Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Gajan priznáva: V tejto sezóne nejde všetko tak, ako som dúfal

Adam Gajan je v prvej sezóne po tom, čo ho Chicago draftovalo ako prvého brankára v roku 2023 z 35. miesta vcelku spokojný. Zároveň však priznáva, že si predstavoval o niečo lepší priebeh ročníka v USHL, kde chytáva za Green Bay.

„Zatiaľ sa mi to páči. Boli tu aj vrcholy, aj pády. V tejto sezóne nejde všetko tak, ako som dúfal, ale vždy musíte pokračovať ďalej a dúfať, že sa to zlepší,“ priznal Gajan pre Press Times.

Gajan má po 22 zápasoch bilanciu 15-5-2 s 90,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,16 inkasovaného gólu na zápas. V prvých dvoch zápasoch po majstrovstvách sveta, ktoré tiež nedopadli tak, ako dúfal, kryl len 86,2 % striel a inkasoval 4,54 gólu na zápas.

„Niekedy máte tie najlepšie momenty, inokedy tie najťažšie, ako keď prehráte veľa zápasov. Je ťažké vrátiť sa späť a chvíľu vás to trápi. Je ťažké sa vrátiť k vašej hre, takže to je asi tá najťažšia časť,“ tvrdí Gajan.

Článok pokračuje pod reklamou

„Je to ťažké, ako to, čo sa mu stalo počas majstrovstiev sveta juniorov. Už len prehrať zápas základnej časti a vrátiť sa na ďalší zápas je ťažké, ale také zápasy zažijete raz za život, takže bolo naozaj ťažké vrátiť sa späť.“

Mnohí hokejisti sú vyzdvihovaní za svoj zápal pre hokej, no Gajan radí každému mladému hokejistovi, aby sa neviazal len na svoj šport, inak budú ťažké chvíle ešte bolestivejšie.

„Musíte sa snažiť užívať si zábavu každý deň a nebrať to tak vážne. Musíte sa pokúsiť robiť aj iné veci. Nemôžete len ako päťroční povedať, že chcete byť hokejistom a nerobiť nič iné. Pokúste sa užiť si každý deň a robte aj veci mimo hokeja,“ radí Gajan.

Devätnásťročný rodák z Popradu tvrdí, že mu vyrovnávať sa s nepriazňou nepomáha len mentálny tréner, ale aj obyčajné rozhovory, ktorými prekryje myšlienky na to, čo sa stalo alebo deje na ľade.

„Niekedy potrebujem čas, aby som o všetkom popremýšľal. Vždy je tam nejaký priateľ alebo niekto, s kým sa môžete porozprávať, ani nie o problémoch, ktoré máte, ale o iných veciach, takže zabudnete na všetko ostatné. Mám mentálneho trénera, ale v skutočnosti s ním ani nehovoríte o problémoch, ktoré máte, ale viac o výkonoch a práci na tom, aby ste sa neustále zlepšovali. Keď sa mi v hokeji nedarí, jednoducho sa porozprávam s hocikým o hocičom,“ povedal Gajan.

Pre mnohých by mohlo byť problémom aj to, že v mladom veku musia žiť ďaleko od domova. To však pre mladíka spod Tatier už dávno problém nie je.

„Domov som opustil, keď som mal 14 rokov, aby som chytal vo Fínsku. Posledné dva roky na Slovensku som hral v najvzdialenejšom meste od môjho domova, takže som zvyknutý žiť sám. Musím si robiť všetko sám, ako je pranie vecí a varenie,“ skonštatoval Gajan.

Gajan je oporou Gamblers, ktorým patrí druhé miesto vo Východnej konferencii, štyri body za Dubuque. Jeho tím má však druhú najlepšiu úspešnosť zbierania bodov v celej lige za Fargom.

„Myslím si, že sme dobrá skupina chalanov. Každý pracuje tvrdo na tréningoch a chlapci si užívajú zábavu. Máme veľké ciele pre tento ročník, tak snáď niečo dokážeme dosiahnuť,“ povedal Gajan, ktorý je v úspešnosti zákrokov v lige štvrtý a v priemernom počte inkasovaných gólov dvanásty.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies