Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Budaj vychytal shutout, Halák zdolal Chárov Boston

Sedem Slovákov hralo v sobotňajších 12 zápasoch, no ani jeden nebodoval. Brankári Peter Budaj a Jaroslav Halák vyhrali. Budaj udržal čisté konto, Halák dostal jeden gól. Ryan Smyth z Los Angeles odohral 1000. zápas v NHL.

Colorado nastúpilo proti Dallasu a v bráne denverského tímu stál opäť Peter Budaj. Banskobystrický rodák chytil všetkých 31 striel, ktoré naňho smerovali, a do štatistík si pripísal prvý tohtosezónny shutout. Colorado aj vďaka nemu zvíťazilo hladko 5:0. Budaj zároveň zaznamenal 90. výhru v drese Avalanche. Rozhodujúci gól zápasu strelil Kevin Porter, ktorý dal dva góly. Milan Hejduk, Philippe Dupuis a Brandon Yip sa takisto presadili za „lavíny“, ktoré získali aspoň bod v štyroch z posledných piatich zápasov. Budaj bol vyhlásený prvou hviezdou duelu. Jeho náprotivok Andre Raycroft, ktorý chytal za Avalanche v sezóne 2008/09, zaznamenal 40 zákrokov.

Zápas medzi Bruins a Blues sa skončil po základnej hracej dobe nerozhodne 1:1 a na rad prišlo predĺženie. V ňom však gól nepadol a o víťazovi museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. Rozhodujúci gól dal Brad Boyes a Blues vyhrali 2:1. Jaroslav Halák predviedol opäť skvelý výkon a zlikvidoval 33 striel. Bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu a druhú hviezdu večera. V základnej hracej dobe skóroval za St. Louis Vladimír Sobotka. Haláka prekonal len Gregory Campbell. Zdeno Chára strávil na ľade vyše 29 minút, počas ktorých nazbieral jeden plusový bod, jednu strelu, tri hity a dve zblokované strely. Boston prehral druhé stretnutie v rade, St. Louis zvíťazilo šiesty krát po sebe a minimálne bod získalo ôsmy raz v rade.

Los Angeles porazilo v domácom prostredí Predators 4:1 a vyhralo desiaty zápas v sezóne. Z víťazstva sa kalifornský tím tešil štvrtýkrát v rade. Víťazný gól strelil Dustin Brown a o ďalšie góly sa postarali Anže Kopitar, Jarret Stoll a Ryan Smyth, ktorý nastúpil na jubilejný 1000. zápas v kariére. Autorom jediného gólu hostí bol Shane O'Brien, ktorý prekonal Jonathana Berniera (25/26) necelé tri minúty pred koncom duelu. Center Michal Handzuš odohral takmer 19 a pol minúty. Zaznamenal jeden strelecký pokus, štyri bodýčeky, jednu zblokovanú strelu a vyhral 7 z 15 vhadzovaní (47 %). „Predátori“ nevyhrali v posledných štyroch stretnutiach.

Článok pokračuje pod reklamou

„Ostrovania“ z New Yorku nastúpili v domácej hale proti Philadelphii. Andreas Nodl skóroval menej ako päť minút pred koncom 60. minúty a rozhodol o tesnej výhre Philadelphie v pomere 2:1. Druhý gól „letcov“ strelil Mike Richards. Sergei Bobrovsky inkasoval len jeden gól z 32 striel. Jeho autorom bol Matt Moulson. Andrej Meszároš hral vyše šestnásť a pol minúty, počas ktorých získal jeden plusový bod, dva hity, tri zblokované strely a dvakrát ohrozil Rolosona. Flyers sa dostali na čelo Východnej konferencie a premožiteľa nenašli v posledných šiestich dueloch. Newyorčania nevyhrali sedemkrát v rade.

Viktor Stalberg strelil v piatej sérii nájazdov gól, ktorým rozhodol o výhre Blackhawks. Posledný víťaz Stanley Cupu vyhral 5:4. V základnej hracej dobe skórovali za „čiernych jastrabov“ Jonathan Toews a Patrick Kane. Obaja sa do streleckej listiny zapísali dvakrát. Atlanta dala tri zo štyroch gólov v presilových hrách. Nik Antropov, Alex Burmistrov, Evander Kane a Rich Peverley prekonali Martyho Turca, ktorý k dvom bodom pomohol 33 úspešnými zákrokmi. Ondřej Pavelec chytil 36 striel a bola medzi nimi aj jedna z hokejky Tomáša Kopeckého. Odohral vyše 17 minút, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod, dve trestné minúty a jeden bodýček.

Výhru po trestných strieľaniach oslavovali aj Sabres, ktorí zdolali divízneho rivala z Toronta 3:2. Rozhodujúci nájazd dal Tyler Ennis. V normálnej hracej dobe skórovali za „šable“ Derek Roy a Jochen Hecht, ktorý vyrovnal na 2:2 štrnásť sekúnd pred treťou sirénou. Mikhail Grabovski a Nikolai Kulemin sa presadili za „javorové listy“. Andrej Sekera odohral v drese Buffala vyše 21 minút. Zaknihoval jeden hit a zblokoval dve strely. Sabres zaznamenali prvé víťazstvo od 23. októbra, kedy porazili New Jersey.

Brankár Blue Jackets, Mathieu Garon, bol prekonaný po vyše 142 minútach. V noci proti Wild dostal tri góly, ktorých autormi boli Burns (dva góly) a Clutterbuck. Za „modrokabátiky“ skórovali Nash a Wilson. K výhre dopomohol aj Jose Theodore, ktorý chytil 35 striel. Garon zlikvidoval 21 striel.

V tejto sezóne nastúpili proti sebe Canadiens a Senators dva razy a vždy vyhrali Canadiens. V sobotu však dva body získali Senators (3:2). Víťazný gól strelil Alex Kovalev, ktorý skóroval dvakrát. Do streleckej listiny sa za „senátorov“ zapísal aj Smith. V drese Montrealu sa presadili Špaček a Gionta. Elliott z Ottawy chytil 21 striel, Price z Montrealu o sedem viac.

Hurricanes vrátili Panthers prehru z piatka a v sobotu zvíťazili 3:2. Rozhodujúci gól dal Eric Staal, ktorý sa presadil dva razy. Skinner bol strelcom ďalšieho gólu „hurikánov“ Hordichuk a Frolík prekonali Warda, ktorý zaznamenal 18 úspešných zákrokov. Clemmensen z Floridy chytil 26 striel.

Penguins vyhrali v Glendale nad miestnym tímom Phoenix Coyotes 4:3 po trestných strieľaniach a v novembri vyhrali prvý zápas. O výhre rozhodol Mark Letestu, ktorý sa ako jediný presadil v nájazdoch. V základnej hracej dobe skórovali za „tučniakov“ Crosby, Malkin a Kunitz. Za domáci tím sa do streleckej listiny zapísali Belanger, Vrbata a Wolski.

Alexander Edler dal prvý gól v sezóne, ktorý bol zároveň víťazným, a Canucks zdolali Detroit 6:4. O výhre rozhodli „kosatky“ až v poslednej tretine, v ktorej súpera prestrieľali 23:7. Jimmy Howard chytil 28 striel a prekonali ho aj Daniel Sedin, Samuelsson, dvakrát Malhotra a Hansen. Roberto Luongo zlikvidoval 24 striel a inkasoval z hokejok Clearyho, Kronwalla, ktorý dal dva góly, a Ericssona. Vancouver vyhral šiesty duel v rade.

Tampa Bay ukončila štvorzápasové turné proti tímom z Pacifickej divízie prehrou so San Jose v pomere 2:5. K víťazstvu pomohol gólman Antero Niittymäki, ktorý v minulej sezóne chytal za „blesky“, 33 zákrokmi. Prekonali ho len St. Louis a Stamkos. Marleau (dva góly), Heatley, McCarthy a Couture sa postarali o štyri góly Sharks.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 31/31 - - - - - -
Jaroslav Halák (STL) 33/34 - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 29:15 0 0 0 +1 1 0
Michal Handzuš (LAK) 19:19 0 0 0 0 1 0
Andrej Meszároš (PHI) 16:32 0 0 0 +1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 17:08 0 0 0 -1 1 2
Andrej Sekera (BUF) 21:10 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies