Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Pospíšil sa tlačí do elitnej spoločnosti! Viem, čo mám robiť. Je to pre mňa priorita, tvrdí

Jozef Struhár  
13.01.2024

V 21. storočí neskončil žiaden nováčik tímu Calgary Flames svoju prvú sezónu v NHL s viac bodyčekmi ako Dion Pnaheuf v ročníku 2005/06. Ak však udrží svoje tempo, slovenský útočník Martin Pospíšil by ho mohol ohroziť.

Phaneuf ako nováčik predviedol 203 bodyčekov. Pospíšil ich má po 30 zápasoch na konte 79, a tak má momentálne nábeh na 184 bodyčekov. Musel by teda o trochu pridať. Ak by aj nepridal, pohodlne by prekonal druhého v poradí, Joea Colbornea (129).

„Som tu nový a viac mi ide o malé detaily. Chápem, že mojou úlohou je prinášať energiu a tvrdosť. To je pre mňa priorita, aby som vytvoril miesto pre mojich spoluhráčov,“ povedal Pospíšil pre Calgary Herald.

V prvých zápasoch v NHL zaujal slovenský útočník svojimi ofenzívnymi zručnosťami. Tie následne putovali do úzadia a teraz je vyzdvihovaný hlavne za fyzickú hru. Aj vďaka nej si udržuje miesto v druhej formácii tímu po boku Nazema Kadriho a Connora Zaryho, ktorí sa starajú o ofenzívnu produkciu formácie.

Článok pokračuje pod reklamou

„Myslím si, že je to skutočný hráč, určite. Tie zručnosti a produktivita sa budú vyvíjať počas jeho kariéry a keď začne ten aspekty hry konzistentne chápať, ale Pospy je vždy hráčom, ktorý je ochotný pracovať, čo je niečo, čo ja skutočne oceňujem. Je skvelý pri napádaní a dokáže byť tvrdý. Tiež dokáže tvoriť hru, keď je to treba. Jeho rýchlosť je ďalší element, ktorý ho udrží v zostave. Skutočne sa mi páči, čo som zatiaľ od neho videl,“ hovorí skúsený Kadri.

Momentálne sa nezdá, že by niekto pochyboval o istote miesta Pospíšila v zostave Flames. Hoci sa o titulky starajú iní hráči, zvolenský rodák ma pozitívny vplyv na hru svojho tímu. Aj po utorkovom zápase, v ktorom zažiaril Zary, sa tréner Ryan Huska uistil, aby sa nezabudlo ani na Slováka.

„Martin pri trochu menšom hracom čase mal podľa mňa dnes večer tiež vplyv. Jeho priamočiara rýchlosť, bol tvrdý, robil veľa dobrých vecí. K tej formácii sa vraciame. V tejto sezóne je pre nás naozaj konzistentná,“ povedal Huska.

Jeho bodová produktivita sa od prvých zápasov znížila, ale Pospíšil nachádza mnoho iných spôsobov, ako byť prínosom pre svoj tím. A robí to konzistentne, vďaka čomu si len neudržuje miesto v zostave, ale aj hráva dôležité minúty.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies