Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Sumáre

Chára strelil gól, Jurčina a Sekera asistovali

V zámorskej profilige sa v sobotu odohralo ďalších jedenásť zápasov, v ktorých nastúpili aj ôsmi slovenskí hokejisti. Do bodovania sa zapísali Chára, Jurčina a Sekera.

KELLY A THOMAS DOVIEDLI BRUINS K VÝHRE, CHÁRA S GÓLOM

Brad Marchand strelil 69 sekúnd pred koncom svoj deviaty gól v aktuálnej sezóne (do prázdnej brány), aby zavŕšil úspešný návrat Bostonu, ktorý porazil Winnipegu 4:2, hoci v zápase prehrával o dva góly. Chris Kelly (9) strelil dva góly v druhej dvadsaťminútovke, vrátane víťazného z 37. minúty, a strelecky sa v drese Bostonu presadil aj kapitán Zdeno Chára (4), ktorý v 17. minúte využil presilovú hru. „Každý chce zbierať veľa bodov. Nikto nechce byť defenzívny center v NHL,“ povedal Kelly, prvá hviezda stretnutia. Skvelý výkon podal aj brankár Tim Thomas, ktorý dokopy zaznamenal 40 zákrokov. Prekonať ho dokázali iba Evander Kane (10) a Dustin Byfuglien (5), ktorí sa do streleckej listiny zapísali v rozpätí 39 sekúnd v polovici úvodnej časti hry. Chára sa opäť stal najvyťažovanejším hráčom zápasu po tom, čo na ľade strávil 26 minút a 17 sekúnd. K štvrtému gólu v ročníku pridal aj dva plusové body, tri bodyčeky a šesť streleckých pokusov. Boston bodoval vo všetkých dvanástich novembrových dueloch. Z víťazstva sa tešil jedenásťkrát.

BUFFALO HLADKO PORAZILO WASHINGTON

Článok pokračuje pod reklamou

Útočník Luke Adam (8) strelil druhý raz v aktuálnej sezóne dva góly v jednom dueli, aby výraznou mierou prispel k pomerne hladkému víťazstvu Buffala nad Washingtonom v pomere 5:1. O víťazný presný zásah sa v 16. minúte postaral kapitán Jason Pominville (8), zatiaľ čo Zack Kassian, najväčší talent Buffala, zaznamenal svoj premiérový gól v zámorskej profilige. Bodku za zápasom dal Jochen Hecht (1), ktorý v 55. minúte skóroval v oslabení. Jhonas Enroth odchytal siedmy zápas v rade a k zisku dvoch bodov prispel 26 zákrokmi. Gól inkasoval iba z hokejky Jasona Chimeru (9), ktorý premenil v druhej tretine trestné strieľanie. V akcii nechýbal slovenský bek Andrej Sekera, ktorý si pripísal jednu asistenciu (pri góle Kassiana), tri plusové body, dve trestné minúty, dva hity a jednu zblokovanú strelu. Na ľade strávil sedemnásť a pol minúty. Sabres nastúpili až bez deviatich hráčov základnej zostavy, ktorých trápia rôzne zranenia. „Je to najdlhšia listina zranených, akú som tu kedy videl,“ povedal kouč Lindy Ruff, ktorý trénuje „šable“ nepretržite od roku 1997.

ISLANDERS VYHRALI PRVÝ RAZ VONKU

Newyorskí „ostrovania“ boli do soboty jediným mužstvom NHL, ktoré nemalo na svojom konte ani jedno víťazstvu na ihrisku súpera. Všetko sa zmenilo v Newarku, kde v pomerne vyrovnanom stretnutí porazili „Isles“ domácich Devils tesne 3:2. Hrdinom zápasu sa stal Michael Grabner (7), ktorý v 46. minúte zaknihoval v oslabení víťazný gól. Na tento gól sa Devils, ktorí v dueli prehrávali 0:1 i 1:2, neporadilo odpovedať, hoci dve sekundy pred treťou sirénou skóroval domáci kapitán Zach Parise. Jeho gól však hlavný rozhodca po rozhovore s videorozhodcom neuznal. Matt Moulson (7) a Josh Bailey strelili ostatné góly Islanders a brankár Al Montoya urobil 24 zákrokov. Jeho náprotivok Martin Brodeur chytil 23 striel. Bola medzi nimi aj jedna z hokejky Milana Jurčinu. Robustný slovenský bek zaznamenal jednu asistenciu, dva plusové body i jednu zblokovanú strelu počas šestnástich minút, ktoré strávil v akcii. Adam Larsson (2) a Adam Henrique (5) boli autormi presných zásahov Devils, zatiaľ čo Iľja Kovaľčuk dvakrát asistoval.

LUNDQVIST VYNULOVAL PHILADELPHIU

Hviezdny gólman Henrik Lundqvist sa stal najlepším hráčom stretnutia po tom, čo zlikvidoval všetkých 29 striel, aby zaznamenal svoj druhý shutout v prebiehajúcom ročníku (37. v kariére) a pomohol Rangers k víťazstvu 2:0 nad Philadelphiou. Prvý gól, ktorý bol zároveň víťazný, videli diváci v úvode druhej dvadsaťminútovky, kedy v presilovke skóroval Brad Richards (8). Sergey Bobrovsky (30 zákrokov) inkasoval gól aj z hokejky Carla Hagelina, ktorý skóroval prvýkrát vo svojom druhom zápase v kariére. Krídelník Marián Gáborík strávil na ľadovej ploche 18 minút a 21 sekúnd a po Richardsovi bol druhým najvyťažovanejším útočníkom „jazdcov“. Trenčiansky odchovanec nazbieral iba dve strely. Jeho krajan Andrej Meszároš ktorý oblieka dres Philadelphie, odohral viac ako 23 a pol minúty. Na svoje konto si pripísal päť striel, dva bodyčeky, dve zblokované strely a dve trestné minúty. „Letci“, ktorí zaznamenali zo všetkých tímov NHL najviac gólov (80), neskórovali prvýkrát v ročníku.

TOEWS ROZHODOL O VÝHRE CHICAGA

Chicago ukončilo v sobotu trojzápasové turné proti kalifornským mužstvám tesným víťazstvom 2:1 nad „kráľmi“ z Los Angeles. Rozhodujúci gól pribudol na konto kapitána Jonathana Toewsa, ktorý zaznamenal už svoj 13. presný zásah v sezóne. Andrew Brunette (3) strelil prvý gól Blackhawks, ktorý sa vrátili na prvú pozíciu v tabuľke Západnej konferencie, a Duncan Keith nazbieral dve asistencie, aby sa stal prvou hviezdou stretnutia. Brankára Coreyho Crawforda, ktorý opustil zápas s 26 zákrokmi, prekonal iba Jarret Stoll (2). Jonathan Quick zlikvidoval 25 striel. Boli medzi nimi aj tri z hokejky Mariána Hossu, ktorý odohral necelých devätnásť minút (tretí najvyťažovanejší útočník Chicaga). Odchovanec trenčianskeho neskóroval štvrtýkrát v rade. Do streleckej listiny sa naposledy zapísal 18. novembra proti Calgary. Blackhawks vyhrali nad Kings sedem posledných stretnutí.

STAMKOS DOVIEDOL TAMPU K DVOM BODOM

Najlepším hráčom dvojzápasu medzi Tampou Bay a Floridy bol bez pochýb útočník „bleskov“ Steven Stamkos. V piatkovom stretnutí rozhodol o výhre svojho mužstva v predĺžení, v sobotnom zápase zaznamenal dva presné zásahy a jednu asistenciu, aby Tampa Bay po víťazstve 5:1 získala ďalšie dva body. Martin St. Louis (6), Tom Pyatt (1, víťazný gól) a Ryan Malone (5) strelili zvyšné góly „Bolts“ a brankár Mathieu Garon urobil 24 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Tomáš Kopecký, ktorý pre menšie zranenie nehral v piatkovom zápase. Slovenský útočník odohral necelých 18 minút, počas ktorých zaknihoval aj jeden mínusový bod a vyhral jedno vhadzovanie z dvoch. Jediným úspešným strelcom Panthers bol Shawn Matthias (3).

SKVELÝ SCHNEIDER S ĎALŠÍM VÍŤAZSTVOM

Brankár Vancouveru Cory Schneider podal skvelý výkon aj v sobotnom stretnutí proti San Jose a kanadské mužstvo dokázalo opäť naplno bodovať. Canucks zvíťazili tesne 3:2. Víťazný gól strelil v 32. minúte obranca Andrew Alberts, ktorý skóroval prvýkrát v aktuálnom ročníku. Manny Malhotra (2) otvoril stav zápasu a Henrik Sedin (8) tiež prekonal Anttiho Niemiho, ktorý chytil 24 striel. Schneider, podľa očakávaní prvá hviezda stretnutia, mal na svojom konte o 19 zákrokov viac. Góly inkasoval iba z hokejok Andrewa Murrayho (1) a Patricka Marleaua (10). Útočník Michal Handzuš hral viac ako 12 a pol minúty, počas ktorých si pripísal jeden mínusový bod, dva hity, jednu zblokovanú strelu a na vhadzovaniach mal úspešnosť 50 % (štyri z ôsmich).

COLORADO OBRÁTILO ZÁPAS PROTI EDMONTONU

Skvelý obrat predviedli hráči Colorada, ktorí po dvoch tretinách prehrali proti Edmontonu 1:2, ale v tretej tretine zaznamenali štyri góly z desiatich striel, aby nakoniec zvíťazili 5:2. Víťazný presný zásah zaznamenal obranca Stefan Elliott, ktorý si pripísal svoj premiérový štart v NHL po tom, čo bol iba pred týmto zápasom povolaný z farmy. Jay McClement (3), Shane O'Brien (1), Jan Hejda (2) a Paul Stastny (7, do prázdnej brány) tiež prekonali Dubnyka. Brankár Semion Varlamov (31 zákrokov) inkasoval iba z hokejok Ladislava Šmída (1) a Ryana Jonesa (6).

LETANG ROZHODOL V PREDĹŽENÍ O VÝHRE PENGUINS

Obranca Kris Letang si zlomil v zápase proti Montrealu v základnej hracej dobe nos, ale v zápase pokračoval a v tretej minúte nadstaveného času rozhodol svojím tretím tohtosezónnym gólom o víťazstve Penguins 4:3. „Tučniaci“ sa dokázali vrátiť do zápasu po tom, čo prehrávali 1:3. Jevgenij Malkin (8), Pascal Dupuis (6) a Jordan Staal (12) zaznamenali ďalšie góly Pittsburghu, ktorý je naďalej lídrom súťaže. Travis Moen (8), Max Pacioretty (10) a Erik Cole (7) prekonali Marc-Andre Fleuryho. Ten urobil 24 zákrokov. Sidney Crosby (20:55) nazbieral jednu asistenciu.

DETROIT JE NA VÍŤAZNEJ VLNE

Valtteri Filppula zaknihoval dva góly a jednu asistenciu, aby sa stal najlepším hráčom zápasu, v ktorom Detroit zvíťazil proti divíznemu rivalovi, Nashvillu, hladko 4:1. Henrik Zetterberg (5) sa postaral o víťazný gól a Danny Cleary (4) tiež skóroval v drese „červených krídel“, ktoré vyhrali piate stretnutie v rade. Brankár Jimmy Howard nemal veľa práce a v zápase čelil iba 19 strelám. Z gólu sa z hráčov Predators tešil iba Jack Hillen (1).

SMITH VYNULOVAL DALLAS

Brankár Mike Smith urobil 26 zákrokov, aby druhýkrát v aktuálnom ročníku vychytal shutout a Phoenixu pomohol k víťazstvu 3:0 nad Dallasom. Coyotes strelili v každej tretine jeden gól. Víťazný dosiahol v 16. minúte Mikkel Boedker (4). Ray Whitney (7) skóroval v druhej tretine a Taylor Pyatt (3) uzatvoril v 51. minúte stav duelu. Andrew Raycroft zlikvidoval 33 striel. V bráne „hviezd“ však od začiatku chytal Kati Lehtonen, ktorý musel pre zranenie opustiť zápas už v úvodných minútach.

HVIEZDY VEČERA:
1. Henrik Lundqvist (NYR), 2. Steven Stamkos (TBL), 3. Valtteri Filppula (DET)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 26:17 1 0 1 +2 6 0
A. Sekera (BUF) 17:28 0 1 1 +3 0 2
M. Jurčina (NYI) 15:56 0 1 1 +2 1 0
A. Meszároš (PHI) 23:38 0 0 0 0 5 2
M. Gáborík (NYR) 18:21 0 0 0 0 2 0
M. Hossa (CHI) 18:52 0 0 0 0 3 0
T. Kopecký (FLA) 17:53 0 0 0 -1 1 0
M. Handzuš (SJS) 12:43 0 0 0 -1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies