Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VAN
2
EDM
4
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
10. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Reprezentácia

Kanada začala zostra, porazila Česko 8:1

V noci z piatku na sobotu stredoeurópskeho času sa začali majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov. V otváracom dueli na seba narazili domáci Kanaďania, ktorí si hladko poradili s juniormi Českej republiky.

Kanada – Česká republika 8:1 (1:0, 4:0, 3:1)
Českí hokejisti majú za sebou prvý zápas na majstrovstvách. Určite si po zápase povedali: konečne je to za nami. Zápas proti domácim Kanaďanom nezvládli a utrpeli porážku 1:8. V skvelej atmosfére otváracieho zápasu, ktorú vytvorilo rekordných 19 640 fanúšikov, sa najviac darilo hviezde domáceho tímu Johnovi Tavaresovi, ktorý strelil dva góly a na jeden aj prihral. Tri body zaznamenali aj Zach Boychuk a Ryan Ellis, ktorí strelili po góle a do svojich štatistík si pripísali aj po dve asistencie. Čestný úspech českého tímu dosiahol v 58. minúte Káňa. Česká republika v nedeľu nastúpi proti ďalšiemu náročnému súperovi – výberu Spojených štátov amerických.

Nemecko – USA 2:8 (1:2, 0:3, 1:3)
Američania si v prvom zápase poradili hladko s Nemeckom, ktoré porazili 8:2. Zo zápasu vzišiel aj prvý líder kanadského bodovania turnaja, ktorým je po prvom dni štvorbodový Jordan Schroeder, ktorý strelil jeden gól a na ďalšie tri nahrával. Američania potvrdili rolu favorita a od polovice stretnutia sa ich prevaha prejavila aj na skóre zápasu. Nemcov do tej doby držal najmä brankár Timo Pielmeier, ktorý dovtedy podával heroický výkon. Po porážke s USA čaká nemecký výber dôležitý sobotný duel proti Kazachstanu.

Fínsko – Švédsko 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Niet pochýb o tom, že Švédi majú talentovanejší tím ako Fíni. V severskom derby sa však švédski hokejisti tešili z prvého víťazstva nad „Suomi“ od roku 1994. A víťazstvo to bolo vydreté. Fínov držal nad vodou často brankár Harri Säteri, ktorý inkasoval dva góly v prvej tretine. Po nej však už Švédi nepodávali taký výkon, aký by sa očakával od kandidáta na medailu. V druhej sa fínskemu tímu podarilo znížiť, no k vyrovnaniu sa už nedostali aj napriek veľmi dobre odohranej tretej tretine. V závere upravil strelou do prázdnej brány skóre zápasu na 3:1 Mikael Backlund a švédski mladíci si mohli vydýchnuť. Mnohí sa zhodujú na tom, že ak by v bráne nemali Jacoba Markstroma, Fínom by sa napokon podarilo vyrovnať a možno by aj vyhrali celý zápas.

Lotyšsko – Rusko 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Rusi odštartovali svetový šampionát víťazstvom 4:1 nad Lotyšskom. Ruskí hokejisti v zápase dominovali svojou veľkosťou, rýchlosťou a šikovnosťou. Lotyši sa snažili hrať defenzívny fyzický hokej a ak by tak nehrali, pravdepodobne by prehrali vyšším rozdielom. Útočné trio Nikita Filatov, Evgeni Grachev a Dmitri Kugryshev vyzeralo veľmi nebezpečne aj napriek tomu, že sa do bodovania v prvom stretnutí nezapísalo. Rusko prestrieľalo Lotyšsko 44:18, no pred 9 441 divákmi podával veľmi dobrý výkon lotyšský brankár Nauris Enkuzens, ktorý bol po zápase vyhlásený za najlepšieho hráča Lotyšska.

Zostavy, kanadské bodovanie, tabuľky a kompletný spravodajský servis z Majstrovstiev sveta juniorov 2009 nájdete v špeciálnej sekcii na adrese SlovakNHL.sk/msj2009.html.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies