Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Tatar pomohol Detroitu k výhre, Malkin štvorbodový

V posledný pracovný deň tohto týždňa sa v NHL odohrali štyri zápasy. Jediný slovenský zástupca, Tomáš Tatar, sa zapísal do bodovania a tešil sa aj z výhry. Tú okrem Detroitu oslávili aj Pittsburgh, San Jose a Minnesota.

Helm, Mrázek ústrednými postavami výhry Detroitu, Tatar bodoval

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa po dvojzápasovej odmlke zapísal do bodovania a asistenciou prispel k triumfu Detroitu 4:1 nad Carolinou. K druhému víťazstvu po sebe doviedli Red Wings Petr Mrázek s 36 zákrokmi a Darren Helm s gólom a dvoma prihrávkami. „Sú to skvelé pocity. Neviem, či som hral oveľa lepšie ako v predošlých zápasoch, ale je fajn konečne streliť gól alebo ho pripraviť spoluhráčom,“ poznamenal Helm, ktorý strelil svoj prvý gól od 5. decembra. Do čierneho sa trafili aj Danny DeKeyser, Trevor Daley a Gustav Nyquist. Jediný gól domácich Hurricanes, ktorí prišli o trojzápasovú sériu výhier, strelil Sebastian Aho. Otváral nim skóre duelu. Scott Darling pri svojej šiestej prehre v posledných siedmich štartoch kryl 34 striel, vrátane dvoch z hokejky Tatara. Ten odohral 13 a štvrť minúty. Okrem asistencie si pripísal aj tri plusové body.

Hviezdy duelu: 1. D. Helm (DET), 2. P. Mrázek (DET), 3. S. Aho (CAR)

Malkin, Kessel doviedli Penguins k výhre nad divíznym lídrom

Pittsburgh potvrdil, že po prelome rokov je iným tímom, aj v piatok. Jevgenij Malkin zaznamenal dva góly a dve asistencie, Phil Kessel dva góly a jednu asistenciu, aby pomohli „Tučniakom“ k triumfu 7:4 nad Washingtonom. „Teraz sa cítime omnoho lepšie a užívame si hranie. Vieme, že dokážeme strieľať toľko gólov,“ povedal Malkin. Okrem neho a Kessela sa z gólov tešili aj Bryan Rust, Carl Hagelin a Patric Hörnqvist. Ku štvrtému víťazstvu po sebe pomohol 29 zákrokmi aj Matt Murray. Vďaka týmto dvom bodom už Penguins strácajú na Capitals na čele divízie len štyri body. Alex Ovečkin skóroval v piatok dvakrát a na konte má už 32 presných zásahov. Jeho krajania Dmitrij Orlov a Jevgenij Kuznecov strelili zvyšné góly Washingtonu. Braden Holtby kryl 27 striel z 33, ale v úvode tretej tretiny inkasoval tri góly, a tak ho nahradil Philipp Grubauer. Ten predviedol päť zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. P. Kessel (PIT), 3. A. Ovečkin (WSH)

Sharks využili dve presilovky a ukončili sériu prehier

San Jose využilo svoje presilovky a strelecké trápenie Columbusu, aby získalo potrebné víťazstvo 3:1. Martin Jones predviedol 28 zákrokov, Kevin Labanc a Logan Couture zaznamenali po góle a asistencii a do čierneho sa trafil aj Marc-Edouard Vlasic, aby Sharks ukončili sériu štyroch prehier. Prvé dva góly pritom padli počas presiloviek. „Presilovky sú pre nás kľúčové posledného dva a pol mesiaca,“ poznamenal tréner Peter DeBoer. O čestný úspech Blue Jackets sa postaral Boone Jenner, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Sergej Bobrovskij opustil duel s 25 zákrokmi. Tím z Ohia prehral druhý zápas po sebe a piaty z posledných siedmich. Dva a menej gólov strelil v 11 z posledných 12 duelov. Duel nedohral Couture, ktorého v tretej tretine trafil do tváre puk.

Hviezdy duelu: 1. K. Labanc (SJS), 2. M. Jones (SJS), 3. B. Jenner (CBJ)

Staal pomohol Minnesote zdolať Vegas

Len deň po stanovení nového rekordu NHL nevyzeral líder Západnej konferencie tak dominantne. Eric Staal strelil dva góly a pridal asistenciu, aby doviedol Minnesotu k triumfu 5:2 nad Vegas. Wild ťažili z toho, že nehrali od utorka a že Golden Knights boli jednoducho unavení. Charlie Coyle a Tyler Ennis pomohli vybudovať úvodné trojgólové vedenie, neskôr sa presadil aj Jared Spurgeon. Jonas Brodin nazbieral tri asistencie. Devan Dubnyk čelil 24 strelám, z ktorých ho počas presiloviek prekonali dvojbodový Erik Haula a Nate Schmidt. Malcolm Subban inkasoval štyri góly z 35 striel. „Je ťažké hrať u súpera, keď v úvode prehrávate a nehráte tak ako by ste chceli. Súperovi tým dodávate všetku sebadôveru na svete,“ povedal Haula. Wild si doma vylepšili bilanciu na 18-4-4.


Hviezdy duelu: 1. J. Brodin, 2. E. Staal, 3. Ch. Coyle (všetci MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 13:14 0 1 1 +3 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies