Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Montreal vyhral derby s Ottawou, Trotz, Price a Fleury prepísali históriu

V nedeľu sa vďaka Super Bowlu odohrali všetky tri zápasy NHL večer, no bez slovenskej účasti. Z výhier sa v nich tešili Las Vegas, San Jose a Montreal. Barry Trotz, Marc-Andre Fleury a Carey Price prepisoval historické tabuľky, Tomáš Plekanec dosiahol míľnik.

Vegas otočilo zápas vo Washingtone, Fleury predbehol Haška

Alex Tuch trochu sporne prelomil nerozhodný stav v 55. minúte, čím zavŕšil obrat Vegas a rozhodol o jeho výhre 4:3 vo Washingtone. Pripísal si aj asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal Ryan Carpenter, ktorý skóroval prvýkrát od 19. januára 2017. Reilly Smith strelil zvyšné dva góly, prvý v jedinej presilovej hre tímu v zápase. Pierre-Edouard Bellemare a Jonathan Marchessault dvakrát asistovali. Marc-Andre Fleury predviedol 20 zákrokov pri treťom triumfe lídra Západnej konferencie v posledných štyroch zápasoch. S 390 výhrami sa dostal pred Dominika Haška na 13. miesto historického poradia. Prekonali ho Chandler Stephenson, dvojbodový Matt Niskanen a Nicklas Bäckström, ktorí trikrát posielali Capitals do jednogólového vedenia. Philipp Grubauer urobil 27 zákrokov, ale nezabránil druhej prehre tímu z metropoly USA po sebe. Proti Vegas neuspel ani v druhom vzájomnom súboji. Jeho tréner Barry Trotz absolvoval 1 494. duel v kariére a predbehol Lindyho Ruffa na piatom mieste histórie. Golden Knights potrebujú už iba tri víťazstvá na ľade súpera, aby vyrovnali ligový rekord Anaheimu a Floridy zo sezóny 1993/94.


Tuchov sporný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. A. Tuch (obaja VGK), 3. M. Niskanen (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

San Jose natiahlo bodovú sériu na ľade Caroliny

Chris Tierney rýchlo odpovedal na vyrovnávajúci gól súpera a už pol minúty pred koncom prvej tretiny strelil rozdielový gól San Jose pri víťazstve 3:1 na ľade Caroliny. Timo Meier otvoril skóre zápasu a dvojbodový Brent Burns ho uzavrel v úvode druhej tretiny. Aaron Dell chytil 29 striel, vrátane všetkých 25 v posledných dvoch tretinách, pri druhej výhre Sharks po sérii štyroch prehier. Ako jediný na neho našiel recept Sebastian Aho. Cam Ward sa prezentoval 23 zákrokmi, no nezabránil druhej prehre Hurricanes po sérii troch triumfov. Doma prehrali šiesty z ostatných ôsmich duelov. Kalifornský tím zdolal Carolinu tretíkrát po sebe a bodoval v posledných troch zápasoch vonku.


Tierneyov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. Ch. Tierney, 3. J. Pavelski (všetci SJS)

Montreal vyhral kanadské derby proti Ottawe

Mike Hoffman síce poslal Ottawu do vedenia 1:0 v úvode druhej tretiny, ale domáci Montreal troma gólmi ešte do prestávky otočil stav a rozhodol o svojom triumfe 4:1 nad tradičným kanadským rivalom. Dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, strelil Artturi Lehkonen, ktorý ukončil 24-zápasové strelecké suchoty. Jeff Petry vyrovnal stav na 1:1 v početnej výhode o dvoch hráčov a dvojbodový Tomáš Plekanec upravil výsledok v tretej tretine svojím prvým gólom, od 14. decembra. Dosiahol hranicu 600 bodov v NHL. Carey Price urobil 25 zákrokov a Canadiens vyhrali dva zápasy po sebe prvýkrát po mesiaci. S 285 výhrami v NHL sa dostal pred Tinyho Thompsona na 40. miesto historického poradia. Jeho náprotivok Mike Condon čelil 35 strelám, z toho 20 v prostrednej časti hry. Ani on však neodvrátil koniec krátkej série dvoch výhier. Senators prehrali tretí z posledných štyroch duelov vonku, kým Montreal vyhral tri z ostatných štyroch doma. Tréner Claude Julien dosiahol na jeho lavičke 110. výhru, čím sa dostal na 11. miesto klubovej histórie pred Alaina Vigneaulta.

Plekancov 600. bod v NHL pri góle Lehkonena:

Hviezdy duelu: 1. A. Lehkonen, 2. T. Plekanec, 3. N. Ščerbak (všetci MTL)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies