Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Správy z NHL

Selänne a Kariya znova spolu. Budú uvedení do Siene slávy

Nepochybovalo sa o tom, že bude Teemu Selänne v tomto roku uvedený do Siene slávy. V pondelok sa to potvrdilo. Medzi sedmičkou nových členov je však aj jeho niekdajší spoluhráč a dobrý kamarát Paul Kariya.


„Je skvelé, že budeš uvedený si mnou, Paul. Môžeme letieť spolu a ty môžeš zaplatiť účet za súkromné lietadlo,“ žartoval Selänne s Kariyom počas konferenčného hovoru s novinármi. Potom už vážnejšie skonštatoval: „S Paulom som zažil moje najlepšie roky. Tá súhra medzi nami bola až magická.“

„Fínsky blesk“ je jediným hráčom, ktorý mohol byť do Siene slávy uvedený prvým rokom a ktorého špeciálna komisia schválila pre uvedenie počas novembrového ceremoniálu. Daniel Alfredsson mal tiež šance, ale jeho komisia neodobrila.

Z niekdajších hráčov sa tejto cti dočkajú aj Kariya, Dave Andreychuk a Mark Recchi. Svoje miesto medzi legendami nájdu aj hokejistka Danielle Goyetteová a medzi budovateľmi Clare Drake a Jeremy Jacobs.

Článok pokračuje pod reklamou


Selänne odohral v NHL 1 451 zápasov so ziskom 1 457 bodov za 684 gólov a 773 asistencií. Získal aj Calderovu trofej, Trofej Mauricea Richarda, Mastertonovu trofej a Stanleyho pohár. S Kariyom hrával v Anaheime i v Colorade.

Jeho kanadský „parťák“ nebol v lige taký dlhoveký, pod čo sa podpísali aj zranenia. V 989 zápasoch však zaznamenal 989 bodov. Strelil 402 gólov a pridal 587 asistencií. Dvakrát získal Trofej Lady Byngovej. Tímové úspechy mu v NHL chýbajú, no s Kanadou získal zlato na majstrovstvách sveta, na juniorských majstrovstvách sveta a aj na olympiáde.


Andreychuk čakal na uvedenie do Siene slávy deväť rokov. Kapitán majstrovského tímu Tampy Bay z roku 2004 strelil najviac presilovkových gólov v histórii ligy – 274. V nej strelil dokopy 640 gólov a zaznamenal 1 338 bodov v 1 639 dueloch.

Recchi je jedným z mála hráčov v histórii, ktorý získal Stanleyho pohár trikrát s troma tímami (Penguins, Hurricanes, Bruins). Inak v NHL odohral 1 652 zápasov, v ktorých nazbieral 1 533 bodov za 577 gólov a 956 asistencií.

Goyetteová reprezentovala Kanadu v 171 zápasoch, v ktorých si pripísala 113 gólov a 105 asistencií. Počas kariéry získala dve zlaté a jednu striebornú medailu na Zimných olympijských hrách. Je aj sedemnásobnou majsterkou sveta.


Sedemdesiatsedemročný Jacobs je jedným z najvplyvnejších majiteľov tímov NHL. Od roku 1975 mu patrí klub Boston Bruins. Od roku 2007 je jedným z členov Rady guvernérov NHL.

Osemdesiatosemročný Drake je niekdajší hokejový a futbalový tréner, ktorý 28 rokov bez prestávky viedol Albertskú univerzitu. Je pritom jediným trénerom histórie, ktorý vyhral národné tituly v hokeji i v americkom futbale v rovnakom roku. Trénoval aj vo WHA, na olympiáde a na Spenglerovom pohári.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies