Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Jurčo a Chára hviezdami zápasov, Hossa asistoval

V utorok sa v NHL odohral požehnaný počet zápasov a predstavilo sa v nich aj osem Slovákov. Z gólov sa tešili Zdeno Chára a Tomáš Jurčo, ktorí sa stali hviezdami zápasov. Do bodovania sa zapísal aj Marián Hossa.

Chára vystrieľal Bruins výhru, Rask vychytal nulu

Obranca Zdeno Chára v utorok dokázal, že je nebezpečnou zbraňou Bruins počas presiloviek. Trenčiansky rodák v nich strelil dva góly, aby doviedol Boston k výhre 2:0 nad Calgary. Chára v tejto sezóne strelil už deväť gólov, pričom šesť z nich prišlo z presiloviek. V utorok bol prvou hviezdou zápasu pred Tuukom Raskom a Jarome Iginlom. Rask vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne, keď zlikvidoval 21 striel. Iginla pre zmenu k piatej výhre z ostatných šiestich duelov pomohol dvoma asistenciami. S rovnakou bilanciu skončil David Krejčí. Chára v zápase odohral 22 minút a 44 sekúnd, hoci po vysokej hokejke Matta Stajana potreboval v úvode druhej tretiny ošetrenie. V zápase vyslal na bránu Reta Berru až päť striel a bol najaktívnejším strelcom tímu. Švajčiarsky gólman Flames opustil duel s 29 zásahmi.

Oba góly Cháru:

Hviezdy duelu: 1. Z. Chára (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. J. Iginla (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Jurčo strelil prvý gól v NHL pri ďalšej prehre Wings

Slovenský mladík Tomáš Jurčo otvoril svojím prvým gólom kariére už v štvrtej minúte skóre, no Detroit dobrý vstup do zápasu na víťazstvo nevyužil. Anaheim totiž zaskočil svojho súpera štyrmi gólmi v nasledujúcich 16 minútach, aby si položil základy víťazstva 5:2. „Myslím si, že sme začali dosť dobre a potom sa všetko rozpadlo,“ zhodnotil obranca Red Wings Niklas Kronwall. Anaheim vďaka triumfu predĺžil víťaznú sériu na šesť zápasov, Detroit rovnaký počet v rade prehral. K výhre Ducks pomohol troma asistenciami Andrew Cogliano, no strelecky sa presadili Jakob Silfverberg, Nick Bonino, Corey Perry, Sami Vetanen a Saku Koivu. Jonas Hiller urobil 16 zákrokov a okrem Jurča ho prekonal už len Danny Cleary. Jonas Gustavsson inkasoval tri góly z 11 striel, Petr Mrázek následne dva z 19. Okrem Jurča, ktorý odohral 13 minút aj so ziskom plusového bodu, sa v drese Detroitu predstavil Tomáš Tatar, ktorý odohral 14 minút a na konto s pripísal dve strely a mínusový bod.

Prvý gól Jurča v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Cogliano (ANA), 2. C. Perry (ANA), 3. T. Jurčo (DET)

Hossa asistoval pri výhre nad Predators

Do bodovania sa zo Slovákov zapísal už len Marián Hossa, ktorý prihrával na gól dvojbodového Duncana Keitha v zápase proti Nashvillu, ktorý Chicago vyhralo 3:1 aj vďaka presilovkovým gólom Patricka Kanea a Nicka Leddyho. Antti Raanta zneškodnil 27 striel a ako jediný naňho počas početnej prevahy našiel recept obranca Shea Weber. Predators prišli o trojzápasovú sériu prehier a nepomohlo im ani 24 zákrokov Cartera Huttona. Hossa ho ohrozil dvoma strelami, pričom v akcii strávil 20 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu. Michal Handzuš odohral rovných 16 minút a na vhadzovaniach mu to príliš nešlo – zaknihoval 25% úspešnosť. Ich Chicago vyhralo piaty zápas z posledných šiestich a s 55 bodmi je najlepším tímom NHL.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. D. Keith (CHI), 3. S. Weber (NSH)

Florida vyhrala štvrtý zápas v rade

Scott Clemmensen a jeho Florida sa rozbehli. Clemmensen zastavil 28 striel, aby vychytal svoje tretie víťazstvo v rade a Panthers vďaka tomu vyhrali štvrtý zápas v sérii. V utorok uspeli v Toronte pomerom 3:1, keď po góloch Tomáša Flaischmanna, Seana Bergenheima a Brada Boyesa vyhrávali už 3:0. Bergenheim pridal aj asistenciu a Aleksander Barkov ich zaznamenal dve. Tomáš Kopecký odohral necelých 20 minút a zaznamenal jednu strelu na bránu. „Chlapci začínajú veriť, že ak budeme hrať takým spôsobom, akým potrebujeme, tak môžeme zažívať úspech. To je najdôležitejšia vec,“ povedal tréner Floridy Peter Horachek. Čestný úspech Maple Leafs zaknihoval Mason Raymond, kým James Reimer urobil 20 zákrokov. Toronto prehralo druhý zápas v rade a piaty z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. S. Bergenheim (FLA), 3. S. Clemmensen (FLA)

Filppula pomohol Lightning k zvratu proti Islanders

Z víťazstva sa tešil aj útočník Richard Pánik, ktorého tímu sa podaril obrat vďaka Valtterimu Filppulovi. Fínsky útočník strelil dva góly, aby vyrovnal stav z 0:2 na 2:0. Potom sa presadil aj v nájazdoch, v ktorých o výhre Lightning 3:2 rozhodol Nikita Kučerov. Ben Bishop pomohol k druhej výhre v rade 32 zákrokmi. Prekonať ho dokázali Kyle Okposo a Frans Nielsen, no Islanders aj napriek dvojgólovému vedeniu prehrali 13 zápas z posledných 14. „Všetka naša snaha skončila v záchode. Je to jednoduché vysvetlenie. Jednoducho momentálne nevieme, ako vyhrať,“ skonštatoval Jevgenij Nabokov, ktorý urobil 34 zákrokov. Pánik ho neohrozil ani raz a na ľade strávil len necelých 11 minút. Prezentoval sa troma bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. V. Filppula (TBL), 2. K. Okposo (NYI), 3. J. Tavares (NYI)

Sharks opäť zdolali Blues, Halák prehru neodvrátil

Jaroslav Halák sa v utorok vrátil do brány, ale priveľmi sa mu nedarilo. V prvej tretine inkasoval dva góly, ktoré nasmerovali St. Louis k prehre. Nakoniec ho hráči San Jose prekonali štyrikrát z 27 striel, aby duel vyhrali pomerom 4:2. Víťazný gól Sharks vsietil Brent Burns, no skórovali aj Joe Pavelski, Matthew Irwin a Martin Havlát. Irwin a Havlát pridal aj asistenciu, Patrick Marleau a Justin Braun ich nazbierali dve. Anttiho Niemiho z 22 striel prekonali Kevin Shattenkirk a Jay Bouwmeester. Kým kalifornský tím vyhral druhý zápas z posledných troch, Blues prehrali dva zápasy v rade. San Jose vyhralo všetky tri doterajšie vzájomné zápasy a v utorok sa tešilo z prvej výhry na ľade súpera v posledných piatich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. P. Marleau (SJS), 2. J. Braun (SJS), 3. J. Bouwmeester (STL)

Sabres otočili zápas proti Jets

Marcus Foligno, Matt Moulson a Matt Ellis sa zapísali do listiny strelcov v tretej tretine, aby rozhodli o víťazstve Buffala 4:2 nad Winnipegom. Bolo to prvé víťazstvo Sabres v normálnom hracom čase od 15. novembra a gólom k nemu pomohol aj Steve Ott. Ryan Miller urobil 25 zákrokov a recept naňho našiel len Mark Scheifele, ktorý dvoma gólmi v rozmedzí 36 sekúnd poslal Jets do vedenia 2:0. Ondřej Pavelec čelil 31 strelám pri štvrtej prehre jeho tímu z posledných piatich duelov.

Hviezdy duelu: 1. M. Moulson (BUF), 2. M. Weber (BUF), 3. M. Ellis (BUF)

Pacioretty, Price doviedli Habs k výhre nad Coyotes

Max Pacioretty strelil dva góly v tretej tretine, aby doviedol Montreal k víťazstvu 3:1 nad Phoenixom. Carey Price zneškodnil 26 striel a Andrej Markov takisto skóroval v tretej tretine. Jediný gól Coyotes mal na svedomí Mikkel Boedker, zatiaľ čo Mike Smith opustil duel s 26 zákrokmi. Arizonský klub nevyhral v Montreale od roku 1996.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. M. Smith (PHX)

Flyers zdolali Capitals 5:2

Jakub Voráček pomohol dvoma gólmi k triumfu Philadelphie 5:2 nad Washingtonom. Mark Streit, Wayne Simmonds a Matt Read sa tiež trafili do čierneho, kým Steva Masona z 26 striel prekonali Alex Ovečkin a Eric Fehr. Tí dvakrát posielali Capitals do vedenia, no nakoniec ho ani v jenom prípade tím z hlavného mesta neudržal. Braden Holtby inkasoval všetkých päť gólov z 35 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. M. Read (PHI), 3. B. Coburn (PHI)

Pominville v nájazdoch ukončil sériu Canucks

Jason Pominville uspel ako jediný v samostatných nájazdoch a jeho Minnesota víťazstvom 3:2 ukončila Vancouveru sedemzápasovú sériu výhier. Mikko Koivu nahrával na oba góly z normálnej hracej doby, ktoré strelili Zach Parise a Charlie Coyle, a Josh Harding zastavil 29 striel. Prekonali ho len Jannik Hansen a David Booth. Roberto Luongo urobil o jeden zákrok navyše ako jeho náprotivok.

Hviezdy duelu: 1. J. Pominville (MIN), 2. M. Koivu (MIN), 3. Z. Parise (MIN)

Stars vrátili Avalanche pondelkovú prehru

Colton Sceviour strelil svoj druhý gól kariéry za nerozhodného stavu, aby v 58. minúte rozhodol o víťazstve Dallasu 3:2 nad Coloradom. Ray Whitney k výhre pomohol dvoma gólmi a Dan Ellis 25 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Matt Duchene a Erik Johnson, ktorí posielali Avalanche dvakrát do vedenia. Jean-Sebastien Giguere urobil 25 zásahov. Oba tímy sa stretli aj v sobotu, kedy vyhralo Colorado 6:2.

Hviezdy duelu: 1. R. Whitney (DAL), 2. C. Sceviour (DAL), 3. M. Duchene (COL)

Jones vychytal ďalšiu nulu a prepísal klubovú históriu

Martin Jones sa stal prvým brankárom v histórii Kings, ktorý vstúpil do NHL s bilanciou 6-0-0. V utorok vychytal svoje tretie čisté konto, keď zlikvidoval všetkých 24 striel pri výhre 3:0 nad Edmontonom. Iľju Bryzgalova z 39 striel prekonali Dwight King a Jordan Nolan, kým Dustin Brown dal bodku za stretnutím strelou do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones (LAK), 2. D. Doughty (LAK), 3. D. King (LAK)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 23/27 (85,2%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 22:44 2 0 2 0 5 0
T. Jurčo (DET) 12:54 1 0 1 +1 1 0
T. Tatar (DET) 13:55 0 0 0 -1 2 0
M. Handzuš (CHI) 16:00 0 0 0 0 0 0
M. Hossa (CHI) 20:34 0 1 1 +1 2 0
R. Pánik (TBL) 10:40 0 0 0 0 0 0
T. Kopecký (FLA) 19:46 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies