Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Chára rozhodol zápas, Meszároš strelil prvý gól sezóny

Zdeno Chára a Andrej Meszároš sa v sobotu presadili strelecky. Kým Meszárošov gól bol jediný pri vysokej prehre, Chára svojím gólom rozhodol o výhre a stal sa prvou hviezdou zápasu. od toto postu mal na míle ďaleko Jaroslav Halák.

Chára rozhodol zápas 13 sekúnd pred koncom!

Posledné vzájomné stretnutie medzi Bostonom a Pittsburghom v základnej časti prinieslo veľké fyzické nasadenie a po tretí raz v rade skončilo tesným víťazstvom. Tento raz sa tešili hráči Bruins, ktorí minútu a pol pred koncom prehrávali, no potom sa vďaka gólom Davida Krejčího a Zdena Cháru mohli tešiť z triumfu 3:2. Chára, ktorý sa stal prvou hviezdou, duel rozhodol 13 sekúnd pred koncom! Strelecky sa presadil aj dvojbodový Reilly Smith, kým Tuukka Rask zastavil 28 striel. Oba góly inkasoval počas oslabení v prvej tretine, kedy naňho našli recept Chris Kunitz a James Neal. Matt Niskanen zaznamenal dve asistencie a Marc-Andre Fleury 18 zákrokov. Chára ho len raz, pričom v zápase odohral 25 a pol minúty. Zaznamenal aj tri plusové body a jeden bodyček. To bolo v celku málo, keď si predstavíme, že v zápase bolo možno vidno 67 bodyčekov. Fyzická hra si však vyžiadala aj obete. Duel nedohrali Loui Eriksson ani Brooks Orpik. Penguins prišli o päťzápasovú sériu výhier, Bruins vyhrali tretí zápas z posledných štyroch.

Chárov 7. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Z. Chára (BOS), 2. D. Seidenberg (BOS), 3. S. Crosby (PIT)

Článok pokračuje pod reklamou

Meszárošov gól nestačil, zažiarili Seguin a Ničuškin

Zo Slovákov sa do čierneho trafil aj obranca Andrej Meszároš, ktorého prvý gól v sezóne poslal Philadelphiu v závere prvej tretiny do vedenia. Nakoniec však výhru 5:1 oslavovali hráči Dallasu. A to predovšetkým vďaka Tylerovi Seguinovi, ktorý strelil v druhej tretine čistý hetrik a pridal k nemu aj prihrávku. Zažiaril aj Valerij Ničuškin, ktorý strelil gól a pridal tri asistencie, aby zaznamenal po prvýkrát v kariére štvorbodový zápas. Cody Eakin dal bodku za stretnutím gólom počas oslabenia a Dan Ellis sa prezentoval 27 zákrokmi. Meszároš ho ohrozil len raz, pričom na ľade strávil 17 minút a 12 sekúnd. Z duelu si odniesol aj jeden mínusový bod. Steve Mason inkasoval štyri góly z 26 strel a v tretej tretine prenechal miesto v bráne Rayovi Emerymu. Ten kapituloval raz z ôsmich streleckých pokusov.

Meszárošov 1. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. V. Ničuškin (DAL), 3. D. Ellis (DAL)

Panthers otočili duel proti Red Wings

Prehral aj útočník Tomáš Tatar, ktorého Detroit síce po góle Dannyho Clearyho viedol po prvej tretine 1:0, no Florida mala v zostávajúcich tretinách viac energie a nakoniec skóre otočila vo svoj prospech na 2:1, aby po druhý raz v sezóne vyhrala dva zápasy v rade. Z víťazstva tak mal radosť Tomáš Kopecký. On v zápase odohral necelých 17 minút, no nebodoval a zaznamenal len dve strely na bránu. Z jeho spoluhráčov boli úspešnejší strelci gólov Jimmy Hayes a Jonathan Huberdeau, no k výhre prispeli aj Shawn Matthias dvoma asistenciami a Tim Thomas 22 zákrokmi. Viac práce mal jeho náprotivok Jonas Gustavsson, ktorý čelil 37 strelám a v normálnej hracej dobe prehral po prvýkrát v ročníku. Tatar v zápase odohral zhruba 15 a pol minúty, no nebodoval a prezentoval sa len dvoma bodyčekmi. Red Wings odohrali druhý zápas behom dvoch dní.

Hviezdy duelu: 1. S. Matthias (FLA), 2. J. Gustavsson (DET), 3. B. Campbell (FLA)

Flames vyhrali bitku o Albertu, Marinčin nebodoval

Sobotná bitku o Albertu vyhralo Calgary, ktorá stratilo jednogólové vedenie v samom závere tretej tretiny, no nakoniec sa dočkalo gólu Jiřího Hudlera v štvrtej minúte predĺženia. K výhre 2:1 viedlo aj 30 zákrokov Reta Berru a gól Leeho Stempniaka z prvej tretiny. Beru mohol inkasovaný gól mrzieť, pretože mal prvý shutou kariéry už na dosah. Edmonton získal aspoň bod, keď sa 10,1 sekundy pred koncom tretej tretiny presadil Taylor Hall. Devan Dubnyk zaknihoval 25 zásahov. V akcii nechýbal ani mladý slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý vo svojom druhom zápase NHL odohral 16 minút. Urobil jeden bodyček a zaznamenal jeden mínusový bod. Minútu a pol strávil na presilovkách. Po šiestykrát v rade vyhral derby hosťujúci tím.  

Hviezdy duelu: 1. R. Bera (CGY), 2. T. Hall (EDM), 3. J. Hudler (CGY)

Ducks porazili Blues 5:2, Halák striedal

Zlý zápas má za sebou Jaroslav Halák. Slovenský brankár pobudol v bráne len sedem a pol minúty predtým, ako zamieril na striedačku. Počas tohto času inkasoval tri góly z ôsmich striel. St. Louis sa potom síce s Brianom Elliottom v bráne snažilo urobiť niečo s výsledkom, no Anaheim trojgólové vedenie využil ako základ nečakane hladkého víťazstva 5:2. Haláka prekonali Andrew Cogliano, Corey Perry a Ryan Getzlaf. Elliotta potom ešte zo 14 striel prekonal Nick Bonino, kým Mark Fistric dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Frederik Andersen pomohol k druhej výhre v rade 26 zákrokmi. Blues prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Jaden Schwartz a Patrik Berglund sa presadili strelecky. St. Louis v tejto sezóne ešte nedokázalo poraziť kalifornský tím. Čelilo im v štyroch dueloch.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. N. Bonino (ANA), 3. P. Maroon (ANA)

Jets zakončili trip výhrou nad Tampou Bay

Mark Scheifele strelil gól v 64. sekunde nadstaveného času, aby rozhodol o víťazstve Winnipegu na ľade Tampy Bay pomerom 2:1. Blake Wheeler otvoril v šiestej minúte skóre duelu, no dve sekundy pred koncom druhej tretiny vyrovnal Nate Thompson. Al Montoya zaznamenal 27 úspešných zákrokov, zatiaľ čo Anders Lindbäck si pripísal o sedem viac. Slovenský útočník Richard Pánik sledoval zápas opäť ako zdravý náhradník. Jets ukončili šesťzápasový trip na klziskách súperov s bilanciou 4-0-2.

Hviezdy zápasu: 1. B. Wheeler (WIN), 2. G. Clitsome (WIN), 3. M. St. Louis (TBL)

Canadiens natiahli sériu víťazstiev

Montreal sa vo Východnej konferencii bodovo dotiahol na Pittsburgh po tom, čo zdolal Buffalo tesne 3:2 a pripísal si už piate víťazstvo v rade. Canadiens mali výbornú druhú tretinu, v ktorej zaznamenali všetky tri presné zásahy – Barry Prust, Tomáš Plekanec a Alexander Galchenyuk. Carey Price zneškodnil 23 striel a prekonali ho iba Tyler Ennis a Zemgus Girgensons. Sabres prehrali tretí duel za sebou.

Hviezdy zápasu: 1. T. Ennis (BUF), 2. T. Moen (MTL), 3. B. Prust (MTL)

Van Riemsdyk a Reimer doviedli Toronto k výhre

James van Riemsdyk skóroval v samostatných nájazdoch, aby rozhodol v tradičnom kanadskom derby o výhre Toronta nad Ottawou v pomere 4:3. Ten istý hráč nazbieral v normálnej hracej dobe tri body za gól a dve asistencie. Phil Kessel a Jake Gardiner sa tiež zapísali do streleckej listiny, zatiaľ čo James Reimer čelil rovným 50 strelám. V prvej tretine ho prekonal Clarke MacArthur a v poslednej Eric Condra a Erik Karlsson. Domáci Craig Anderson zlikvidoval 28 streleckých pokusov.

Hviezdy zápasu: 1. J. Van Riemsdyk (TOR), 2. M. Zibanejad (OTT), 3. P. Kessel (TOR)

Predators prehrali piate stretnutie v rade

Gól Alexandra Ovečkina nikoho neprekvapil, ale takmer nikto nečakal, že ho v streleckej listine doplnia aj obrancovia Nate Schmidt (prvý gól v NHL) a Karl Alzner. Aj vďaka ním vyhral Washington nad Nashvillom 5:2. Troy Brouwer a Eric Fehr tiež skórovali za Capitals, zatiaľ čo Nicklas Bäckström a Michail Grabovskij nazbierali po dve asistencie. Braden Holtby urobil 35 zákrokov a zo svojej bránky vyťahoval puk iba po góloch Romana Josiho a Erica Nyströma. Marek Mazanec zlikvidoval 28 striel, no piatej prehre v rade nezabránil.

Hviezdy zápasu: 1. M. Grabovskij (WSH), 2. N. Bäckström (WSH), 3. R. Josi (NSH)

Devils triumfovali v derby nad Rangers

Eric Gelinas skóroval v presilovej hre v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre New Jersey nad mestským rivalom New Yorkom Rangers v pomere 4:3. „Jazdci“ vyhrávali po góloch Brada Richardsa a Matsa Zuccarella 2:0, ale „diablom“ sa podarilo skóre otočiť zásluhou presných zásahov Cama Janssena, Travisa Zajaca a Michaela Rydera. Martin Brodeur urobil 21 zákrokov a získal svoju 43. asistenciu v kariére. Tretí gól Rangers strelil v závere tretej tretiny Chris Kreider a Henrik Lundqvist urobil dvadsať zákrokov.

Hviezdy zápasu: 1. M. Zuccarello (NYR), 2. T. Sestito (NJD), 3. J. Jágr (NJD)

Nováčik Jones vynuloval Islanders

Nováčik Martin Jones zaregistroval šestnásť zákrokov, aby vo svojom druhom zápase v kariére dosiahol svoje prvé čisté konto a prispel Los Angeles k hladkej výhre 3:0 nad NY Islanders. Anze Kopitar strelil víťazný gól, Dustin Brown tiež prekonal Kevina Poulina a skóre uzavrel strelou do prázdnej bránky Tyler Toffoli. „Králi“ vyhrali tretí zápas v rade a aspoň bod získali v štrnástich z posledných pätnástich stretnutí. Naopak, „ostrovania“ prežívajú krízu a prehrali už deväť duelov za sebou.

Hviezdy zápasu: 1. M. Jones (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. D. Brown)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 5/8 (62,5%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 25:35 1 0 1 +3 1 2
A. Meszároš (PHI) 17:12 1 0 1 -1 1 0
M. Marinčin (EDM) 15:58 0 0 0 -1 0 0
T. Tatar (DET) 15:23 0 0 0 0 0 0
T. Kopecký (FLA) 16:43 0 0 0 0 2 0

Spoluautor: Marek Kantorík



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies