Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Frustrovaný Tatar: Teraz mi to nejde

Meno slovenského útočníka Tomáša Tatara sa v priebehu celej základnej časti Americkej hokejovej ligy pravidelne objavovalo v zápasových štatistikách, čo si všimlo aj vedenie Detroitu Red Wings a vo februári povolalo mladého hokejistu do prvého mužstva. Pred vyše mesiacom sa vrátil späť na farmu. V prvých stretnutiach potvrdil svoju formu, no v ostatnom období sa trápi.

„Teraz mi to nejde, dohráva sa sezóna a už sme postúpili do play-off. Je to trochu frustrujúce, aj s tým Detroitom, takže chcem, aby už skončila základná časť a začali vyraďovacie boje. Bude to nová iskra,“ povedal v rozhovore pre náš portál dvadsaťdvaročný krídelník, ktorý v posledných dvanástich zápasoch nazbieral jeden gól a dve asistencie.

Red Wings figurujú týždeň pred koncom dlhodobej časti NHL na nepostupovom deviatom mieste, iba bod za ôsmym Columbusom, pričom majú jeden zápas k dobru. Dubnický odchovanec si však nemyslí, že ešte v tejto sezóne nastúpi v zámorskej profilige.

„Momentálne sa im veľmi nedarí a ostatné tímy ich dobiehajú. V prípade zlých výsledkov by možno boli nútení urobiť zmeny,“ pokračoval ilavský rodák, ktorého v prvom tíme nahradil Gustav Nyquist. „Povedali mi, že aj Gus si zaslúži šancu. Je to ťažká situácia, ale nedá sa to zmeniť. Ak by sme boli niekde inde, je veľmi pravdepodobné, že obaja už sme v prvom mužstve,“ vysvetlil dôvody preradenia.

Už o necelé dva týždne začína svetový šampionát, ktorý sa, rovnako ako vlani, uskutoční na severe starého kontinentu, vo fínskych Helsinkách a švédskom Štokholme. Účasť Tatara nie je momentálne pravdepodobná.

„S nikým som sa o tom nerozprával. Je to veľmi ťažká situácia. Nikto nevie, či sa Detroit dostane do play-off a ako ďaleko sa s Griffins prebojujeme v play-off. Muselo by hrať veľmi veľa vecí do kariet, aby som mohol reprezentovať. Nechám tomu voľný priebeh a uvidím, čo sa stane,“ dodal vicemajster sveta z minulého roka, kedy v desiatich súbojoch nazbieral dva góly a tri asistencie.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies