Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Chára hviezdou zápasu, zo Slovákov bodovali len obrancovia

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo jedenásť stretnutí, v ktorých dali o sebe vedieť aj Slováci. Zdeno Chára strelil víťazný gól a do bodovania sa zapísali aj obrancovia Andrej Meszároš a Andrej Sekera.

Traja slovenskí hokejisti na seba narazili v bostonskej TD Garden, v ktorej Boston privítal Chicago. A neboli to útočníci, ktorí sa zapísali do bodovania. Obranca Zdeno Chára sa stal treťou hviezdou zápasu po tom, čo strelil víťazný gól, ktorým naštartoval púť Bruins za víťazstvom 3:0. Tim Thomas zastavil všetkých 32 striel Blackhawks, aby vychytal svoj deviaty shutout sezóny a 26. v kariére, a strelecky z gólov sa tešili aj Johnny Boychuk a Nathan Horton. Mark Recchi zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 1532 bodom. Má už tak o jeden bod viac ako Paul Coffey. Chára v stretnutí odohral 22 minút a zaknihoval aj tri plusové body a dve strely na bránu. Marián Hossa odohral 22 minút a 16 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod. Troma strelami ohrozil Thomasa Tomáš Kopecký, ktorý odohral v stretnutí o niečo viac ako 14 minút.

Obranca Andrej Meszároš zaznamenal asistenciu vo víťaznom stretnutí Philadelphie nad štátnym rivalom Pittsburghom. Flyers vyhrali pomerom 5:2 vďaka dvom gólom a asistencii Villeho Leina, víťazného gólu Claudea Girouxa a 25 zákrokom Sergeja Bobrovskyho. Strelecky sa presadili aj Jeff Carter a Scott Hartnell, dve asistencie si pripísali na svoje konto Danny Briere a Sean O'Donnell. Philadelphia vďaka víťazstvu zostala na čele Východnej konferencie a stanovila nový tímový rekord, keď na ľade súpera zaknihovala 25. víťazstvo. O dva góly Penguins sa postarali Alex Kovaľov a Tyler Kennedy. Meszároš odohral v stretnutí takmer 25 minút a okrem asistencie zaznamenal aj tri plusové body , dve strely na bránu, tri bodyčeky a dve zblokované strely súpera. Bol najvyťažovanejším hráčom tímu.

Bodovať dokázal aj tretí slovenský obranca, ktorý sa predstavil v utorok v akcii. Andrej Sekera zaznamenal jednu asistenciu, no tá k víťazstvu jeho tímu neviedla. Mikhail Grabovski svojím 29. gólom v ročníku rozhodol o víťazstve Toronta nad Buffalom pomerom 4:3, ktoré pre Maple Leafs zachováva aspoň maličké nádeje v postup do play-off. Gólom a dvoma asistenciami k výhre prispel Clarke MacArthur, dve asistencie nazbieral Nazem Kadri a strelecky sa presadili aj Dion Phaneuf a Darryl Boyce. James Reimer zaknihoval 28 zákrokov a prekonať ho dokázali Thomas Vanek, Jason Pominville a Rob Niedermayer. Sekera v zápase strávil na ľade 25 minút a 7 sekúnd, s čím bol najvyťažovanejším Slovákom noci. Zaznamenal aj dva plusové body, tri strelecké pokusy a dva bodyčeky.

Článok pokračuje pod reklamou

Pierre-Marc Bouchard strelil gól v normálnom hracom čase a presadil sa aj v samostatných nájazdoch, aby pomohol Minnesote k víťazstvu 3:2 nad St. Louis, ktoré bolo pre Wild prvým po osemzápasovej sérii prehier, vďaka ktorej padli až na 12. miesto v Západnej konferencii. Víťazný nájazd premenil Mikko Koivu a gól strelil aj Eric Nystrom, ktorý prekonal Jaroslava Haláka už v druhej minúte zápasu. Slovenský brankár inak zaknihoval 26 zákrokov a 92,9% úspešnosť zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa presadil len Chris Stewart, ktorý prekonal Joseho Theodorea dvakrát. Kanadský brankár opustil duel s 27 zákrokmi. V zostave domáceho tímu chýbal T.J. Oshie, ktorého tím potrestal dvojzápasovou suspendáciou po jeho absencii na tréningu. Diváci pri predstavovaní zostav zabučali, ked zistili, že nebude hrať.

Kapitán Los Angeles Dustin Brown strelil dva góly počas druhej tretiny, aby rozhodol o víťazstve svojho mužstva 2:0 nad Edmontonom. Na oba góly mu nahrával Trevor Lewis a brankár Jonathan Bernier vychytal svoje tretie čisté konto v prebiehajúcej sezóne po tom, čo zlikvidoval všetkých 32 striel Oilers. Kings vyhrali štvrtý zápas v rade, kým séria prehier u „olejárov“ sa natiahla už na desať zápasov. V stretnutí nechýbal ani slovenský veterán Michal Handzuš, ktorý odohral 18 minút a 40 sekúnd, počas ktorých zaznamenal dva strelecký pokusy a 56,2% úspešnosť na vhadzovaniach. Ďalšie dve minúty strávil na trestnej lavici, keď sa previnil podrazením.

V akcii sa zo slovenských zástupcov predstavil aj útočník Marek Svatoš, ktorý nenadviazal na svoj výkon z predošlého zápasu a súperovho brankára neohrozil ani jednou strelou. Netešil sa ani z víťazstva, pretože Ottawa podľahla Tampe Bay 2:5. O víťazstve Lightning rozhodli dva góly Martina St. Louisa a Dominica Moorea (pridal aj asistenciu). Strelecky sa presadil aj Steven Stamkos, dve asistencie zaznamenal Simon Gagne a 31 zákrokov Dwayne Roloson. Prekonali ho len Jason Spezza a Milan Michálek. Svatoš odohral necelých 14 minút a zaznamenal jeden mínusový bod.

Ruský krídelník Maxim Mayorov v NHL gól ešte nestrelil, ale v nájazdoch už áno. Práve jeho premenený nájazd rozhodol o výhre Blue Jackets nad Panthers v pomere 3:2. Steve Mason chytil 29 striel a o presné zásahy Columbusu v základnej hracej dobe sa postarali Upshall a Vermette. Booth a Dadonov, ktorý vyrovnal v 48. minúte na 2:2, sa presadili za Floridu. Scott Clemmensen odchytal celý zápas a zlikvidoval rovných 30 striel.

Rovnakým výsledkom skončilo aj stretnutie medzi Washingtonom a Carolinou, v ktorom zvíťazil druhý menovaný tím. Autorom rozhodujúceho nájazdu bol Jeff Skinner, ktorý sa presadil aj v riadnom hracom čase. Jokinen tiež skóroval za Carolinu a brankár Cam Ward zaznamenal 38 úspešných zákrokov. Prekonať ho dokázali len Siomin a Johansson. Hurricanes strácajú na ôsme miesto vo Východnej konferencii tri body.

Roman Hamrlík strelil v trinástej minúte svoj piaty gól, ktorým ukončil po 199 minútach a jednej sekunde gólový pôst Montrealu, ktorý neskóroval v predchádzajúcich troch zápasoch. Canadiens v utorok zdolali Atlantu 3:1. Darche sa postaral o víťazný gól a Kosticyn poistil výhru gólom do prázdnej brány. Pricea, ktorý opustil zápas s 27 zásahmi, prekonal len Antropov. Pavelec zneškodnil 27 striel.

Ray Whitney sa stal hrdinom Coyotes po tom, čo rozhodol v piatej sérii nájazdov o výhre arizonského klubu nad divíznym rivalom z Dallasu v pomere 2:1. Prvou hviezdou duelu sa však stal brankár Iľja Bryzgalov, ktorý predviedol skvelý výkon. Dokopy zaznamenal 44 zákrokov. Jediným strelcom Stars bol Jamie Benn. O gól Phoenixu sa v normálnom hracom čase postaral David Schlemko. Kari Lehtonen mal menej práce ako Bryzgalov a čelil „len“ 27 strelám.

Deviatu výhru z posledných desiatich zápasov v utorok zaznamenali hráči Canucks, ktorí sa z ďalších dvoch bodov radovali na ľade Predators po výsledku 3:1. Alex Burrows strelil dva góly, vrátane víťazného v 58. minúte, a výhru bodku za zápasom dal Aaron Rome, ktorý strelil do prázdnej brány svoj prvý gól od 3. apríla 2008. Sedinovci nazbierali po dve prihrávky a Roberto Luongo mal na svojom konte 16 zásahov. Prekonal ho len Mike Fisher. Pekka Rinne chytil 29 striel.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 26/28 - - - - - -
Andrej Sekera (BUF) 25:07 0 1 1 +2 3 0
Andrej Meszároš (PHI) 24:55 0 1 1 +3 2 0
Marián Hossa (CHI) 22:16 0 0 0 -1 0 0
Tomáš Kopecký (CHI) 14:08 0 0 0 0 3 0
Zdeno Chára (BOS) 22:01 1 0 1 +3 2 0
Marek Svatoš (OTT) 13:45 0 0 0 -1 1 0
Michal Handzuš (LAK) 18:40 0 0 0 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies