Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Sumáre

Tatar bodoval, Halák prehral

Týždeň zakončilo v NHL päť zápasov. Darilo sa prevažne domácim tímom. Z víťazstva sa však netešil ani jeden Slovák. Tomáš Tatar aspoň bodoval.

Halákov návrat do brány nevyšiel ideálne

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa vrátil do brány Islanders a v boji o priestor potreboval víťazstvo. To však nezískal, keď inkasoval štyri góly z 32 striel a jeho spoluhráči skórovali len dvakrát. Bratislavskému rodákovi v úvode chýbalo trochu viac šťastia a inkasoval dva góly v úvodných štyroch minútach. Recept na neho našli len Severania. K výhre Caroliny 4:2 najviac prispel Teuvo Teräväinen, ktorý zaregistroval dva góly a asistenciu. Sebastian Aho strelil gól a pridal dve asistencie, Elias Lindhölm vsietil zvyšný gól. K tretej výhre z ostatných štyroch zápasov pomohol 27 zákrokmi aj Cam Ward, ktorého prekonali len John Tavares a Nick Leddy. Hurricanes oplatili newyorskému tímu štvrtkovú prehru 4:6.

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen, 2. C. Ward, 3. S. Aho (všetci CAR)

MacKinnon rozhodol o výhre nad Detroitom, Tatar asistoval

Nathan MacKinnon skóroval v tretej minúte predĺženia a Colorado porazilo Detroit 4:3 napriek tomu, že ešte sedem minút pred koncom tretej tretiny prehrávalo o dva góly. Vyrovnať sa podarilo Nailovi Jakupovovi a Carlovi Söderbergovi, ktorí nadviazali na gól Erika Johnsona z prvej tretiny. Jonathan Bernier kryl 21 striel, vrátane dvoch z hokejky Tomáša Tatara. Ten si z duelu, v ktorom odohral 18 a pol minúty, odniesol asistenciu a mínusový bod. Z jeho spoluhráčov skórovali Justin Abdelkader, Andreas Athanasiou a Niklas Kronwall, kým Jimmy Howard urobil 33 zákrokov. „Nehrali sme dostatočne dobre od samého začiatku, takže sme získali o jeden bod viac ako sme si zaslúžili. Mohli sme tento zápas vyhrať, no nakoniec nás to dobehlo a oni boli schopní vyrovnať. Myslím si, že v celom zápase korčuľovali lepšie ako my,“ povedal tréner porazených Jeff Blashill.

Článok pokračuje pod reklamou

Víťazný gól MacKinnona:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. J. Howard (DET), 3. E. Johnson (COL)

Lundqvist vynuloval Senators

Henrik Lundqvist síce nečelil veľkému počtu striel, ale podržal svoj tím, keď to bolo potrebné. Nakoniec sa prezentoval 20 zákrokmi a svojím druhým čistým kontom sezóny, s ktorým doviedol Rangers k triumfu 3:0 nad Senators. V kariére to bola jeho 63. nula. Kevin Hayes, Michael Grabner a Mika Zibanejad (prázdna brána) skórovali, Mats Zuccarello si pripísal dve asistencie. New York vyhral po siedmykrát z posledných deviatich duelov. Ottawa vonku po prvýkrát v sezóne nezískala ani bod. Craig Anderson opustil duel s 24 zákrokmi a Mark Borowiecki značne otrasený po tom, čo pár minút ležal na ľade po narazení Brendanom Smithom na mantinel. Matt Duchene nebodoval ani v piatom zápase od výmeny.


Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. K. Hayes, 3. M. Zuccarello (všetci NYR)

Karlsson doviedol Rytierov k výhre nad Kráľmi

William Karlsson skóroval dvakrát, Maxime Lagace zastavil 27 striel a Vegas porazilo doma Los Angeles 4:2. V prvom zápase dvoch nových potenciálnych rivalov skórovali z víťazného mužstva aj Cody Eakin a do prázdnej brány Alex Tuch. Golden Knights si vylepšili bilanciu v T-Mobile Aréne na 8-1-0. O góly Kings sa postarali Trevor Lewis a Tanner Pearson. Jonathan Quick vydržal v bráne len 11 a pol minúty. Po troch inkasovaných góloch z deviatich striel prenechal miesto Darcymu Kuemperovi, ktorý z 30 striel už nekapituloval. Kalifornský tím má momentálne na čele Pacifickej divízie len jednobodový náskok pred nováčikom NHL, ktorý má dva zápasy k dobru.

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson, 2. C. Eakin, 3. M. Lagace (všetci VGK)

Gibson zažiaril pri výhre nad Panthers

Jeden zákrok mu chýbal k vyrovnaniu svojho klubového rekordu. John Gibson zneškodnil 50 striel, aby doviedol Anaheim k výhre 3:2 nad Floridou. Ducks vyhrali dva zápasy po sebe po prvýkrát od 29. októbra aj vďaka gólom Josha Mansona, Rickarda Rakella a Brandona Montoura. Vincent Trocheck a Keith Yandle sa postarali o góly Panthers a pridali aj po asistencii. Roberto Luongo urobil 25 zákrokov a obranca Aaron Ekblad si vyrovnal osobné maximum s deviatimi strelami. Tím zo Sunrise prehral druhý zápas po sebe.

Ducks ocenili Selänneho a Kariyu za uvedenie do Siene slávy:

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. J. Manson, 3. B. Montour (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 28/32 (87,5%) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 18:33 0 1 1 -1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies