Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Tatar dvojbodový, Sekera a Hossa asistovali

V noci z piatka na sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť stretnutí, v ktorých nastúpili na klziská štyria rodáci spod Tatier. Tomáš Tatar a Andrej Sekera prispeli bodmi k výhram svojich tímov, Marián Hossa tiež bodoval, no Chicago doma nestačilo na Anaheim.

Detroit porazil New Jersey, Tatar dvojbodový

Zraneniami zdecimovaný Detroit si aj bez najväčších hviezd poradil s New Jersey a zdolal ho 3:1, aby zaknihoval piatu výhru z posledných šiestich duelov. Skóre zápasu síce otvoril Andy Greene v prvej tretine, no nikto z jeho spoluhráčov ho nedokázal napodobniť. O vyrovnanie sa postaral Joakim Andesson a misky váh na stranu Detroitu naklonil Johan Franzen, ktorému asistoval Tomáš Tatar. Slovenský útočník potom v presilovej hre svojím šiestym gólom sezóny upravil stav stretnutia na konečných 3:1. Okrem dvoch kanadských bodov si pripísal aj jeden plusový, vyslal jednu strelu, dve zblokoval a rozdal jeden bodyček počas 15 minút a 52 sekúnd strávených v akcii. Jonas Gustavsson prispel k triumfu 10 zákrokmi, kým jeho náprotivok Cory Schneider ich urobil 18, no nezabránil tretej prehre „diablov“ v sérii.

Tatarov 6. gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. J. Franzen (DET), 2. A. Greene (NJD), 3. J. Andersson (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Rozbehnutá Carolina si poradila aj so San Jose, Sekera asistoval

Carolina strelila štyri góly v záverečnej tretine, aby rozhodla o svojom víťazstve proti San Jose 5:3 a po prvý raz v sezóne vyhrala tri duely v sérii. Do listiny strelcov sa postupne zapísali Jay Harrison, Riley Nash, Jordan Staal, Elias Lindholm a Eric Staal, ktorý uzavrel skóre zápasu strelou do odkrytej brány súpera. Nováčik Lindholm pridal ku gólu dve asistencie, kým Nash s Jordanom Staalom po jednej. V zostave Hurricans nechýbal slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 22 minút a 12 sekúnd, počas ktorých si okrem asistencie pripísal na konto aj dve strely a tri plusové body. Cam Ward čelil 25 strelám, z ktorých ho prekonali Tommy Wingels, Marc-Edouard Vlasic a Justin Braun. Alex Stalock zlikvidoval 30 striel, no „žraloci“ napriek tomu utrpeli druhú porážku v rade.

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm (CAR), 2. J. Staal (CAR), R. Nash (CAR)

Anaheim vyhral v Chicagu, Hossa asistoval

Nick Bonino a Kyle Palmieri sa presadili v samostatných nájazdoch, aby rozhodli o triumfe Anaheimu nad úradujúcim šampiónom ligy 3:2 a ukončili sériu dvoch prehier. V normálnej hrace dobe skórovali Corey Perry a dvojbodový Ryan Getzlaf. Jonas Hiller kryl 23 striel a chytil dva z troch nájazdov. V zápase ho prekonali Ben Smith a Kris Versteeg, ktorému na gól prihrával Marián Hossa. Slovenský krídelník zaznamenal aj mínusový bod, tri strely a dva zblokované pokusy počas necelých 21 minút, ktoré strávil na ľade. Jeho spoluhráč Michal Handzuš odohral 15 a trištvrte minúty bez bodového zápisu, no zaknihoval 35% úspešnosť na vhadzovaniach. Nováčik Antti Raanta chytil 24 striel a „čierni jastrabi“ po prvý raz v ročníku neuspeli v troch súbojoch v rade.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. K. Versteeg (CHI), 3. C. Perry (ANA)

McElhinney vychytal víťazstvo Columbusu nad Minnesotou

Curtis McElhinney zastavil všetkých 20 striel, aby zaknihoval svoj tretí shutout kariéry a výrazne prispel k hladkému triumfu Columbusu nad Minnesotou 4:0. Nick Foligno, R. J. Umberger, Cam Atkinson a Boone Jenner prekonali Niklasa Bäckstroma zo 41 striel, prví dvaja menovaní si pripísali aj po jednej prihrávke. „Divosi“ prehrou ukončili sériu dvoch víťazstiev, naopak, „modrokabátnici“ sa mohli tešiť z tretej domácej výhry v rade .

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno (CBJ), 2. R. J. Umberger (CBJ), 3. C. McElhinney (CBJ)

Colorado sa vrátilo na víťaznú koľaj výhrou v Calgary

Colorado utrpelo vo štvrtok drvivú porážku 2:8 v Edmontone, no rýchlo sa spamätalo a v Calgary zvíťazilo 3:2. Góly „lavín“ strelili Maxime Talbot, P. A. Parenteau a Nathan MacKinnon (víťazný gól). Talbot pridal aj asistenciu, John Mitchell ich nazbieral dve a Jean-Sebastien Giguere urobil 26 zákrokov. Prekonali ho len Kris Russell a Matt Stajan, kým Karri Ramo čelil 25 strelám. Colorado dotiahlo do víťazného konca všetkých 17 zápasov, v ktorých v tomto ročníku viedlo po dvoch tretinách.

Hviezdy duelu: 1. M. Talbot (COL), 2. M. Giordano (CGY), 3. E. Johnson (COL)

Higgins rozhodol o výhre Vancouveru nad Phoenixom

Chris Higgins skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o triumfe Vancouveru na domácom ľade nad Phoenixom 3:2. „Kosatky“ síce viedli po góloch Jasona Garissona a Henrika Sedina v druhej tretine 2:0, no svoj náskok neudržali. Antoine Vermette a David Moss sa strelecky presadili v tretej tretine, aby vynútili predĺženie. Roberto Luongo prispel k výhre 37 zákrokmi, kým Daniel Sedin prihrával na oba góly Canucks. Mike Smith mal menej práce a čelil 32 strelám.

Hviezdy duelu: 1. J. Garisson (VAN), A. Vermette (PHX), 3. Ch. Higgins (VAN)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
T. Tatar (DET) 15:52 1 1 2 1 1 0
A. Sekera (CAR) 22:12 0 1 1 +3 2 0
M. Hossa (CHI) 20:56 0 1 1 -1 3 0
M. Handzuš (CHI) 15:45 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Černák sa dočkal opätovného spojenia: Mám pocit, akoby sa nič nezmenilo Dinosaurus Slafkovský je iný ako v minulých rokoch: Vo štvrtok dominoval, nenadchol len novinárov Slováci sa tešili z výhier: Ďalší vydarený štart má za sebou aj náš brankár Éra Celebriniho začala: Obrovský talent si užil intenzitu prvého tréningu Žiadna nevraživosť: Je to súčasť biznisu, hovorí kapitán Rangers Hviezda Toronta je otvorená rokovať o zmluve aj cez sezónu Aj Jágr je nakoniec človek: Oznámil, kedy ukončí kariéru Utahu by v úvode sezóny mohli chýbať dvaja hráči, aj letná posilaSharks otvorili kemp bez štyroch hráčov. Chýbali aj tváre organizácie Sabres sa so svojou veľkou hviezdou vyhli katastrofe Red Wings si upísali aj druhú mladú hviezdu. Viac zarobí len kapitán Potvrdené: Česi majú po viac ako dekáde ďalšieho kapitána tímu NHL Z New Jersey prišli povzbudivé správy o Šimonovi Nemcovi Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies