Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Quick s víťazným návratom, Penguins uspeli pod holým nebom

V ôsmich sobotných zápasoch NHL nehral ani jeden Slovák. Los Angeles aj bez nich a s uzdraveným Jonathanom Quickom zvíťazilo, obhajca vyhral zápas pod holým nebom. Columbus uštedril Islanders potupný debakel.

Quick zažil proti Anaheimu veľkolepý návrat

Peter Budaj sa musel posadiť na striedačku, pretože sa do brány vrátil Jonathan Quick. A návrat to bol veľkolepý. Americký brankár urobil vo svojom prvom zápase od 12. októbra 32 zákrokov a ako prvá hviezda zápasu doviedol Los Angeles k výhre 4:1 nad rivalom z Anaheimu. Jediný gól inkasoval v prvej tretine, v ktorej ho prekonal Andrew Cogliano (14). Ducks vďaka tomu viedli až do tretej tretiny, v ktorej sa o obrat dvoma gólmi postaral Tyler Toffoli (12). Následne skóroval aj Dustin Brown (10) predtým, ako Jeff Carter (30) pridal poistku do prázdnej brány. Tanner Pearson si pripísal tri asistencie a Marián Gáborík duel sledoval len ako divák. Jonathan Bernier urobil 29 zákrokov a jeho Anaheim vstúpi do prestávky po deväťzápasovom období, v ktorom striedal víťazstvá s prehrami.

Dva góly Kings za 17 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. T. Toffoli, 3. T. Pearson (všetci LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Zibanejad rozhodol v predĺžení o výhre Rangers nad Devils

Mika Zibanejad (8) ukončil dlhé strelecké suchoty a skóroval v druhej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Rangers 4:3 na ľade New Jersey. Newyorský tím viedol po prvej tretine 2:0 po góloch Chrisa Kreidera (23) a Oscara Lindberga (4), no Devils sa podarilo stav otočiť. Vyrovnávajúci gól strelil v 56. minúte Adam Clendening (2). Antti Raanta prispel k triumfu 35 zákrokmi, pričom ho prekonali Adam Henrique (16) a Kyle Palmieri (18), ktorý skóroval dvakrát v rozmedzí 47 sekúnd. Na hokejke mal aj hetrik, no v predlžení nepremenil svoj únik. Travis Zajac zaznamenal dve asistencie a Cory Schneider 36 zákrokov. New Jersey prehralo štvrtý zápas z posledných piatich.

Rozhodujúci gól Zibanejada:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. K. Palmieri (NJD), 3. Ch. Kreider (NYR)

Obhajca vyhral domáce štátne derby pod holým nebom

Pittsburgh privítal v poslednom zápase pod holým nebom sezóny na štadióne Heinz Field štátneho rivala z Philadelphie, pre ktorého išlo o prvý súboj z tzv. Štadiónovej série v histórii. Na rovnakom mieste 1. januára 2011 podľahol Washingtonu vo Winter Classic. Pennsylvánske derby však vyhral 4:2 a dostal sa na druhé miesto vo Východnej konferencii o päť bodov za Capitals. Víťazný gól strelil v úvode tretej tretiny Matt Cullen (10), ktorý nadviazal na presné zásahy kapitána Sidneyho Crosbyho (34) a Nicka Bonina (9) v presilovej hre. Chad Ruhwedel (2) uzavrel skóre, Jake Guentzel dvakrát asistoval a Matt Murray predviedol 36 zákrokov. S 23 výhrami v ročníku mu chýba už len jedna na vyrovnanie klubového nováčikovského rekordu. Prekonali ho Jakub Voráček (16) a Shayne Gostisbehere (5), Michal Neuvirth kryl 25 striel. Flyers prehral štvrtý duel z posledných piatich, siedmy z ostatných desiatich a aj druhý proti Penguins v sezóne. Na pozíciu druhej divokej karty na východe strácajú päť bodov. Obhajca titulu zareagoval na dve prehry po sebe dvoma výhrami.

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel, 2. S. Crosby (obaja PIT), 3. J. Voráček (PHI)

Toronto podľahlo Montrealu, Matthews s 30. gólom

Auston Matthews (30) strelil oba góly Toronta, vrátane svojho 30. v sezóne, no ani tie mu doma nepomohli zdolať Montreal. O jeho triumfe rozhodol po 66 sekundách predĺženia dvojbodový Andrew Shaw (9). V riadnom hracom čase z jeho spoluhráčov skórovali Max Pacioretty (29) v presilovke a Alex Galchenyuk (13), ktorí otáčali stav z 0:1 na 2:1. Carey Price chytil 32 striel a Canadiens vyhrali druhý zápas z posledných troch. Proti Maple Leafs uspeli piaty raz po sebe od 7. októbra 2016, vrátane všetkých štyroch súbojov v tomto ročníku. Frederik Andersen sa prezentoval 25 zákrokmi pri druhej prehre po sebe. Napriek tomu si Toronto predĺžilo bodovú sériu na štyri duely. Matthews sa stal len tretím nováčikom v klubovej histórii, ktorý dosiahol 30-gólovú hranicu. Na vyrovnanie rekordu Wendela Clarka zo sezóny 1985/86 mu chýbajú štyri góly. Martin Marinčin opäť nehral. Montreal má pred Torontom päťbodový náskok na čele Atlantickej divízie. Price sa s 259 výhrami dostal na tretie miesto klubovej histórie pred Kena Drydena.

Shawow víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk (MTL), 2. A. Matthews (TOR), 3. A. Shaw (MTL)

Forsberg rozhodol o výhre nad Washingtonom

Filip Forsberg (23), ktorý je na ceste za postom prvej hviezdy týždňa, strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, aby doviedol Nashville k výhre 5:2 nad Washingtonom. K druhej výhre po sebe a tretej v posledných štyroch dueloch pomohli gólmi aj Mike Fisher (15), Viktor Arvidsson (20) a Roman Josi (11), ktorý skóroval dvakrát. Ryan Johansen opustil duel s troma asistenciami a Juuse Saros s 24 zákrokmi. Jeho náprotivok, Philipp Grubauer, inkasoval štyri góly z 25 striel a o góly Capitals sa postarali Tom Wilson (6) a Jevgenij Kuznecov (15). Barry Trotz mohol v zápase proti bývalému tímu zaknihovať svoju 700. výhru v NHL. Forsberg, ktorý bol draftovaný Washingtonom, zaznamenal tento týždeň sedem gólov a dve asistencie v troch dueloch.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi, 2. J. Saros, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

Columbus deklasoval Islanders v prvom dueli po prestávke

Energiou nabitý Columbus neukázal náznaky „hrdze“ v prvom zápase po týždňovom voľne, strelil tri góly v prvej tretine a na rozdiel od väčšiny tímov sa tešil z víťazstva. Josh Anderson (13) a Nick Foligno (22) strelili po dva góly, náhradný brankár Joonas Korpisalo zneškodnil všetkých 24 striel a Blues Jackets si poradili s Islanders hladko 7:0. David Savard (3) zaznamenal gól a dve asistencie, no z gólov sa tešili aj Boone Jenner (12) a Jack Johnson (3). Newyorský tím prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu. Thomas Greiss striedal po treťom inkasovanom góle zo 17 striel, Jean-Francois Berube následne inkasoval štyri góly z 28 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo, 2. D. Savard, 3. J. Anderson (všetci CBJ)

Sharks po prestávke uspeli vo Vancouveri

San Jose je ďalším tímom, ktorý dokázal vyhrať po päťdňovej prestávke. Vo Vancouveri, ktorému chýbalo päť hráčov základnej zostavy pre mumps, vyhrali 4:1 a na čele Pacifickej divízie má náskok piatich bodov pred Anaheimom aj Edmontonom. Vďaka tretiemu triumfu v posledných piatich zápasoch si predĺžilo bodovú šnúru na šesť duelov. Rozhodol o tom presný zásah Patricka Marleaua (22) zo záveru druhej tretiny. Na listine strelcov ho doplnili Tomáš Hertl (7), Mikkel Boedker (7) a Logan Couture (20), ktorý uzavrel skóre v presilovej hre. Chris Tierney dvakrát asistoval a Martin Jones urobil 35 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Daniel Sedin (13), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Ryan Miller kryl 22 striel pri druhej prehre Canucks po sebe a štvrtej z ostatných piatich zápasov. Na druhú divokú kartu na západe im chýba deväť bodov. Sharks na ich ľade zvíťazili už v desiatom súboji v sérii.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. Ch. Tierney (obaja SJS), 3. D. Sedin (VAN)

Smith vychytal svoj prvý triumf v lige

Jeremy Smith zastavil 32 striel pri svojej prvej výhre v NHL, Gabriel Landeskog (13) strelil dva góly a pridal asistenciu a Colorado zdolalo doma Buffalo 5:3. Po góloch Landeskoga, Tysona Barrieho (5) a Michaila Grigorenka (7) viedlo už 3:0, no Sam Reinhart (14) v presilovke a Marcus Foligno (10) znížili na 2:3. Dvojbodový Blake Comeau (8) obnovil dvojgólový náskok a napokon si pripísal víťazný gól. Ukončil ním 17-zápasové strelecké suchoty. Landeskog spečatil ukončenie série troch prehier strelou do prázdnej brány. Smitha ešte predtým prekonal aj Evan Rodrigues (1) svojím druhým gólom v kariére. Nathan MacKinnon a Matt Nieto dvakrát asistovali. Robin Lehner chytil 25 striel, ale nezabránil druhej prehre Sabres po sebe. Ich sezónna bilancia s Avalanche je tak vyrovnaná 1-1.

Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog, 2. M. Nieto, 3. J. Smith (všetci COL)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies