Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Hossa dvakrát asistoval, Slováci zvíťazili

V siedmich stretnutiach, ktoré sa v NHL odohrali v noci z piatka na sobotu, sa až šesťkrát tešili z víťazstva domáce tímy. Do hry zasiahlo kvarteto Slovákov a všetci zvíťazili. Do bodovania sa však zapísal iba Marián Hossa.

HOSSA POMOHOL DVOMA PRIHRÁVKAMI K VÝHRE CHICAGA

Vo štvrtok nastúpili Blackhawks v Columbuse proti Blue Jackets a už o necelých 24 hodín neskôr privítali na svojom ľade tím Calgary Flames. „Hawks“ svojich fanúšikov potešili a po víťazstve 4:1 sa dostali na prvé miesto v Západnej konferencii. Skóre zápasu otvoril v polovici prvej časti hry obranca Duncan Keith (1), ktorý nastúpil na svoj 500. zápas v kariére. Strelecký účet v tomto ročníku si otvoril aj ďalší bek Chicaga Brent Seabrook, ktorý v polovici druhej tretiny zvýšil na 2:0. Viktor Stalberg (4) a Patrick Kane (6), ktorý skóroval do prázdnej brány, sa tiež zapísali do listiny strelcov, zatiaľ čo Patrick Sharp zaznamenal tri asistencie. O jednu menej mal na svojom konte slovenský krídelník Marián Hossa, ktorý prihral na góly Seabrooka a Stalberga. Hossa bol najvyťaženejším útočníkom domácich. Na ľade strávil 21 minút a 20 sekúnd, počas ktorých nazbieral aj jeden mínusový bod, tri zblokované strely a dvakrát ohrozil súperovho brankára. K druhej výhre Blackhawks v rade prispel aj gólman Ray Emery, ktorý zlikvidoval 24 striel. Prekonať ho dokázal iba Olli Jokinen (4).

RANGERS SÚ NA VÍŤAZNEJ VLNE, GÁBORÍK NEBODOVAL

Článok pokračuje pod reklamou

Newyorskí Rangers pokračujú vo víťaznom ťažení a v piatok proti Caroline zaznamenali už šieste víťazstvo v rade. O víťazovi zápasu rozhodla až druhá polovica tretej tretiny, pretože do 51. minúty bol stav nerozhodný 1:1. Rozhodujúci gól si na svoje konto pripísal Dan Girardi (3), ktorého o pár sekúnd napodobnil Brandon Dubinsky (7). Ryan Callahan (7), Brad Richards (5) a Sean Avery (1), ktorý strelil v 10. minúte úvodný gól stretnutia, sa postarali o ďalšie presné zásahy v bránke Cama Warda. Ten chytil 35 striel. Bolo medzi nimi aj sedem z hokejky Mariána Gáboríka, ktorý ukončil šnúru štyroch duelov s aspoň jedným kanadským bodom. Gáborík strávil na ľade viac ako 20 a pol minúty a po Derekovi Stepanovi bol druhým najvyťaženejším hráčom Rangers. Henrik Lundqvist zaznamenal 34 zákrokov a prekonať ho dokázal iba Alexej Ponikarovskij (3) v druhej časti hry. Hurricanes naposledy zvíťazili 1. novembra nad Tampou Bay. Odvtedy ťahajú šnúru štyroch porážok.

ANAHEIM ZDOLAL VANCOUVER A UKONČIL SÉRIU PREHIER

„Káčeri“ z Anaheimu ťahali pred piatkovým zápasom negatívnu sériu šiestich prehier v rade. To však už neplatí, pretože v domácom prostredí zvíťazili nad Vancouverom tesne 4:3. Góly videli diváci až v druhej tretine a všetky dosiahli domáci. V 25. sekunde otvoril Saku Koivu (2) skóre zápasu a v druhej polovici sa k nemu pridali aj Andrew Cogliano (2), Corey Perry (6) a Peter Holland, ktorý zaznamenal svoj premiérový gól v NHL. Canucks sa však nevzdali a už od úvodných sekúnd tretej časti hry sa vrhli na súpera. Jonasa Hillera spolu ohrozili až 22-krát, zatiaľ čo Ducks vyslali na Coreyho Schneidera, ktorý po druhej tretine nahradil Roberta Luonga, iba dve strely. Kevin Bieksa (1) znížil v 45. minúte na 1:4 a ostatné góly „kosatiek“ zaknihoval Jannik Hansen (4). Hiller celkovo kryl 38 striel a dokonca získal aj jednu asistenciu. Bodovať sa opäť nepodarilo Ľubomírovi Višňovskému, ktorý hral 24 minút a bol najvyťaženejším hráčom svojho mužstva. Do štatistík si zapísal dva plusové body, dve trestné minúty a jednu strelu.

ENROTH A ROY DOVIEDLI SABRES K VÝHRE

Útočník Derek Roy strelil jeden gól a získal aj dve asistencie, brankár Jhonas Enroth zaznamenal 36 úspešných zákrokov, aby Buffalo vyhralo štvrtý zápas v rade po tom, čo porazilo Ottawu pomerom 5:1. Matt Ellis (1) bol autorom víťazného gólu. Do streleckej listiny sa v drese Sabres zapísali aj Jordan Leopold (3), Luke Adam (5) a Ville Leino (2), ktorý v 45. minúte strelil posledný gól zápasu. Z víťazstva sa tešil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odkorčuľoval osemnásť minút. Na svoje konto si zapísal jeden plusový bod a tri zblokované strely. Aspoň jeden plusový bod nezískali z hráčov Sabres iba Boyes, Gaustad a Gerbe. Jediný gól Ottawy dosiahol v piatej minúte v presilovej hre obranca Sergej Gončar (1). Craig Anderson chytil štyri strely zo šiestich a po druhom inkasovanom góle ho v bráne nahradil Alex Auld (12 zákrokov.

DVOJGÓLOVÝ NEAL ZABEZPEČIL VÝHRU PENGUINS

Ostro sledovaný zápas medzi lídrami konferencií, Pittsburghom (východ) a Dallasom (zápas), dopadol lepšie pre pennsylvánsky tím, ktorý zvíťazil 3:1 a Stars ukončil sériu štyroch víťazstiev. Na piatkovej výhre sa výraznou mierou podieľal útočník James Neal (11), ktorý zaznamenal proti svojmu niekdajšiemu tímu dva presilovkové góly, vrátane víťazného, a stal sa najlepším hráčom stretnutia. “Samozrejme, keď hráte proti svojmu bývalému tímu, chcete hrať dobre,“ povedal Neal. Strelecky sa za Penguins presadil aj Matt Cooke (5), ktorý v polovici tretej tretiny premenil trestné strieľanie. Marc-Andre Fleury chytil 19 striel a prekonal ho iba Eric Nystrom (5), Kari Lehtonen opustil zápas s 29 zákrokmi. Dallas nevyhral v Pittsburghu od 23. decembra 2000.

VOKOUN DOVIEDOL WASHINGHTON K ZISKU DVOCH BODOV

Český brankár Tomáš Vokoun zaznamenal 32 úspešných zákrokov, aby prispel k výhre Washingtonu nad New Jersey v pomere 3:1. Vokoun (bilancia: 8-2) inkasoval gól iba z hokejky Adama Larssona, ktorý svoj prvý gól v NHL dosiahol v 14. minúte. V ďalšom priebehu stretnutia sa „červenalo“ iba za bránkou Martina Brodeura. O góly Capitals sa postarali Alex Ovečkin (7), Marcus Johansson (6) a Jason Chimera (6), ktorý strelil víťazný gól v oslabení. Oba tímy nastúpia proti sebe aj v sobotu, ale v Newarku.

HOWARD VYNULOVAL EDMONTON

Red Wings sa opäť dostávajú do formy a potvrdili to aj v piatkovom dueli proti Edmotonu, ktorý porazili 3:0. Detroit strelil v každej tretine jeden gól. O víťazný sa postaral v 11. minúte Drew Miller (1). Niklas Kronwall (3) skóroval na začiatku druhej časti hry a bodku za stretnutím dal v 55. minúte Valtteri Filppula (3). Najlepším hráčom duelu sa stal brankár Jimmy Howard, ktorý chytil všetkých 24 striel, aby udržal svoje tretie čisté konto v sezóne, druhé za posledných sedem dní.

HVIEZDY VEČERA:
1. Jhonas Enroth (BUF), 2. James Neal (DAL), 3. Jimmy Howard (DET)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Hossa (CHI) 21:20 0 2 2 +2 2 0
M. Gáborík (NYR) 20:39 0 0 0 0 7 0
Ľ. Višňovský (ANA) 23:58 0 0 0 +2 1 0
A. Sekera (BUF) 18:02 0 0 0 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies