Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04:30info
VGK
DAL
NHL live
27. 04.
kurzy
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Crosbyho senzačný návrat, Slováci nebodovali

V pondelok sa v NHL odohralo sedem zápasov, no najväčšia pozornosť sa sústredila do Pittsburghu, kde sa po takmer 11 mesiacoch vrátil do akcie Sidney Crosby. Ten pri návrate zažiaril.

ŠTVORBODOVÝ CROSBY, PENS ZDOLALI ISLES 5:0

Dočkali sme sa. V pondelok sa návrat Sidneyho Crosbyho do akcie stal skutočne realitou. A nebol to návrat hocaký. Kapitánovi Pittsburghu netrvalo dlho, aby svoj návrat oslávil gólom. Už v šiestej minúte mu jeden pohyb zápästia zabezpečil prvý gól sezóny, po ktorom sa diváci dostali do varu a Crosby si s úľavou zakričal. To ešte vtedy nevedel, že sa stane prvou hviezdou zápasu i celého večera. Superhviezdny center, ktorý pauzoval od januára pre otras mozgu, v ďalšom priebehu zápasu pridal dve asistencie a napokon aj uzavrel stav stretnutia svojim druhým gólom. Štyri body zaznamenal počas necelých 16 minút, ktoré strávi v akcii v zápase proti New Yorku Islanders, ktorý Pittsburgh vyhral pomerom 5:0. Strelecky sa presadili aj Brooks Orpik (2), Jevgenij Malkin (6) a Steve Sullivan (2). Pascal Dupuis zaznamenal tri asistencie a Marc-Andre Fleury vychytal svoje 21. čisté konto kariéry, keď zlikvidoval 29 striel hostí. V ich drese nechýbal Milan Jurčina, ktorý odohral takmer 19 minút a zaznamenal jeden mínusový bod a dve trestné minúty. Zblokoval však aj dve strely súpera a prezentoval sa dvoma bodyčekmi.

BOSTON ZDOLAL MONTREAL VĎAKA GÓLU FERENCEA

Článok pokračuje pod reklamou

Deväť zápasov. Toľko už Boston nepocítil trpkosť prehry. V pondelok zaknihoval víťazstvo aj na ľade svojho rivala, Montrealu Canadiens. A hoci doteraz svojich súperov Bruins odrovnávali ofenzívou, v pondelok o víťazovi rozhodol len jediný gól. A ten strelil v prvej tretine obranca Andrew Ference (2). Keď to bolo s produkciou ofenzívy biednejšie, zišiel sa výborný výkon brankára. Ten predviedol Tim Thomas, ktorý zaknihoval 33 zákrokov, aby vychytal svoje druhé čisté konto v rade a 29. v kariére. Bruins sú vo svojej najdlhšej víťaznej sérii od prelomu rokov 2008 a 2009, kedy vyhrali desať zápasov v rade. Zdeno Chára v pondelok odohral 27 minút a 22 sekúnd, počas ktorých rozdal dva bodyčeky. Domáci brankár Carey Price urobil 17 zákrokov.

HURIKÁNY PREKVAPILI LETCOV

Počas piatich dní od porážky s Montrealom urobil tím Paula Mauricea výrazný pokrok. Carolina vstupovala do zápasu proti Philadelphii s tým, že s aktuálnym lídrom Východnej konferencie mala v posledných 21 vzájomných dueloch bilanciu 1-17-3. „Preto je to pre nás také veľké víťazstvo,“ povedal Maurice, ktorého zverenci zdolali Flyers pomerom 4:2 a zaknihovali druhý triumf v sérii. Výrazne sa o triumf zaslúžil Alexej Ponikarovskij (5), ktorý strelil dva góly a na jeden prihrával. Chad LaRose (6) mal inverznú bilanciu - jeden gól strelil a pridal dve asistencie. Strelecky sa presadil aj Jeff Skinner (9) a Cam Ward urobil 30 zákrokov. Prekonať ho dokázali len James van Riemsdyk (8) a Matt Read (9). Andrej Meszároš ho ohrozil dvoma strelami, no do bodovania sa nezapísal. V akcii strávil 24 a pol minúty. Zaznamenal aj mínusový bod, dve trestné minúty, jeden bodyček a zblokoval tri strely. Flyers prehrali druhý duel v rade.

FLEISCHMANN ROZHODOL O TRIUMFE PANTHERS

Český útočník Tomáš Fleischmann strelil v 58. minúte svoj deviaty gól v sezóne, aby zavŕšil úspešný návrat Floridy, ktorá zdolala New Jersey 4:3, hoci po prvej dvadsaťminútovke prehrávala o tri góly. Kris Versteeg sa presadil dvakrát (11) a pridal aj asistenciu, kým Stephen Weiss (8) strelil gól v oslabení a pridal dve prihrávky. Jose Theodore prispel k výhre 22 zákrokmi. Puk vyťahoval z brány po góloch Iľju Kovaľčuka (4), Petra Sýkoru (4) a Dainiusa Zubrusa (6). Martin Brodeur zaznamenal svoju druhú asistenciu v ročníku a počas duelu sa prezentoval s 32 zákrokmi. Dvakrát ho ohrozil aj slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý v akcii odohral 16 a pol minúty. Na svoje konto si pripísal dva mínusové body a 50% úspešnosť na vhadzovaniach. Absolvoval ich 12.

BACKSTROM DOEVIEDOL CAPS K TRIUMFU NAD COYOTES

Capitals prehrali šesť zápasov z posledných siedmich a štyri v rade, takže Bruce Boudreau skutočne nechcel vyhrať pondelkový duel len preto, aby zaknihoval svoje 200. víťazstvo v NHL. Washington doma zdolal Phoenix 4:3. Nicklas Backstrom (6) zaznamenal gól a asistenciu, víťazný gól strelil Brooks Laich (4) a strelecky sa presadili aj John Carlson (3) a Cody Eakin (2). Tomáš Vokoun urobil 20 zákrokov a góly mu vsietili Radim Vrbata (9) a dvojgólový Lauri Korpikoski (5). Fínsky krídelník svoj prvý gól strelil z trestného strieľania a posielal ním Coyotes do vedenia 2:0.

CARTER A SANFORD DOVIEDLI COLUMBUS K VÝHRE

Útočník Jeff Carter a brankár Curtis Sanford boli ústrednými postavami pri ceste Columbusu za víťazstvom nad Calgary v pomere 4:1. Carter strelil svoj druhý i tretí góly v ročníku, zatiaľ čo Sanford zlikvidoval 27 striel, aby si tím z Ohia vylepšil bilanciu v posledných piatich dueloch na 3-1-1. Strelecky sa presadili aj Antoine Vermette (2, víťazný gól) a Rick Nash (5), ktorý uzatvoril stav zápasu gólom do prázdnej brány. Vinny Prospal nazbieral tri asistencie. Mark Giordano (3) sa ako jediný presadil v drese Calgary.

DALLAS UKONČIL SÉRIU PORÁŽOK

Hráči Dallasu Stars vyhrali v domácom prostredí nad Edmontonom 4:1, aby ukončili šnúru piatich porážok v rade. Víťazný gól putoval na konto Stevea Otta (3), ktorý sa stal najlepším hráčom zápasu. Toby Petersen (1), Michael Ryder (7) a Radek Dvořák (1) zaznamenali ostatné góly „Hviezd“. Brankár Kari Lehtonen urobil 17 zákrokov. Gól mu strelil iba mladík Ryan Nugent-Hopkins (8). Nikolaj Chabibulin zaknihoval 31 zákrokov.

HVIEZDY VEČERA:
1. Sidney Crosby (PIT), 2. Alexej Ponikarovskij (CAR), 3. Stephen Weiss (FLA)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Jurčina (NYI) 18:48 0 0 0 -1 0 2
T. Kopecký (FLA) 16:35 0 0 0 -2 2 0
Z. Chára (BOS) 27:22 0 0 0 0 0 0
A. Meszároš (PHI) 24:32 0 0 0 -1 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Černák hral zápas o prežitie s prekvapujúcim parťákom, dráma na Long Islande, ďalší tím s mečbalom Capitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies