Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
10. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Reprezentácia

Slovensko porazilo Lotyšsko hladko 7:2

Slovenskí juniori vkročili do svetového šampionátu úspešne, keď vo svojom prvom stretnutí porazili Lotyšov hladko 7:2 a ujali sa vedenia v tabuľke Skupiny B.

Slovensko - Lotyšsko 7:2 (2:2, 3:0, 2:0)

Góly: 2. Tybor (Kytnár, A. Bezák), 17. O. Rusnák (Deyl, Mertel), 34. Hrivík (Vyletelka, P. Kopecký), 34. O. Rusnák (Molnár, Štajnoch), 39. Tybor (Tatar, Štajnoch), 43. Tatar (Pánik, Viedenský), 48. A. Bezák (Kytnár) - 8. Straupe (Jekimovš), 15. Cinks (Bukartš, Uleščenko)
Strely na bránu: 43:17 (14:8, 16:0, 13:9), Vylúčenia: 7:6, Presilovky: 3:1, Oslabenia: 1:0, Divákov: 9 370

Slovensko má za sebou výborný vstup do turnaja, keď si s Lotyšskom poradilo hladko 7:2. Po prvej tretine bol stav nerozhodný 2:2, no už vtedy mali slovenskí mladíci streleckú prevahu. Aktivita slovenského mužstva sa napokon prejavila aj na skóre, keď Slováci vyhrali druhú tretinu 3:0 a ďalšie dva góly pridali v záverečnej dvadsaťminútovke. Najmä v druhej bola prevaha nášho tímu značná, keď sme vyslali na bránu súpera 19 striel a Lotyši nedokázali ohroziť Janusa ani raz. Do vedenia 4:2 poslali náš výber Marek Hrivík a Ondrej Rusnák. Z dvoch gólov sa v zápase tešili Rusnák a Tybor. Ďalšie góly pridali Bezák, Tatar a spomínaný Hrivík. Napriek tomu, že vývoj nasvedčuje jasnej prevahe Slovákov, nebolo tomu tak však po celú dobu stretnutia. V prvej tretine sme sa rýchlo ujali vedenia, no Lotyšom sa podarilo vyrovnať a postupne preberali aktivitu. Od 15. minúty dokonca viedli 2:1, no už v 17. minúte bol stav nerozhodný 2:2, keď strelu Dayla tečoval Rusnák.

Jaroslav Janus zaknihoval 15 zákrokov. Ani raz však na neho nesmeroval puk v druhej tretine. „Toto sa mi ešte nikdy nestalo. Nebolo to však celkom ľahké. Toto bol typ zápasu, o ktorom sme sa bavili. Skutočne sme chceli vyhrať náš prvý zápas. Po prvej tretine sme boli trochu prekvapení, ale vedeli sme, že môžu byť unavení po tom, čo hrali zápas aj v piatok,“ povedal slovenský brankár.

Pre Slovensko je to veľmi dôležité víťazstvo v prípade, ak neprekvapí svetových odborníkov a skončí v skupine o záchranu. V nedeľu nás čaká ťažký súboj s výberom Švédska.

Kazachstan – Nemecko 0:9 (0:3, 0:4, 0:2)
Nemecko sa stretlo s Kazachstanom a dočkalo sa prvého víťazstva na turnaji. Nemci si rozdielom triedy poradili s Kazachmi 9:0, keď sa o 9 gólov postaralo 8 rôznych hráčov. Nemecký výber kontroloval zápas, pričom väčšinu času strávil v obrannej tretine Kazachstanu. Čisté konto vychytal pohodlným spôsobom brankár Nemecka Timo Pielmeier. Jeho spoluhráči vyslali na bránu súpera až 52 striel. V stretnutí malo zastúpenie aj Slovensko, ktoré v ňom reprezentoval čiarový rozhodca Milan Novák.

Zostavy, kanadské bodovanie, tabuľky a kompletný spravodajský servis z Majstrovstiev sveta juniorov 2009 nájdete v špeciálnej sekcii na adrese SlovakNHL.sk/msj2009.html.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemeňte ho: Nikto z letného trhu nestojí za obetovanie Nemca, znie zo zámoria Zostane Saros v Nashville? Budeme hovoriť, ale viem toto, tvrdí Trotz Studenič zažiaril, bodoval aj Sýkora. Slováci sú ďalej od MS + videoMôže byť voľným hráčom: Dúfam, že budem Rytierom do konca života, tvrdí hviezdny útočník Nečasa zákerný atak Troubu neprekvapil: Je takým typom hráčaUtah bude mať identitu v sezóne 2025/26. Zverejnil potenciálne mená 146 trestných minút i bitka hviezd: Tkachuk vs. Pastrňák + videoSenators sa rozhodli: Udržia si voľbu v prvom kole draftu? Blues podpísali novú dvojročnú zmluvu s útočníkom McDavidovci premrhali vedenie 4:1, jednoznačná záležitosť na FlorideCena Teda Lindsaya má skoro identických finalistov ako Hartova trofej. Chýba len McDavid!Kapitán Rangers predviedol nechutný likvidačný útok na českú hviezdu + video Myslí to vážne?! Hviezda Totonta si vraj najala ľudí na šikanovanie Súpiska Slovenska nemusí byť definitívna. V hre sú ešte posily zo zámoria! Slafkovský prekvapený: Horšie to už byť nemôže, čo je dobréMešár má potenciál rozjasať Bell Centre. To by bol príbeh, ak by to dokázal s číslom 20!Slovensko urobilo posledné, ťažké škrty: Na MS ide týchto 25 hráčov Nemec a Devils by mali spoznať nového trénera už čoskoro Draftovú lotériu vyhral tím, ktorý ešte nikdy jednotku nevyberal! Brankárska opora Canucks by mala pauzovať ešte minimálne takto dlhoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies