Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Hossa a Handzuš skórovali, Kopecký asistoval

V piatich nedeľných zápasoch sa predstavili aj štyria Slováci, pričom traja sa tešili z výhier. Traja takisto aj bodovali – Hossa zaznamenal víťazný gól a asistenciu, Handzuš skóroval a Kopecký asistoval.

Hossa a Handzuš pomohli Blackhawks ukončiť sériu prehier

Chicago potrebovalo taký zápas ako zažilo v nedeľu, no aj ten prišiel s jednou zlou správou. Blackhawks využili tri presilovky, aby vyhrali 6:2 nad Floridou a ukončili sériu troch prehier. Prišli však aj o brankára Coreyho Crawforda, ktorý urobil len tri zákroky behom necelých 14 minút predtým, ako ho pre zranenie dolnej časti tela musel nahradiť Antti Raanta. Ten urobil 29 zákrokov a k výhre prispeli aj obaja Slováci. Marián Hossa strelil víťazný gól a pridal aj asistenciu, Michal Handzuš skóroval po prvýkrát od 11. októbra. Patrick Sharp prispel k triumfu gólom a dvoma asistenciami, Patrick Kane nazbieral tri asistencie. Z gólu mali radosť aj dvojbodový Brent Seabrook a Andrew Shaw. „Dnešný zápas ukázal, aké dôležité môžu byť špeciálne formácie, nie len presilovkové, strieľaním gólov, ale aj tie pre oslabenia, v ktorých sme dnes urobili niekoľko dôležitých vecí,“ skonštatoval Sharp. Všetkých šesť gólov inkasoval z 32 striel Scott Clemmensen. Z hráčov Panthers sa do čierneho trafili Dylan Olsen a Marcel Goc. Tomáš Kopecký, ktorý odohral 18 a pol minúty, si pripísal dva plusové body a na prvý gól svojho tímu prihrával. Spomedzi tria Slovákov odohral najviac. Handzuš na ľade strávil 16 a pol minúty s jedným plusovým bodom, Hossa niečo cez 15 minút s jednou „mínuskou“.

Hossov 13. gól v sezóne:

Handzušov 2. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Sharp (CHI), 2. P. Kane (CHI), 3. B. Seabrook (CHI)

Miller pomohol Bostonu k výhre nad Torontom

Z výhry sa tešil aj Zdeno Chára, pričom víťazný gól jeho tímu strelil nováčik Kevan Miller, ktorý sa presadil na úrovni NHL po prvýkrát. Boston aj vďaka nemu porazil Toronto pomerom 5:2, aby vyhral oba víkendové zápasy a štvrtý z posledných piatich. Carl Soderberg, Torey Krug sa presadili v presilovkách, Jarome Iginla poistil víťazstvo a Patrice Bergeron strelou do prázdnej brány uzavrel skóre zápasu. Soderberg a Bergeron zaznamenali aj po asistencie, Milan Lucic a David Krejčí nazbierali po dve. V bráne stále Chad Johnson, ktorého z 32 striel prekonali dvojbodový Peter Holland a Jay McClement. Jonathan Bernier urobil 34 zákrokov a zlikvidoval aj obe strely Cháru, ktorý odohral 27 minút, ale nebodoval. Na konto si pripísal plusový bod, dve trestné minúty a šesť blokov.

Hviezdy duelu: 1. D. Seidenberg (BOS), 2. M. Lucic (BOS), 3. P. Holland (TOR)

Harding doviedol Wild k výhre nad Sharks

Josh Harding zneškodnil 37 striel a Minnesota porazila San Jose 3:1 napriek tomu, že na bránu vyslala len 13 striel. Zach Parise sa presadil dvakrát – raz do prázdnej brány – a Mikko Koivu pridal jeden gól pri tretej výhre Wild z posledných štyroch zápasov. Patrick marleau dosiahol čestný úspech Sharks 101 sekúnd pred koncom, kým Antti Niemi urobil 10 zákrokov. Kalifornský tím ukončil štvorzápasový trip s bilanciou 1-3. Po prvýkrát v sezóne prehral v normálnej hracej dobe tri zápasy v rade. „Tie dve šance, čo mali, premenili. Takto to niekedy chodí,“ skonštatoval Joe Thornton.

Hviezdy duelu: 1. J. Harding (MIN), 2. M. Koivu (MIN), 3. T. Mitchell (MIN)

Washington po troch zápasoch našiel recept na Lundqvista

Jason Chimera a Steve Oleksy skórovali behom 25 sekúnd, Michail Grabovskij premenil trestné strieľanie a Washington porazil pomerom 4:1 New York Rangers. Obranca Nate Schmidt pridal gól v tretej tretine a Philipp Grubauer pri svojom prvom víťazstve v NHL urobil 30 zákrokov. Capitals vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich. Henrik Lundqvist, ktorý vychytal nuly v troch predošlých dueloch proti Washingtonu, inkasoval štyri góly z 36 striel a jediný gól „jazdcov“ strelili Benoit Pouliot, ktorý dva minúty pred koncom pokazil shutout Grubauerovi. “Bol úžasný. V bráne pôsobil pokojne. Robil veľa zákrokov v kľúčových okamihoch. Cítili sme sa zle, že ten jeden na konci prešiel do brány,“ povedal po zápase Chimera.

Dva góly Capitals behom 25 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (WSH), 2. S. Oleksy (WSH), 3. J. Chimera (WSH)

Santorelli, Luongo doviedli Canucks k výhre nad Avs

Mike Santorelli streli dva góly a pridal asistenciu, aby sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom Vancouver porazil Colorado 3:1. Canucks vyhrali piaty zápas z posledných šiestich a k Avalanche sa dotiahli na rozdiel jediného gólu. Ryan Kesler sa tiež presadil a Roberto Luongo urobil 28 zákrokov. Už sa tešil z čistého konta, no 7,1 sekundy pred koncom ho prekonal Jamie McGinn. Jean-Sebastien Giguere čelil 21 strelám a prehral svoj prvý zápas v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. M. Santorelli (VAN), 2. R. Luongo (VAN), 3. C. Higgins (VAN)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 26:55 0 0 0 +1 2 2
T. Kopecký (FLA) 18:34 0 1 1 +2 0 2
M. Handzuš (CHI) 16:33 1 0 1 +1 1 0
M. Hossa (CHI) 15:10 1 1 2 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies