Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Šesť Slovákov v akcii: Rekordér Slafkovský zdolal Tatara, bodoval aj Nemec

V nedeľu sa v NHL odohralo desať zápasov a v akcii boli aj šiesti Slováci. Dvaja z nich bodovali.

Highlighty noci
  • Slafkovský a Nemec asistovali, Černák, Fehérváry, Pospíšil a Tatar nebodovali
  • Columbus už nemôže postúpiť do play-off ani matematicky
  • Colorado vyhralo 9. zápas po sebe
  • Seattle prehral 8. zápas po sebe
  • MacKinnon bodoval v 18. zápase po sebe
  • Hyman a Reinhart strelili svoj 50. gól v sezóne
  • Crosby štvorbodový
  • Kahkonen vychytal čisté konto
  • Woll urobil 41 zákrokov

SEA - MTL 1:5

Slafkovský vyrovnal klubový rekord pri výhre nad Tatarom

Alex Newhook skóroval dvakrát v prvej tretine, v ktorej Montreal strelil štyri góly, aby sa nasmeroval k výhre 5:1 nad trápiacim sa Seattlom, ktorý prehral ôsmy zápas po sebe. Canadiens si ukončil štvorzápasovú sériu prehier aj vďaka gólu a dvom asistenciám Kaiidena Guhleho, gólu a asistencii Nicka Suzukiho a gólu Mikea Mathesona. Cayden Primeau urobil 36 zákrokov a recept na neho našiel len Jordan Eberle. Philipp Grubauer inkasoval štyri góly zo šiestich striel a striedal. Joey Daccord následne urobil desať zákrokov. V zápase sa stretli dvaja slovenskí útočníci. Juraj Slafkovský si sekundárnou asistenciou natiahol bodovú sériu na sedem zápasov a vyrovnal klubový rekord Maria Tremblaya v počte bodov získaných v jednej sezóne tínedžerov. Obaja ich nazbierali 39. Tomáš Tatar pre zmenu natiahol svoje suchoty na šesť stretnutí. Slafkovský odohral necelých 18 minút aj so ziskom plusového bodu, strely, dvoch blokov a dvoch trestných minút za podrazenie. Tatar odohral necelých 14 minút s jedným mínusovým bodom a troma strelami na bránu.


Hviezdy duelu: 1. K. Guhle (MTL), 2. A. Newhook (MTL), 3. C. Primeau (MTL)


NYI - NJD 0:4

Kahkonen vynuloval Islanders, Nemec prispel k výhre prihrávkou

Do bodovania sa po päťzápasovej odmlke zapísal aj Šimon Nemec, ktorý predviedol skvelú prácu pri mantineli predtým, ako prihrával na gól Alexandra Holtza. Ten strelil jeden z troch gólov New Jersey v druhej tretine, keď nadviazal na Tima Meiera a Jacka Hughesa. Bodku z výhrou 4:0 nad Islanders dal gólom do prázdnej brány Chris Tierney. Svoje prvé čisté konto v sezóne vychytal Kaapo Kahkonen, ktorý zneškodnil všetkých 36 striel. Jeho náprotivok, Iľja Sorokin, kryl 26 striel z 29. Kým Devils vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, New York prehral siedmy z posledných ôsmich. Nemec odohral necelých 15 minút aj s dvoma plusovými bodmi, blokom a menším trestom za podrazenie.


Nemcova 16. asistencia, 19. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. K. Kahkonen (NJD), 2. T. Meier (NJD), 3. J. Hughes (NJD)


WSH - WPG 3:0

Fehérváry vyrovnal Pospíšila, Ovečkin dvojgólový pri výhre nad Jets

Alex Ovečkin potvrdil formu ďalšími dvoma gólmi, ktorými pomohol Washingtonu k výhre 3:0 nad Winnipegom. Skóroval v piatom zápase po sebe a k rekordu Waynea Gretzkého sa priblížil na rozdiel 46 presných zásahov. Víťazný gól strelil počas presilovky John Carlson, T.J. Oshie dvakrát asistoval a k piatej výhre z posledných šiestich duelov pomohol aj Charlie Lindgren s 27 zákrokmi. Bolo to jeho piate čisté konto v sezóne a siedme v kariére. Jeho náprotivok, Connor Hellebuyck, urobil 16 zákrokov a Jets si pripísali tretiu prehru v sérii. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral 19 minút a 45 sekúnd so ziskom plusového bodu, troch bokov a až deviatich bodyčekov – vyrovnal tým slovenské maximum v tejto sezóne, ktoré pred ním dvakrát dosiahol Martin Pospíšil.

Článok pokračuje pod reklamou

Ovečkin strelil svoj 25. gól v sezóne, dal hokejku do strely McMichaela:

ANA - TBL 2:3 PP

Tampa si natiahla bodovú sériu, Cirelli rozhodol o výhre nad Ducks

Anthony Cirelli skóroval z úniku po minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Tampy Bay 3:2 nad Anaheimom. Floridský tím si natiahol bodovú sériu na sedem zápasov (6-0-1) aj vďaka gólom Anthonyho Duclaira a Lukea Glendeninga z normálneho hracieho času a 30 zákrokom Jonasa Johanssona. Skóre stretnutia otvoril Ross Johnston a nadstavený čas vynútil Pavel Minťjukov. Lukáš Dostál urobil 24 zákrokov a Ducks prehrali ôsmy zápas z posledných deviatich. Dvakrát českého brankára ohrozil aj Erik Černák. Slovenský obranca odohral bezmála 22 minút ako najvyťažovanejší obranca tímu. Predviedol dva bloky a tri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. A. Cirelli (TBL), 2. A. Duclair (TBL), 3. R. Johnston (ANA)



CGY - BUF 1:4

Peterka a Luukkonen pomohli Sabres zdolať Flames

JJ Peterka po prihrávke Tagea Thompsona rozhodol o výhre Buffala 4:1 nad Calgary v stretnutí dvoch tímov, ktoré sa snažili predísť tretej prehre v sérii. Do čierneho sa trafil aj Peyton Krebs, zatiaľ čo Thompson a Connor Clifton spečatili triumf gólmi do prázdnej brány. Ukko-Pekka Luukkonen predviedol 32 zákrokov a zaznamenal aj asistenciu. Puk vyberal z brány len po góle Jonathana Huberdeaua, ktorý vyrovnával na 1:1. Dustin Wolf kryl 25 z 27 striel. Slovenský útočník Martin Pospíšil odohral niečo cez 14 minút a prezentoval sa dvoma strelami a jedným bodyčekom. Duel nedohral hosťujúci obranca Rasmus Dahlin, ktorého trafila do hlavy strela Daniila Miromanova tečovaná Connorom Zarym.


Hviezdy duelu: 1. J. Peterka (BUF), 2. U. Luukkonen (BUF), 3. D. Wolf (CGY)


Hviezdy duelu: 1. T. Oshie (WSH), 2. C. Lindgren (WSH), 3. J. Carlson (WSH)


COL - PIT 5:4 PP

Colorado vyhralo deviaty zápas po sebe po veľkom obrate

Nathan MacKinnon zaznamenal gól a dve asistencie, aby bodoval v 18. zápase po sebe a v 34. domácom zápase od začiatku sezóny. Mal prsty aj v druhom góle Jonathana Drouina v zápase, ktorým v predĺžení rozhodol o výhre Colorada 5:4 na Pittsburghom. Drouin pridal aj asistenciu. Z gólov sa tešili aj Sean Walker a Jakov Trenin, ktorí začali cestu za veľkým obratom. Devon Toews dvakrát asistoval a Alexandar Georgiev kryl 30 striel. Penguins viedli v druhej tretine už 4:0 a vo všetkých ich góloch mal prsty Sidney Crosby – jeden strelil, na tri prihrával. Strelili ich Jesse Puljujärvi, Bryan Rust a Pierre-Olivier Joseph. Alex Nedeljkovic inkasoval štyri góly z 25 striel, Tristan Jarry jeden z piatich. Kým Pittsburgh prehral ôsmy zápas z posledných desiatich, Avalanche vyhrali deviaty zápas po sebe. MacKinnon je druhým hráčom histórie NHL s dvoma minimálne 18-zápasovými bodovými sériami v rovnakej sezóne. Ako prvý to dokázal Wayne Gretzky. Crosby je prvým aktívnym hráčom a deviatym v ligovej histórii aspoň so 14 sezónami s minimálne 70 získanými bodmi.

Crosby usmernil strelu Puustinena:

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. S. Crosby (PIT)



CAR - TOR 2:1

Andersen doviedol Hurricanes k cennej výhre nad Torontom

Frederik Andersen urobil 32 zákrokov, aby Carolina zdolala Toronto 2:1 a vyhrala šiesty zápas z posledných siedmich, v ktorých zakaždým bodovala. Brady Skjei a Sebastian Aho skórovali v prvej tretine, skóre upravil na konečný stav Nicholas Robertson v tretej dvadsaťminútovke. Joseph Woll urobil 41 zákrokov v bráne Maple Leafs, ktorí sa snažili vyhrať tretí zápas po sebe. Toľko striel na bránu ešte v tejto sezóne súperovi neumožnili. Hurricanes vyhrali všetky tri vzájomné zápasy v sezóne. Andersen má od návratu do akcie bilanciu 6-0-0.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (CAR), 2. S. Aho (CAR), 3 B. Skjei (CAR)



OTT - EDM 5:3

Senators otočili zápas proti Oilers, Hyman strelil 50. gól

Zach Hyman strelil po prvýkrát v kariére 50. gól v sezóne a hoci Edmonton po ňom viedol 3:1, nakoniec sa z výhry 5:3 tešila Ottawa. Jakob Chychrun strelil dva góly, vrátane víťazného, Tim Stützle a Drake Batherson zaznamenali po góle a dvoch asistenciách. Do prázdnej brány sa trafil Parker Kelly a dvakrát asistoval Brady Tkachuk. Joonas Korpisalo predviedol 33 zákrokov a okrem Hymana ho pokorili aj Adam Henrique a Leon Draisaitl. Evan Bouchard asistoval trikrát, Connor McDavid dvakrát. Calvin Pickard inkasoval štyri góly z 15 striel. Kým Senators vyhrali druhý zápas po sebe, Oilers posledné dva prehrali. Bouchard sa stal druhým obrancom histórie Edmontonu so 70 bodmi v jednej sezóne. Predtým to dokázal päťkrát Paul Coffey.

Hyman a jeho 50. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo (OTT), 2. J. Chychrun (OTT), 3. D. Batherson (OTT)



PHI - FLA 1:4

Reinhart strelil 50. gól, Panthers si ukončili sériu prehier

Sam Reinhrat strelil dva góly, aby po prvýkrát v kariére pokoril 50-gólovú métu a pomohol Floride ukončiť štvorzápasovú sériu prehier. Pridal aj asistenciu. Tri asistencie nazbieral Brandon Montour a gólmi pomohli k výhre 4:1 nad Philadelphiou aj Vladimir Tarasenko a Carter Verhaeghe. Anthony Stolarz kryl 32 striel a prekonal ho len Bobby Brink. Felix Sandstrom inkasoval tri góly zo 14 striel – Reinhart svoj 50. gól v sezóne strelil do prázdnej brány. Flyers prišli o trojzápasovú bodovú sériu (2-0-1) a prehrali štvrtý zápas z posledných šiestich.

Reinhart a jeho góly č. 49 a 50 v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Stolarz (FLA), 2. S. Reinhart (FLA), 3. B. Montour (FLA)



ARI - DAL 2:4

Stars si natiahli víťaznú sériu výhrou v Arizone

Tyler Seguin a Matt Duchene zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby Dallas vyhral štvrtý zápas po sebe, keď uspel v Arizone 4:2. Miro Heiskanen strelil víťazný gól a skóroval aj Jamie Benn. Jake Oettinger urobil 26 zákrokov. Prekonali ho Clayton Keller a Nick Bjugstad, ktorí vyrovnávali na 1:1, resp. 2:2. Keller skóroval v piatom zápase po sebe. Connor Ingrem inkasoval tri góly z 34 striel – Duchene skóroval do prázdnej brány. Coyotes prehrali druhý zápas z posledných troch. Stars vyhrali všetky tri vzájomné zápasy v tejto sezóne a od 31. marca 2016 majú v zápase proti Arizone bilanciu 20-2-1.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. M. Heiskanen (DAL), 3. C. Keller (ARI)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD) 
14:51
0
1
1
+2
2
1
0
 M. Fehérváry (WSH)
19:45
0
0
0
+1
0
0
9
 E. Černák (TBL)
21:57
0
0
0
0
0
2
3
 M. Pospíšil (CGY)
14:10
0
0
0
0
0
2
1
 T. Tatar (SEA)
13:43
0
0
0
-1
0
3
0
 J. Slafkovský (MTL)
17:45
0
1
1
+1
2
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies