Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Magazín

Prvá výmena Anaheimu prišla pred 30 rokmi. Prvá sezóna čakala aj na Floridu

Presne pred 30 rokmi došlo k prvej výmene v histórii tímu Anaheim Ducks. Pri tejto príležitosti sa pozrieme na inauguračné sezóny dvoch klubov, ktoré sa v roku 1993 pripojili k NHL.

Ducks 10. augusta 1993 poslali voľbu v treťom kole draftu tímu Montreal Canadiens, aby získali útočníkov Todda Ewena a Patricka Carnbacka. Obaja boli súčasťou nového tímu tri sezóny – Ewen nazbieral 13 gólov a 25 bodov v 153 dueloch, Carnback 24 gólov a 62 bodov v 148 dueloch.

Dva mesiace po tejto výmene odštartovala inauguračná sezóna nie len pre kalifornský tím, ale aj pre tím Florida Panthers. Oba tímy zaplatili vstupný poplatok 50 miliónov amerických dolárov a rozšírili ligu na 26 tímov.

Mighty Ducks aj Panthers v ročníku 1993/94 vytvorili nový rekord NHL, keď v prvej sezóne dokázali ako expanzné tímy vyhrať po 33 zápasov. Boli teda lepšie o dve výhry ako Philadelphia a Los Angeles v ročníku 1967/68. Nový rekord prekonalo až Vegas v sezóne 2017/18.

Článok pokračuje pod reklamou

Anaheim vedený kapitánom Troyom Loneym odohral svoj prvý zápas v lige doma proti Detroitu – prehral ho 2:7. Na svoju prvú výhru čakal tri zápasy a potešil ňou domácich fanúšikov v Arrowhead Pond (v súčasnosti Honda Center) – pomerom 4:3 zdolal Edmonton.

Kalifornský tím nakoniec ukončil ročník s bilanciou 33-46-5 a ziskom 71 bodov, ktoré stačili na štvrté miesto v Pacifickej divízii. Klub stratil 11 bodov na San Jose i na posledné postupové miesto v Západnej konferencii.

Panthers svoj prvý zápas remizovali – 4:4 v Chicago. Tiež sa tešili z prvej výhry v treťom zápase, keď uspeli v Tampe 2:0. Išlo o derby, ktoré v Thunderdome sledovalo 27 227 divákov, čím sa vytvoril dovtedajší rekord NHL.

Floridský tím, ktorého kapitánom bol Brian Skrudland, mal k play-off bližšie ako Anaheim, keď s bilanciou 33-34-17 skončili len bod za štvrtým tímom Atlantickej divízie a posledným postupujúcim vo Východnej konferencii, Islanders. Florida začínala v Miami, kým sa nepostavila nová aréna v Sunrise.

Florida dopadla lepšie ako Anaheim aj v sezóne 1994/95 a v ročníku 1995/96 sa dočkala aj prvého úspechu, keď postúpila do play-off a prepracovala sa až do finále Stanleyho pohára. V ňom nestačila na Colorado 0:4 na zápasy. Na ďalšie finále čakala do roku 2023 a doteraz sa netešila zo Stanleyho pohára.

Anaheimu trvalo o rok dlhšie, kým sa dostal do play-off a ešte dlhšie, kým sa dostal do finále. Celkovo však zažíval úspešnejšie obdobia a kým v roku 2003 vo finále nestačil na New Jersey 3:4, v prvej sezóne po premenovaný z Mighty Ducks na Ducks sa tešil zo Stanleyho pohára – v roku 2007 zdolal vo finále Ottawu 4:1. V súčasnosti ťahá sériu piatich sezón bez play-off.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies