Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04:30info
VGK
DAL
NHL live
27. 04.
kurzy
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Blues uspeli v Columbuse, Flames v St. Paul

V nedeľu sa odohrali štyri zápasy bez slovenského zastúpenia. Z víťazstiev sa tešili St. Louis, Toronto, Calgary a Ottawa.

ST. LOUIS ZDOLALO COLUMBUS 2:1

Mužstvo Kena Hitchcocka sa v nedeľu predstavilo na ľade Columbusu, ktorý skúsený kormidelník ako jediný tréner v klubovej histórii dokázal doviesť do play-off. O sezónu neskôr dostal výpoveď. Jeho súčasný zverenci mu v nedeľu urobili radosť, keď Blue Jackets porazili pomerom 2:1. Svoj prvý zápas proti bývalému tímu odohral aj obranca Kris Russell (5), ktorý osem sekúnd pred koncom druhej tretiny vyrovnal stav zápasu na 1:1. Víťazný gól potom vsietil počas presilovky v 48. minúte David Backes (9). Brian Elliott zastavil 23 striel a puk zo svojej brány vyberal len po góle Dereka Dorsetta (3). Svoju bilanciu si vylepšil na 10-1-0. Tímu sa pritom od zmeny trénera darí a ma veľmi pozitívnu bilanciu 7-1-2. Blue Jackets nebodovali prvýkrát po piatich dueloch. Curtis Sanford urobil 27 zákrokov. „Bol to ako zápas play-off. Bola to akoby šachová partia. Vynikli v ňom špeciálne formácie. Tie v týchto zápasoch zvyčajne rozhodujú,“ povedal Sanford, ktorý prehral prvý zápas v posledných šiestich štartoch.

BOZAK STRELIL 2 GÓLY, LEAFS ZDOLALI DUCKS

Článok pokračuje pod reklamou

Tyler Bozak (6) strelil dva góly, Joffrey Lupul zaznamenal dve asistencie proti svojim niekdajším spoluhráčom, a Toronto porazilo Anaheim 5:2, aby zaknihovalo svoje štvrté víťazstvo v posledných piatich dueloch. Joey Crabb (5) strelil víťazný gól a do listiny strelcov sa zapísali aj Clarke MacArthur (9) a Luke Schenn, ktorý svoj prvý gól v sezóne strelil do prázdnej brány. Jonasa Gustavssona, ktorý opustil duel s 26 zákrokmi, prekonali Francois Beauchemin (3) a Corey Perry (10). Ani tieto góly však domácemu tímu nepomohli ukončiť sériu prehier. Tá sa už natiahla na sedem zápasov. V posledných 18 dueloch Ducks zvíťazili len dvakrát. A to aj napriek tomu, že v zostave tímu sa nachádza najužitočnejší hráč minulej sezóny a jeden z najlepších brankárov ligy. Jonas Hiller v nedeľu zaznamenal 23 zákrokov.

CALGARY ZDOLALO LÍDRA SVOJEJ DIVÍZIE

Calgary podalo proti divíznemu rivalovi výkon, ktorý nutne potrebovalo. Alex Tanguay (4) a Jarome Iginla (7) sa presadili v tretej tretine, aby doviedli Flames k výhre 5:2 nad Minnesotou, ktorou ukončili trojzápasovú sériu prehier. Kanadský tím od začiatku až do konca kontroloval hru a po triumfe na ľade lídra Severozápadnej divízie si potvrdil, že sa ešte o play-off zabojovať oplatí. Napokon, veď je stále len november. „Nikto nie je spokojný s tým, kde sa v tabuľke nachádzame, no nikto sa ešte nevzdáva,“ povedal Iginla, z ktorého spoluhráčov sa presadili aj Mark Giordano (4), Lee Stempniak (5) a T.J. Brodie (1). Miikka Kiprusoff urobil 19 zákrokov a inkasoval góly z hokejok Cala Clutterbucka (6) a Nicka Johnsona (3). Flames sú po nedeli stále na 13. miesta Západnej konferencie, osem bodov za posledným postupovým miestom.

SPEZZA, SMITH DOVIEDLI SENS K VÝHRE NAD CANES

Jason Spezza (8) strelil dva góly, vrátane svojho 200. v kariére, a Zack Smith (4) vsietil víťazný gól, aby Ottawa vyhrala nad Carolinou pomerom 4:3 v jedinom domácom zápase v sérii 10 stretnutí. „Bolo pekné streliť môj 200. gól. Je to pochopiteľne veľký úspech a niečo, na čo som hrdý, takže dúfajme, že ešte príde viac gólov,“ povedal Spezza. Jeho spoluhráči David Rundblad strelil svoj prvý gól v NHL a po dve asistencie si zo stretnutia odniesli Erik Karlsson a Sergej Gončar. Craig Anderson urobil 34 zákrokov a prekonať ho dokázali Pat Dwyer (3), Eric Staal (5) a Alexej Ponikarovskij (6). Cam Ward zaznamenal 21 zákrokov a po zápase povedal: „Je frustrujúce, že víťazstvá neprichádzajú ľahko a cítite sa tak, že ste odohrali dobrý zápas a neboli zaň odmenení.“ Carolina vyhrala len tri zápasy z posledných 13.

HVIEZDY VEČERA:
1. Tyler Bozak (TOR), 2. Jason Spezza (OTT), 3. Jarome Iginla (CGY)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Černák hral zápas o prežitie s prekvapujúcim parťákom, dráma na Long Islande, ďalší tím s mečbalom Capitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies