Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Sumáre

Halák prehral, bodovali piati Slováci

V noci zo soboty na nedeľu bolo v NHL na programe jedenásť duelov. Do hry zasiahlo až osem Slovákov a piati sa zapísali do kanadského bodovania. Všetci asistovali. Brankár Jaroslav Halák prehral.

Boston deklasoval Toronto, Seguin s hetrikom

Toronto malo skvelý vstup do nového ročníka a momentálne okupuje prvé priečky v tabuľke Východnej konferencie. V sobotu však nestačilo v domácom prostredí na Boston, ktorý zvíťazil vysoko 7:0. Tyler Seguin strelil v siedmej minúte v presilovej hre rozhodujúci gól. V 34. sekunde druhej tretiny zvýšil spomínaný útočník na 2:0, ale už o osem sekúnd neskôr sa do streleckej listiny zapísal aj Milan Lucic. Seguin ešte v druhej časti strelil aj svoj tretí gól v zápase a zaznamenal premiérový hetrik v kanadsko-americkej NHL. David Krejčí (2) tiež skóroval v druhej dvadsaťminútovke a posledné dva góly dosiahli Bruins v úvode tretej tretiny. Najskôr skóroval v 46. minúte Milan Lucic a o pár sekúnd neskôr uzavrel skóre zápasu Gregory Campbell. Tim Thomas zlikvidoval všetkých 25 striel a udržal prvé čisté konto v ročníku. V akcii nechýbal kapitán „medveďov“ Zdeno Chára, ktorý sa stal najvyťaženejším hráčom zápasu po tom, čo na ľade strávil až 25 minút. Trenčiansky odchovanec zaznamenal dve asistencie, dva plusové body aj dva strelecké pokusy. Boston vyhral už druhý vzájomný zápas v aktuálnom ročníku.

Philadelphia zničila Columbus

Článok pokračuje pod reklamou

Philadelphia urobila v domácej hale s trápiacim sa Columbusom krátky proces a mužstvo z Ohia deklasovala 9:2! Gólostroj domácich odštartoval už v 88. sekunde James van Riemsdyk (6), ktorý získal aj dve asistencie a napokon sa stal najlepším hráčom zápasu. V štvrtej minúte zvýšil na 2:0 v presilovej hre Jaromír Jágr (6). To však nebolo z prvej tretiny ešte všetko. Ďalšie góly domácich pridali v druhej polovici Max Talbot (5), Claude Giroux (9) a Jakub Voráček (3), ktorý strávil v Columbuse uplynulé tri sezóny. Šiesty gól „letcov“ pridal v 28. minúte počas oslabenia Sean Couturier (4). Diváci videli v druhej časti ešte dva góly a oba zaknihovali Flyers. V čase 35:50 sa do streleckej listiny zapísal aj Wayne Simmonds a na hrozivých 8:0 zvyšoval o 20 sekúnd neskôr Matt Carle (3). Iľja Bryzgalov (33 zákrokov) čelil v prvých dvoch tretinách 14 strelám, v tretej ho ohrozili Blue Jackets až 21-krát a strelili aj dva góly – Derek Dorsett (2) a Grant Clitsome (1). Posledný gól Philadelphie strelil Couturier. Vysoké víťazstvo potešilo aj Andreja Meszároša, ktorý odohral 21 a pol minúty, počas ktorých získal jednu asistenciu a dve strely.

Islanders ukončili sériu prehier

Washington doma ešte neprehral, ale vonku zaznamenal všetky prehry v tejto sezóne. V sobotu nestačil na Islanders, ktorým podľahol 3:5. Po prvej dvadsaťminútovke viedli hostia už 2:0 po tom, čo sa do streleckej listiny zapísali Joel Ward (4) a Alex Ovečkin (6), no domáci dokázali v druhej časti hry vyrovnať. V 22. minúte najprv znížil Frans Nielsen (3), aby v druhej polovici tretiny vyrovnal veterán Brian Rolston (1). Rozuzlenie prinieslo až tretie dejstvo. Ako prvý sa strelecky presadil domáci Matt Martin (2), ale už o chvíľu vyrovnal Brooks Laich (2). Hrdinom zápasu sa napokon stal P.A. Parenteau, ktorý necelé dve minúty pred koncom zápasu strelil po prihrávke Milana Jurčinu víťazný gól. Parenteau získal aj dve asistencie a stal sa najlepším hráčom duelu. Diváci videli ešte jeden gól, o ktorý sa postaral John Taveres (8) strelou do prázdnej brány Capitals. Jurčina odkorčuľoval viac ako 18 a pol minúty, počas ktorých získal aj dva plusové body, tri zblokované strely a jeden bodyček. Rick DiPietro chytil 25 striel a vyhral prvý tohtosezónny zápas.

Buffalo vydrelo výhru nad Ottawou

Derek Roy strelil gól v šiestej sérii samostatných nájazdov, aby rozhodol o víťazstve Buffala nad Ottawou v pomere 3:2 a stal sa prvou hviezdou stretnutia. V prvej tretine síce otvoril gólový účet „senátor“ Milan Michálek (9), no v druhej časti sa o obrat postarali Roy a obranca Jordan Leopold (2). Pri prvom góle Sabres zaznamenal sekundárnu asistenciu obranca Andrej Sekera, ktorý strávil na ľade viac ako 23 minút a bol druhým najvyťaženejším hráčom svojho mužstva. Do štatistík si zapísal aj jednu strelu a tri zblokované strely. V bráne Sabres dostal opäť príležitosť Jhonas Enroth, ktorý zlikvidoval 25 zákrokov a svoju tohtosezónnu bilanciu si upravil na 4-0. Prekonať ho dokázal aj Erik Condra (1), ktorý sa postaral o vyrovnávajúci gól. Craig Anderson z Ottawy chytil 31 striel a bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu.

Rangers vyhrali tretí zápas v rade

Zo slovenských hráčov bodoval aj útočník Marián Gáborík z New Yorku Rangers, ktorý tiež získal jednu asistenciu. Manhattanský tím aj vďaka nemu vyhral nad Montrealom 5:3. „Jazdci“ mali skvelú prvú tretinu, v ktorej si vybudovali trojgólový náskok. V piatej minúte otvoril gólový účet Erik Christensen (1), v polovici tretiny zvyšoval na 2:0 Dan Girardi (2) a Careyho Pricea prekonal aj Michael Del Zotto (2). O ďalšie presné zásahy Rangers sa postarali Brad Richards (4), ktorý 70 sekúnd pred koncom druhej tretiny strelil rozhodujúci gól, a kapitán Ryan Callahan. Ten dal bodku za zápasom strelou do opustenej brány Canadiens. Gáborík odohral v stretnutí dvadsať minút, počas ktorých zaznamenal aj päť streleckých pokusov a bol najaktívnejším hráčom Rangers. Do streleckej listiny sa nezapísal v treťom zápase v rade. Henrik Lundqvist opustil duel s 25 zákrokmi. Prekonať ho dokázali Max Pacioretty (5), Andrej Kosticyn (5) a Brian Gionta (3). Carey Price zlikvidoval 24 striel, Tomáš Plekanec trikrát prihral.

Halák inkasoval iba dva góly, ale prehral

Slovenský brankár Jaroslav Halák dostal príležitosť v bráne St. Louis v zápase proti Minnesote, ktorá vyhrala tri predchádzajúce zápasy. Túto sériu si v sobotu rozšírila a Blues zdolala tesne 2:1. Prvý gól stretnutia strelil Dany Heatley, ktorý Haláka prekonal v 32. minúte. Bratislavský rodák inkasoval v druhej tretine ešte raz. V 39. minúte zaznamenal víťazný gól Guillaume Latendresse (3). Nádej St. Louis dal dve minúty pred koncom zápasu svojím prvým tohtosezónnym gólom veterán Jamie Langenbrunner. Blues však k vyrovnaniu nepomohla ani hra bez brankára. Halák spolu zlikvidoval 24 striel a v doterajšom priebehu sezóny vyhral iba jeden duel (bilancia: 1-6). Jeho náprotivok Josh Harding sa stal najlepším hráčom zápasu po tom, čo zlikvidoval 30 striel a vyhral štvrté stretnutia v rade.

Sharks podľahli Nashvillu až po predĺžení

David Legwand strelil gól dve minúty pred koncom nadstaveného času, aby Nashville zvíťazil nad San Jose 4:3. Ten istý hráč zaznamenal na začiatku druhej dvadsaťminútovky úvodný gól zápasu. Joe Pavelski (9) však o chvíľu neskôr vyrovnal a v polovici stretnutia poslal Sharks do vedenia Martin Havlát, ktorý strelil prvý gól v sezóne i v drese kalifornského mužstva. San Jose malo výborný vstup do tretej tretiny, keď už v 52. sekunde zvýšil na 3:1 Logan Couture (5). O náskok napokon domáci prišli. V 43. minúte znížil na 2:3 Patric Hornqvist (6) a neskôr vyrovnal Ryan Suter (3). Pekka Rinne prispel k výhre 35 zákrokmi. Slovenský center Sharks Michal Handzuš ho neohrozil ani raz. Banskobystrický rodák strávil na ľade strávil necelých 18 a pol minúty, počas ktorých vyhral päť vhadzovaní z pätnástich. Antti Niemi opustil duel s 31 zásahmi.

Trojbodový Lidström doviedol Detroit k výhre

Detroit Red Wings ukončil v sobotu nelichotivú sériu šiestich porážok v rade a na domácom ľade zvíťazil nad Anaheimom presvedčivo 5:0. Ako prvý sa do streleckej listiny zapísal v ôsmej minúte Niklas Kronwall (2), autor víťazného gólu. Už na začiatku druhej tretiny pridal Detroit ďalšie dva góly po tom, čo sa strelecky presadili Henrik Zetterberg (3) a Nicklas Lidström (4). Kapitán „červených krídel“ využil v 42. minúte presilovú hru, aby strelil svoj druhý gól v zápase a napokon sa stal prvou hviezdou. Na svoje konto si zapísal aj jednu asistenciu. Posledný gól vsietil v polovici tretej tretiny Johan Franzen (5). Výraznou mierou pomohol k výhre aj brankár Jimmy Howard, ktorý zlikvidoval 22 striel, aby vychytal svoj druhý shutout v tejto sezóne (7. v kariére). Jeho náprotivok Jonas Hiller urobil 39 zákrokov, ale po piatom inkasovanom góle ho v bráne nahradil Dan Ellis. V akcii nechýbal slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý v drese Ducks odohral 20 minút. Nazbieral iba dve strely a jeden bodyček. Do kanadského bodovania sa nezapísal už v siedmom zápase v rade. „Káčeri“ prehrali piaty raz v rade.

Henrique rozhodol v predĺžení o výhre Devils

Nováčik Adam Henrique rozhodol v druhej minúte predĺženia svojím druhým gólom v zápase o víťazstve New Jersey nad Winnipegom v pomere 3:2. Skóre duelu otvoril až v 25. minúte jeho spoluhráč Patrik Eliáš (6). Henrique zvyšoval v 33. minúte na 2:0, ale Jets sa dokázali v tretej tretine do zápasu vrátiť. Najskôr Mark Flood svojím prvým gólom v aktuálnej sezóne znížil v 47. minúte na 1:2, aby necelé tri minúty pred koncom tretiny prihral Jimovi Slaterovi (5) na vyrovnávajúci gól. Martin Brodeur z New Jersey prispel k zisku dvoch bodov 21 zákrokmi, zatiaľ čo kapitán Zach Parise mal na svojom konte dve asistencie. Legendárny brankár zaknihoval už 626. víťazstvo v NHL, ale iba prvé v ročníku 2011/12.

Phoenix ukončil víťaznú sériu Edmontonu

Víťazná séria tímu Edmonton Oilers skončila na čísle 6. V sobotu totiž „olejári“ nestačili na Phoenix a prehrali 2:4. Góly videli diváci až v druhej tretine. Po presných zásahoch Daymonda Langkowa (3) a Adriana Aucoina (1) vyhrávali Coyotes 2:0. O víťazný gól sa postaral v 52. minúte Boyd Gordon (2) a strelecky sa presadil aj Ray Whitney, ktorý výhru Coyotes spečatil 11 sekúnd pred koncom zápasu strelou do prázdnej brány. Brankár Mike Smith prispel k víťazstvu 24 zákrokmi. Prekonať ho dokázali iba Ryan-Nugent Hopkins (6) a Theo Peckham (1).

Kunitz doviedol Pittsburgh k výhre

Chris Kunitz skóroval v štvrtej sérii nájazdov, aby doviedol Pittsburgh k víťazstvu 3:2 nad Los Angeles. V normálnej hracej dobe sa do vedenia dostali ako prví „tučniaci“ po tom, čo na konci prvej tretiny využil presilovku veterán Steve Sullivan (1). „Králi“ odpovedali v druhej tretine a vyrovnávajúci gól strelil Anže Kopitar. Slovinský center mal prsty aj pri druhom góle Kings, ktorý zaznamenal v 54. minúte Simon Gagne (4). Zápas poslal do predĺženia Chris Kunitz (5). V bráne Penguins stál Marc-Andre Fleury, ktorý kryl 24 striel, zatiaľ čo Jonathan Quick z Los Angeles chytil 31 striel.

HVIEZDY VEČERA:
1. Tyler Seguin (BOS), 2. Nicklas Lidström (DET), 3. Josh Harding (MIN)




Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 24/26 - - - - - -
Z. Chára (BOS) 24:57 0 2 2 +2 2 0
A. Meszároš (PHI) 21:21 0 1 1 0 2 0
M Jurčina (NYI) 18:37 0 1 1 +2 4 0
A. Sekera (BUF 23:11 0 1 1 0 1 0
M. Gáborík (NYR 20:08 0 1 1 0 5 0
M. Handzuš (SJS) 18:24 0 0 0 0 0 0
Ľ. Višňovský (ANA) 20:03 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies