Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Sekera a Chára asistovali, Ovečkin štvorgólový

V utorok sa v NHL odohralo až dvanásť zápasov a predstavilo sa v nich osem Slovákov, no do bodovania sa zapísali len dvaja. Zdeno Chára a Andrej Sekera asistovali. Druhý menovaný sa stal aj hviezdou zápasu.

Sekera hviezdou zápasu, ktorý Carolina prehrala

V Edmontone na seba mohli naraziť dvaja slovenskí obrancovia, no Martin Marinčin sa do zostavy Oilers tento raz nedostal, a tak sme v akcii videli len Andreja Sekeru. Ten bol nakoniec aj medzi troma hviezdami duelu, keď sa stal druhou po tom, čo zaznamenal dve asistencie. V akcii odohral 24 minút a 38 sekúnd, čo bol tretí najvyšší „ice-time“ v zápase. Na konto si pripísal aj plusový bod a dve strely. Jeho Carolina síce v závere zápasu zabojovala a získala bod, no nakoniec sa z výhry 5:4 po predlžení tešil Edmonton. Víťazný gól strelil Jordan Eberle. Strelecky sa však presadili aj Taylor Hall, Nail Jakupov, Ryan Nugent-Hopkins a Jesse Joensuu. Devan Dubnyk urobil 24 zákrokov. Hurricanes v dueli prehrávali už 1:4, no Jordan Staal, Eric Staal a Jeff Skinner vynútili predĺženie. Gól vsietil aj Tuomo Ruutu a Justin Peters sa prezentoval 24 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (CAR), 2. A. Sekera (CAR), 3. N. Jakupov (EDM)

Bruins otočili zápas proti Flames, Chára asistoval

Jarome Iginla sa dočkal vrúceho privítania a dlho to vyzeralo tak, že domáci priaznivci budú mať náladu oslavovať aj po zápase. Po góle Jiřího Hudlera z 26. minúty totiž Flames viedli až do posledných minút zápasu. V nich však o výhru prišli. V 54. minúte David Krejčí zužitkoval presilovku na vyrovnanie stavu a o necelé dve minúty neskôr strelil víťazný gól Bostonu Reilly Smith. K výhre 2:1 pomohol jednou asistenciou aj Zdeno Chára, kým Tuukka Rask zaknihoval 26 zákrokov. Reto Berra čelil 24 strelám, pričom z hokejky Cháru boli dve. Slovenský obranca odohral 24 minút a 22 sekúnd, počas ktorých získal aj jeden plusový bod. Iginla pri svojom návrate nebodoval, ale podľa očakávaní bol medzi hviezdami zápasu, aby si ho diváci užili ešte raz. On si ešte raz užil ovácie v stoji...

Článok pokračuje pod reklamou

Iginla - tretia hviezda zápasu:

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí (BOS), 2. J. Hudler (CGY), 3. J. Iginla (BOS)

Daciukov návrat nebol víťazný

Pavel Daciuk podal kvalitný výkon pri svojom návrate do akcie, ale k výhre Detroitu nepomohol. Florida totiž dobehla dvojgólovú stratu a nakoniec Brad Boyes rozhodol v nájazdoch o výhre 3:2. Panthers tak porazili Red Wings aj v druhom vzájomnom zápase. Tim Thomas k výhre pomohol 24 zákrokmi a strelecky sa v tretej tretine presadili Sean Bergenheim a Nick Bjugstad. Daciuk mal v normálnej hracej dobe prsty v oboch góloch, keď najskôr prihrával na gól Toddovi Bertuzzimu a potom sa presadil on sám. Jimmy Howard urobil 25 zákrokov. Detroit viedol pred treťou tretinou 2:0, no nakoniec duel rozhodovali nájazdy, v ktorých sa mu nedarí a má v nich bilanciu 0-5. Ako jediný z jeho hráčov v nich uspel Tomáš Tatar, ktorý odohral takmer 15 minút a zaznamenal tri strely a dve trestné minúty. Do bodovania sa nezapísal ani Tomáš Kopecký, ktorý v drese víťazného mužstva odohral 18 a pol minúty so ziskom mínusového bodu.

Samostatný nájazd Barkova:

Hviezdy duelu: 1. N. Bjugstad (FLA), 2. P. Daciuk (DET), 3. T. Thomas (FLA)

Sharp, Saad pomohli Chicagu k výhre nad Dallasom

Dvaja Slováci sa predstavili aj v Dallase, no keďže tí hrajú na jednej strane, mohli sa z výhry tešiť spoločne. Chicago podalo v utorok skvelý výkon, Brandon Saad a Patrick Sharp strelili po dva góly a Blackhawks vyhrali 6:2 nad Stars. Patrik Kane strelil gól a pridal dve asistencie, po dva body zaznamenali Duncan Keith, Michael Kostka a Brent Seabrook. Kostka aj skóroval. Antti Raanta urobil 27 zákrokov, aby vychytal svoje štvrté víťazstvo v NHL. Prekonať ho dokázal len jeden muž – oba góly domácich vsietil Antoine Roussel. V bráne Dallasu sa vystriedali Kari Lehtonen, ktorý zastavil 15 z 19 striel pred vystriedaním, a Dan Ellis, ktorý v druhej polovici zápasu inkasoval dvakrát zo 14 striel. Slovenskí útočníci nebodovali. Michal Handzuš odohral 15 a pol minúty a Marián Hossa o minútu viac. On zaznamenal dve strely a jeden plusový bod.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. P. Sharp (CHI), 2. B. Saad (CHI)

Štvorgólový Ovečkin pomohol Capitals zdolať Lightning

Washington prehrával o tri góly a nutne potreboval pomoc od svojho kapitána. Alexander Ovečkin nakoniec strelil štyri góly, prekonal klubový rekord Petra Bondru v presilovkových góloch, a doviedol Washington k výhre 6:5 nad Tampou Bay. O nej nakoniec v samostatných nájazdoch rozhodol Troy Brouwer. Zvyšný gól v normálnom hracom čase strelil Nicklas Backstrom, ktorý zaznamenal aj štyri asistencie, aby po piaty raz v NHL zažil päťbodový večer. 32 zákrokmi pomohol k piatej výhre z posledných šiestich zápasoch aj Philipp Grubauer, ktorý v 12. minúte nahradil v bráne Bradena Holtbyho. Ten inkasoval z ôsmich striel tri góly. Z hráčov Lightning sa do čierneho trafili Martin St. Louis, Nikita Kučerov, Nate Thompson, Tyler Johnson a Ondřej Palát. St. Louis a Jonhson pridali aj po dve asistencie. Ben Bishop urobil 26 zákrokov a po dvojzápasovej absencii sa do akcie zapojil aj Richard Pánik, ktorý odohral len päť a pol minúty. Na konto si pripísal strelu a päťminútový trest za narazenie. Počas jeho vylúčenia strelil Ovečkin dva góly.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. N. Backstrom (WSH), 3. M. St. Louis (WSH)

Jones vychytal druhú nulu v rade, Kings zdolali Habs

Nováčik Martin Jones urobil 31 zákrokov, aby vychytal svoj druhý shutout v rade pri celkovom treťom štarte v NHL. Svoj tím podržal hlavne v prvej tretine, kedy zlikvidoval 17 striel. Los Angeles strelilo štyri góly v druhej tretine, kedy v podstate o svojom pohodlnom víťazstve 6:0 nad Montrealom rozhodlo. Careyho Pricea zo 16 striel prekonali Jordan Nolan, Anže Kopitar, Alec Martinez a Tyler Toffoli. Do brány sa potom postavil Peter Budaj, ktorého zo 14 striel prekonali už len Jake Muzzin a Justin Williams. Kopitar, Toffoli a Matinez pridali ku gólom aj po jednej asistencii, Mike Richards, Kyle Clifford a Jarret Stoll nazbierali po dve. Kings zažili najvýraznejšiu výhru v sezóne, kým Canadiens prehrali po prvýkrát v normálnom hracom čase v posledných 11 zápasoch. Viac gólov v sezóne ešte neinkasovali.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. J. Muzzin (LAK)

Girgensons rozhodol o výhre Sabres

Zemgus Girgensons strelil vyrovnávajúci gól v druhej tretine a premenil rozhodujúci samostatný nájazd v desiatej sérii, aby Buffalo vďaka nemu porazilo Ottawu 2:1. Ryan Miller bol s 35 zákrokmi takisto dôležitým hráčom tímu, ktorý ukončil sériu troch prehier v rade. Bolo to jeho 46. víťazstvo po nájazdoch, s čím mu patrí rekord NHL. Ako jediný ho v normálnej hracej dobe prekonal Milan Michálek, kým Robin Lehner zastavil 35 striel. Buffalo má v nájazdoch bilanciu 4-0.

Hviezdy duelu: 1. Z. Girgensons (BUF), 2. R. Miller (BUF), 3. C. Ehrhoff (BUF)

Blue Jackets porazili Devils, Atkinson a Dubinsky štvorbodoví

Nick Foligno zaknihoval víťazný gól 91 sekúnd pred koncom, keď sa puk z hokejky Ryana Johansena odrazil do brány od jeho korčule. Columbus vďaka tomuto momentu porazil New Jersey 5:4. Cam Atkinson strelil dva góly a pridal aj dve asistencie. Brandon Dubinsky zaznamenal pre zmenu gól a tri asistencie. Z gólu mal radosť aj Matt Calvert a Curtis McElhinney urobil 30 zásahov. Dvakrát ho prekonal Damien Brunner a po góle mu strelili Travis Zajac a Michael Ryder. Devils prehrali štvrtý zápas z piatich, pričom viedli už 3:1. Martin Brodeur duel opustil s 18 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. B. Dubinsky (CBJ), 3. M. Calvert (CBJ)

Štvrtý útok pomohol Predators k výhre nad Rangers

Nick Spaling a dvojbodový Rich Clune strelili góly v prvej tretine, brankár Carter Hutton urobil 28 zákrokov a Nashville ukončil päťzápasovú sériu prehier, keď v utorok zdolal New York Rangers pomerom 4:1. Dvojbodový Matt Hendricks sa tiež trafil do čierneho a trojbodový Paul Gaustad dal bodku za zápas strelou do prázdnej brány. Henrik Lundqvist inkasoval tri góly z 25 striel a jediný gól Rangers vsietil Rick Nash. „Jazdci“ prehrali doma štvrtý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Hendricks (NSH), 2. C. Hutton (NSH), 3. R. Clune (NSH)

Shattenkirk rozhodol o výhre Blues

Kevin Shattenkirk skóroval počas presilovej hry v 57. minúte, aby rozhodol o výhre St. Louis 2:1 nad Winnipegom. Blues viedli v zápase po góle Alexa Steena, no na začiatku tretej tretiny vyrovnal stav Bryan Little. K výhre Blues pomohol aj Brian Elliott, ktorý zaregistroval 20 zákrokov. Jeho náprotivok Ondřej Pavelec čelil 20 strelám. Kým Blues vyhrali druhý zápas z posledných troch, Jets dva z troch prehrali.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen (STL), 2. J. Trouba (WPG), 3. B. Elliott (STL)

Coyotes porazili Avalanche vďaka Vermettovi a Greissovi

Antoine Vermette strelil dva góly, Thomas Greiss zastavil 29 striel a Phoenix porazil Colorado 3:1. Jordan Szwarz sa tiež zapísal do listine strelcov z hráčov Coyotes, ktorí vyhrali po druhý raz z posledných piatich duelov. Čestný úspech Avalanche si pripísal Patrick Bordeleaum kým Semion Varlamov zaregistroval 22 zákrokov. Denverský tím prehral tri z posledných štyroch zápasov.

Hviezdy duelu: 1. A. Vermette (PHX), 2. T. Greiss (PHX), 3. K. Yandle (PHX)

Islanders ukončili sériu prehier

Dvojbodový Kyle Okposo vynútil predlženie 97 sekúnd pred koncom a potom premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby doviedol Islanders k výhre 3:2 na Sharks. Pre newyorský tím to bola prvá výhra po desaťzápasovej sérii prehier. Gólom k nej pomohol aj Thomas Vanek, John tavares zaznamenal dve asistencie a hrdinom bol aj Kevin Poulin, ktorý zlikvidoval 46 striel. Góly domáceho tímu strelili dvojbodový Patrick Marleau a Joe Pavelski, ktorí posielali San Jose do vedenie 2:0. Antti Niemi zastavil 26 striel pri štvrtej prehre kalifornského tímu v rade.

Hviezdy duelu: 1. K. Poulin (NYI), 2. J. Tavares (NYI), 3. P. Marleau (SJS)

Poulinov skvelý zákrok:

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 12/14 (85,7%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 24:22 0 1 1 +1 2 0
A. Sekera (CAR) 24:38 0 2 2 +1 2 0
T. Tatar (DET) 14:48 0 0 0 0 3 2
T. Kopecký (FLA) 18:28 0 0 0 -1 0 0
M. Handzuš (CHI) 15:34 0 0 0 0 0 0
M. Hossa (CHI) 16:31 0 0 0 +1 2 0
R. Pánik (TBL) 05:29 0 0 0 0 1 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies