Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Správy z NHL

Teräväinen a Kotkaniemi žiarili pri rekordnom večere Hurricanes + video

Tím Carolina Hurricanes v nedeľnom zápase proti tímu Tampa Bay Lightning zaknihoval hladké víťazstvo 6:0. Najviac pri ňom žiarili fínski útočníci Teuvo Teräväinen a Jesperi Kotkaniemi.

Teräväinen strelil tri góly, aby dosiahol svoj druhý hetrik v kanadsko-americkej NHL. V tejto sezóne ho dosiahol ako piaty hráč tímu. Celkovo to bol siedmy hetrik Hurricanes v sezóne, s čím si vyrovnali klubový rekord z ročníka 1985/86, v ktorom organizácia pôsobila ešte v Hartforde. Práve v ňom sa vytvoril aj klubový rekord so šiestimi rôznymi hráčmi s hetrikom v sezóne. Od presťahovania tímu ich piati hráči dosiahli len v jednej inej sezóne – 2007/08.

Kotkaniemi si vytvoril nové osobné maximum s piatimi bodmi nazbieranými v jednom zápase, keď strelil gól a pridal štyri asistencie. Naposledy bol hráč Hurricanes päťbodový 7. decembra 2019, kedy Sebastian Aho strelil tri góly a pridal dve asistencie.

Dvadsaťosemročný Teräväinen odohral v tejto sezóne 51 zápasov, v ktorých zaznamenal 10 gólov a 22 asistencií. O šesť rokov mladší Kotkaniemi si pripísal 12 gólov a 18 asistencií v 61 stretnutiach.

Článok pokračuje pod reklamou

Carolina v nedeľu vyhrala svoj ôsmy zápas s rozdielom šiestich alebo viacerých gólov pri čistom konte svojho brankára. Doma naposledy vyhrala pri nule rovnakým alebo väčším rozdielom 7. apríla 2009, kedy porazila Islanders 9:0.

Čisté konto v nedeľu vychytal Frederik Andersen, ktorý sa stal tretím brankárom tímu s nulou v tejto sezóne. Dokázali to aj Antti Raanta a Piotr Kočetkov. Od presťahovania organizácie sa ešte nikdy predtým nestalo, aby v jednej sezóne vychytali nulu traja rôzni brankári. V ére Whalers sa to podarilo dvakrát – 1984/85 a 1995/96.

Hurricanes sa tiež stali prvým tímom histórie, ktorý dokázal Lightning obmedziť len na menej ako päť striel na bránu po prvých dvoch tretinách (4). Po druhýkrát sa jej proti Tampe podarilo zamedziť akejkoľvek strele na svoju bránu v jednej tretine. Prvýkrát sa tak stalo 6. októbra 2019.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies