskok tímu na 2:0, resp. 4:0. Počas takmer 20 minút v akcii nazbieral aj dva plusové body a tri strely. Jeho krajan Richard Pánik získal piatu asistenciu v ročníku pri treťom góle Dennisa Rasmussena (2). Na ľade strávil 14 minút aj so strelou, troma bodyčekmi, blokom a menším trestom za nešportové správanie. Prvý a zároveň víťazný gól strelil Artem Anisimov (11) v presilovej hre. Mike Smith opustil duel s 23 zákrokmi pri piatej prehre Coyotes v sérii. Blackhawks dohrávali zápas bez Brenta Seabrooka, ktorý sa zranil v druhej tretine po nepeknom páde.

Hossov 13. gól sezóny:

Hossov 14. gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa, 2. A. Anisimov, 3. S. Darling (všetci CHI)

Tatar pomohol gólom k výhre nad Daňom, ktorý asistoval

Súboj troch slovenských útočníkov dopadol najlepšie pre Tomáša Tatara (4), ktorý strelil svoj štvrtý gól v sezóne pri víťazstve Detroitu 4:3 na ľade Winnipegu. Presadil sa v prvej tretine, ktorú Jets vyhrali 3:1 vďaka gólom Andrewa Coppa (4) a dvojbodových Dustina Bygugliena (3) s Patrikom Lainem (17). Pri otváracom presnom zásahu Coppa si piatu asistenciu v ročníku pripísal Marko Daňo. Red Wings v druhej tretine vyrovnali stav zásluhou Anthonyho Manthu (4) a Thomasa Vaneka (5). Rozhodlo sa napokon až v nájazdoch, ten rozhodujúci premenil vo štvrtej sérii Henrik Zetterberg. Pred ním uspel aj Thomas Vanek, z hráčov Jets iba Laine. Petr Mrázek predviedol 31 zákrokov a tímu zaistil aspoň bod v šiestom zápase po sebe (4-0-2). Connor Hellebuyck sa prezentoval 27 zásahmi. Štyri musel urobiť po strelách Tatara, ktorý odohral necelých 19 minút aj s mínusovým bodom. Tomáš Jurčo nebodoval, počas deväť a štvrť minúty si pripísal dve „mínusky“ a bodyček. Ich súper Daňo odohral 15 a štvrť minúty s bilanciou plusový bod, štyri bodyčeky a bloky. Jets prišli v druhej tretine o zraneného Alexa Burmistrova.

Tatarov 4. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. D. Larkin (DET), 3. P. Mrázek (DET)

Halák doviedol Islanders k výhre nad Rangers, Hrivík nebodoval

Newyorskému derby nikdy nechýba dramatická zápletka. Tentokrát sa v súboji Islanders a Rangers proti sebe navyše postavili dvaja Slováci. Väčšiu radosť mal po zápase Jaroslav Halák, ktorého mužstvo uspelo v Barclays Center pomerom 4:2. Slovenský brankár potvrdil, že sa mu v týchto zápasoch darí a stal sa prvou hviezdou duelu s 36 zákrokmi. Ku štvrtej výhre z piatich zápasov viedli aj góly Scott Mayfielda (1), Jasona Chimeru (4), Andrewa Ladda (3) a Johna Tavaresa (7). Haláka prekonali len Jimmy Vesey (9) a Marc Staal (3). Slovenský útočník Marek Hrivík ho ohrozil dvoma strelami, ale do bodovania sa nezapísal. Odohral desať minút, pripísal si mínusový bod a vyhral jedno vhadzovanie z troch. Henrik Lundqvist urobil 28 zákrokov a Rangers opäť po výhre prehrali. Takto to striedajú už v posledných ôsmich dueloch. Islanders odohrali derby bez chorého obrancu Johnnyho Boychuka, Rangers sa v zápase zranil Rick Nash (dolná časť tela).

Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. J. Tavares, 3. S. Mayfield (všetci NYI)

Sekera s 200. bodom, Edmonton padol na ľade jeho bývalého tímu

Prvýkrát v tejto sezóne a ešte len druhýkrát celkovo sa proti sebe postavili Jack Eichel a Connor McDavid. Z dvojice najvyššie draftovaných hráčov v minulom roku sa z víťazstva tešil Eichel, ktorého Buffalo porazilo Edmonton pomerom 4:3. O triumfe rozhodol v prvej minúte predĺženia trojbodový Rasmus Ristolainen (1). Eichel pri jeho góle asistoval. Sabres viedli 2:0 po góloch Evandera Kanea (3) a Briana Giontu (6), no v závere tretej tretiny prehrávali o gól. Predĺženie vynútil 29 sekúnd pred jej koncom Kane. Anders Nilsson čelil 37 strelám, z ktorých ho prekonali Jordan Eberle (8), Milan Lucic (8) a Leon Draisaitl (11). McDavid si pripísal dve prihrávky, Cam Talbot 22 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral na ľade svojho prvého tímu NHL 26 minút, počas ktorých zaznamenal jednu asistenciu, jeden mínusový bod a tri strely na bránu. Pripísal si okrúhly 200. kanadský bod v NHL.

Ristolainenov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Ristolainen (BUF), 2. E. Kane (BUF), 3. C. McDavid (EDM)

Schwartz zariadil triumf St. Louis nad Montrealom

Jaden Schwartz (10) strelil dva góly, ktorými zariadil domáce víťazstvo St. Louis 3:2 nad Montrealom. Pridal k nim asistenciu pri treťom góle. V polovici tretej tretiny vyrovnal stav na 2:2 a vo štvrtej minúte predĺženia zavŕšil dokonalý obrat Blues. Tí prehrávali po dvoch tretinách 0:2, ale v tretej odštartoval cestu za triumfom dvojbodový Paul Stastny (7). Jake Allen čelil 30 strelám Canadiens, z ktorých ho prekonali dvojbodoví Paul Byron (8) a Tomáš Plekanec (2). Napriek tomu si pripísal ôsmi výhru po sebe a pomohol Blues bodovať v 13. domácom zápase v sérii (10-0-3). Al Montoya urobil rovnako 28 zákrokov. Jeho tím ukončil päťzápasový trip s bilanciou 2-2-1. V zápase sa mu zranil center David Desharnais (dolná časť tela).

Schwartzov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz, 2. P. Stastny (obaja STL), 3. T. Plekanec (MTL)

Mason, Voráček, Simmonds doviedli Flyers k šiestej výhre v sérii

Philadelphia vstúpila do zápasu proti zraneniami sužovanej Floride s cieľom natiahnuť víťaznú sériu na šesť zápasov a nakoniec sa jej to podarilo vďaka ďalšiemu výbornému výkonu Steva Masona. Tentokrát zneškodnil 42 striel. Wayne Simmonds (15) sa postaral o góly v normálnej hracej dobe a Jakub Voráček (9) rozhodol o triumfe 3:2 8,6 sekundy pred koncom predĺženia. James Reimer inkasoval tri góly z 25 striel a z jeho spoluhráčov sa tešili z gólov Aleksander Barkov (5) a Jussi Jokinen (2). Panthers, ktorí hrali druhý zápas v priebehu dvoch dní, majú od trénerskej zmeny bilanciu 1-1-3.

Voráčkov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Mason, 2. W. Simmonds, 3. J. Voráček (všetci PHI)

Hall, Lovejoy rozhodli o výhre Devils nad Canucks

Diabli zvrátili sobotný zápas a ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Nadviazali na to v utorok, keď porazili Vancouver tesne 3:2, aby si pripísali len tretiu výhru z ostatných desiatich zápasov. Víťazný gól strelil Ben Lovejoy (1), ktorý nadviazal na presné zásahy Taylora Halla (7) a Kylea Palmieriho (4). Hall pridal aj asistenciu. Cory Schneider urobil proti bývalému tímu 22 zákrokov a recept na neho našli len dvojbodový Daniel Sedin (8) a jeho brat Henrik (7). Jacob Markström zaznamenal 19 zákrokov. Nepríjemný moment priniesol bodyček Halla z druhej tretiny, ktorý zranil Philipa Larsena. Toho museli z ľadu odniesť na nosidlách. Devils sú stále jediným tímom NHL, ktorý doma ešte neprehral v normálnej hracej dobe.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (NJD), 2. B. Lovejoy (NJD), 3. D. Sedin (VAN)

Nashville si doma poradil s Coloradom

Colorado trikrát dohnalo jednogólový náskok Nashvillu, ale na štvrtý gól už neodpovedalo a prehralo na jeho ľade 3:4. Strelil ho Roman Josi (4), ktorý prelomil nerozhodný stav po 64 sekundách tretej tretiny v presilovej hre. Pred ním z jeho spoluhráčov skórovali Viktor Arvidsson (8), James Neal (11) a P. K. Subban (7). Mike Ribeiro dvakrát asistoval a Pekka Rinne prispel k výhre 25 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Nathan MacKinnon (6) a dvojgólový Matt Duchene (9) v presilových hrách. Semion Varlamov kryl 28 striel. Neal skóroval hneď pri návrate do akcie po štvorzápasovej absencii, Subban už prekonal svoj strelecký zápis z minulej sezóny.

Hviezdy duelu: 1. J. Neal, 2. R. Josi, 3. M. Ribeiro (všetci NSH)

Gaudreau s Monahanom rozhodli o výhre Calgary v Dallase

Dallas viedol v domácom zápase proti Calgary po prvej tretine 1:0, ale potom sa k slovu dostali mladí lídri Flames, ktorí zariadili víťazstvo 2:1. Curtis McKenzie (3) otvoril skóre, ale Chada Johnsona zo zvyšných 29 striel už nikto neprekonal. Johnny Gaudreau (7) vyrovnal stav v druhej tretine na 1:1 a Sean Monahan (8) v polovici tretej tretiny v presilovej hre rozhodol o štvrtej výhre Calgary po sebe. Obaja si navzájom asistovali pri góloch. Kari Lehtonen inak zastavil 18 striel. Gaudreau nazbieral štyri body v dvoch dueloch po návrate zo zranenia. Stars prišli v zápase o obrancu Juliusa Honku, ktorý sa zranil v druhej tretine (horná časť tela).

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. K. Lehtonen (DAL), 3. S. Monahan (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 36/38 (94,7 %) - - - - - - -
M. Daňo (WPG) 15:15 0 1 1 +1 0 0 4
T. Tatar (DET) 18:47 1 0 1 -1 0 4 0
R. Pánik (CHI) 14:01 0 1 1 +1 2 1 3
M. Hossa (CHI) 19:49 2 0 2 +2 0 3 0
A. Sekera (EDM) 26:03 0 1 1 -1 0 3 0
T. Jurčo (DET) 9:15 0 0 0 -2 0 0 1
M. Hrivík (NYR) 10:07 0 0 0 -1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies