Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Hossa prvou hviezdou, Daňo asistoval

Na záver týždňa bolo na programe osem zápasov NHL aj so siedmimi Slovákmi. Marián Hossa prispel gólom k výhre Chicaga a stal sa prvou hviezdou duelu, Marko Daňo asistoval pri prehre Winnipegu. .

Hossa skóroval ako prvá hviezda víťazného duelu

Marián Hossa (15) strelil v úvode druhej tretiny svoj 15. gól v sezóne, ktorým naštartoval víťazný obrat Chicaga v ceste za domácou výhrou 3:1 nad Dallasom. Slovenský krídelník bleskovo odpovedal na otvárací gól Devina Shorea (5), už po 52 sekundách. Artem Anisimov (12) potom zaznamenal rozdielový gól a Artemij Panarin (11) upravil výsledok v tretej tretine v presilovej hre. Scott Darling urobil pri svojom piatom štarte po sebe 23 zákrokov. Hossa odohral v zápase vyše 19 minút aj s plusovým bodom a strelou. S 514. gólom kariéry predbehol Jeremyho Roenicka na 38. mieste histórie NHL. Richard Pánik si pripísal strelu a blok počas 12 a pol minút v akcii. Blackhawks ukončili štvorzápasovú domácu sériu s bilanciou 2-1-1 a teraz ich čaká trojzápasový trip. V nedeľu si zlepšili domácu bilanciu na 12-2-3 aj bez Crawforda, Toewsa aj Seabrooka. Kari Lehtonen predviedol 24 zákrokov, ale Stars prehrali druhý zápas po sebe a aj tretí proti Chicagu v sezóne. V zostave mu chýbal obranca Jamie Oleksiak pre suspendáciu.

Hossov 15. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa, 2. S. Darling, 3. R. Hartman (všetci CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera vyhral súboj s Daňom, ktorý asistoval pri prehre

Patrik Laine má zatiaľ vydarenú nováčikovskú sezónu, no v zápase proti Edmotnonu bol smoliarom. V 52. minúte si strelil nešťastný vlastný gól, ktorý bol napokon rozhodujúci. Pripísali ho Markovi Letestuovi (6), ktorý tak dvoma gólmi zariadil domácu výhru Oilers 3:2 nad Winnipegom. Znamenala preň ukončenie štvorzápasovej série prehier, ktorú teraz ťahajú Jets. Letestu strelil prvý gól v presilovej hre, pred ním skóroval aj Oscar Klefbom (5). Cam Talbot predviedol 29 zákrokov. Prekonali ho Mathieu Perreault (2) a Chris Thorburn (3), ktorí dvakrát posielali hostí do vedenia. Pri druhom góle si šiestu asistenciu v sezóne pripísal Marko Daňo. Odohral iba necelých osem minút, no zaznamenal aj plusový bod. Andrej Sekera bol najvyťaženejším hráčom Oilers s časom 24:09, počas ktorých nazbieral dve strely a blok. Connor Hellebuyck opustil duel s 27 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. M. Letestu, 2. O. Klefbom (obaja EDM), 3. M. Perreault (WPG)

Raanta vychytal druhý shutout po sebe

Antti Raanta dostal prednosť v bráne New Yorku Rangers pred zdravým Henrikom Lundqvistom a odvďačil sa za to najlepšie ako mohol. Zastavil všetkých 19 striel a doviedol svoj tím k domácemu triumfu 5:0 nad New Jersey. Vychytal druhé čisté konto po sebe, šieste v kariére a zlepšil si sezónnu bilanciu na 8-1-0. Dve nuly v dvoch zápasoch zaznamenal v klubovej histórii naposledy Mike Dunham v roku 2003. O tretej výhre v sérii rozhodol presný zásah Chrisa Kreidera (8), na ktorého nadviazali J.T. Miller (9) v oslabení, Brady Skjei (1) a Brandon Pirri (6) s Jimmym Veseym (10) v presilovkách. Kreider s Pirrim si pripísali aj asistenciu. V zostave Rangers nechýbal Marek Hrivík, ktorý odohral 14 a štvrť minúty so ziskom strely a dvoch blokov. Cory Schneider sa prezentoval 26 zásahmi, ale nezabránil tretej prehre Devils v sérii.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta, 2. Ch. Kreider, 3. B. Skjei (všetci NYR)

Stolarz neinkasoval, Schenn rozhodol o ďalšej výhre Flyers

Philadelphia pricestovala do Detroitu, kde sa snažila natiahnuť víťaznú sériu na deväť zápasov. Domáci sa snažili zareagovať na prehru s Columbusom a mali výhodu čerstvejších nôh, keďže hostia hrali aj v sobotu. Napokon sa z víťazstva tešili Flyers, ale bolo to veľmi tesne – 1:0 po predĺžení. V brankárskom súboji urobil viac zákrokov Jimmy Howard – 35. V tretej minúte nadstaveného času ho však prekonal Brayden Schenn (8) a víťazom sa stal Anthony Stolarz, ktorý pri svojom prvom čistom konte v kariére zneškodnil 28 striel. Trikrát ho ohrozil aj Tomáš Tatar, ktorý odohral 15 minút. Tomáš Jurčo strávil na ľade sedem a pol minúty. Dvadsaťdvaročný Stolarz vychytal nulu pri druhom štarte v NHL a stal sa najmladším brankárom „letcov“, ktorému sa to podarilo od februára 1992, kedy zatiahol roletu Dominic Roussell. Flyers zase ťahajú najdlhšiu víťaznú sériu od apríla 1995.

Schennov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. A. Stolarz (PHI), 3. B. Schenn (PHI)

Ducks aj vďaka presilovkám zdolali Senators

Ottawa zakončila kalifornský trip v Anaheime, kde si pripísala druh prehru po sebe a tretiu z ostatných štyroch zápasov na ľadoch súperov. Antoin Vermette (6) a Corey Perry (6) zaznamenali po góle a asistencii, aby pomohli Ducks zdolať Senators 5:1. Joseph Cramarossa (2), Sami Vatanen (2) a Nick Ritchie (7) tiež skórovali, kým John Gibson urobil 21 zákrokov. K tretej výhre po sebe pomohli aj tri využité presilovky. Čestný úspech hostí zaznamenal Ryan Dzingel (7). Mike Condon urobil 10 zákrokov a od druhej tretiny, po troch inkasovaných góloch, ho nahradil Andrew Hammond. Ten zaknihoval 16 zákrokov. „Chceli sme sa odraziť od včerajšej prehry. Včera sme sa snažili, ale osud nám neprial. Dnes sme vôbec nehrali tvrdo. Nehrali sme dobre,“ poznamenal tréner Guy Boucher.

Hviezdy duelu: 1. H. Lindholm, 2. N. Ritchie, 3. C. Fowler (všetci ANA)

Ovečkin, Holtby doviedli Capitals k výhre nad Canucks

Alex Ovečkin (13) ukončil strelecké suchoty a stal sa 18. hráčom histórie NHL s aspoň 200 presilovkovými gólmi. „Najdôležitejšie je, že sme získali dva body,“ poznamenal kapitán, ktorý pomohol Washingtonu k výhre 3:0 nad Vancouverom. Štvrtý triumf v sérii sa zrodil aj vďaka 25. kariérnemu „shutoutu“ Bradena Holtbyho, ktorému sa podarilo eliminovať všetkých 20 striel Canucks. Jacob Markstrom čelil 28 pokusom, z ktorých ho prekonal aj Justin Williams (5). Tom Wilson (2) pridal poistku do prázdnej brány. „Toto bol jeden z našich najlepších výkonov,“ povedal Holtby, ktorého tím návratom Matt Niskanen, ktorý v piatok nehral pre zranenie hornej časti tela. Svoj prvý zápas po zranení rebier odohral krídelník „kosatiek“ Jannik Hansen. Canucks odohrali druhý zápas za menej ako 24 hodín a štvrtý za ostatných šesť dní.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. J. Markstrom (VAN)

Minnesota na tretí pokus zdolala St. Louis

Minnesota sa snažila na tretí pokus v tejto sezóne poraziť St. Louis a nakoniec sa jej to podarilo. Devan Dubnyk urobil 22 zákrokov, Nino Niederreiter (8) strelil víťazný gól a Wild sa tešili z triumfu 3:1, ktorý bol ich štvrtý v poradí napriek tomu, že už v siedmich stretnutiach po sebe nevyužili presilovku. Matt Dumba (4) sa tiež trafil do čierneho a Mikael Granlund (6) pridal gól do prázdnej brány. Jediný gól Blues vsietil Vladimir Tarasenko (14), zatiaľ čo Jake Allen zastavil 22 striel. Tím z Missouri zatiaľ v decembri vždy po výhre prehral. Návrat do St. Paul zažil asistent trénera Blues Mike Yeo, ktorý bol do minulého februára kormidelníkom Wild. Eric Staal si pripísal 800. asistenciu v NHL.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. N. Niederreiter (MIN), 3. J. Allen (STL)

Varlamov urobil 51 zákrokov a asistoval pri víťaznom góle Colorada

Semion Varlamov zobral osud Colorada do vlastných rúk a s 51 zákrokmi ho doviedol k víťazstvu 3:1 na ľade Toronta iba deň po drvivej prehre 1:10 v Montreale. Po 21 striel zastavil v prvej i tretej tretine. V nej mu zmaril prvé čisté konto v sezóne Jake Gardiner (5), ktorý v 58. minúte využil presilovú hru na kontaktný gól. Víťazný gól tak pripadol Nathanovi MacKinnonovi (8), ktorý nadviazal na presný zásah Mikka Rantanena (4). Obaja skórovali v presilovkách, Blake Comeau (5) uzavrel výsledok v oslabení gólom do prázdnej brány. Varlamov si pripísal aj asistenciou pri góle MacKinnona. Antoine Bibeau absolvoval debut v NHL, pri ktorom chytil 26 z 28 striel. Slovenský obranca Martin Marinčin nehral pre zranenie z predošlého duelu. Avalanche ukončili štvorzápasový trip s bilanciou 2-2-0. Maple Leafs prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Varlamovove najlepšie zákroky:

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. N. MacKinnon (obaja COL), 3. J. Gardiner (TOR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hrivík (NYR) 14:14 0 0 0 0 0 1 2
M. Hossa (CHI) 19:10 1 0 1 +1 0 1 0
A. Sekera (EDM) 24:09 0 0 0 0 0 2 0
T. Tatar (DET) 14:54 0 0 0 0 0 3 0
R. Pánik (CHI) 12:35 0 0 0 0 0 1 0
M. Daňo (WPG) 7:52 0 1 1 +1 0 0 0
T. Jurčo (DET) 7:27 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies