Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Halák hviezdou zápasu, Kopecký a Pánik skórovali

Vo štvrtok sa odohralo 11 zápasov NHL, v ktorých sa prezentovali aj šiesty Slováci. Piati sa tešili z víťazstva a bol medzi nimi aj Jaroslav Halák, ktorý sa stal druhou hviezdou zápasu. Strelecky sa presadili Tomáš Kopecký a Richard Pánik.

Kopecký potvrdil piatu výhru Panthers v rade

Tomáš Kopecký sa po deviatich bezgólových zápasoch trafil do čierneho, aby v oslabení potvrdil víťazstvo Floridy 4:2 nad Ottawou. Slovenský útočník svoj tretí gól v sezóne strelil z prečíslenia dvoch proti jednému, kedy namiesto prihrávky zvolil strelu. A urobil dobre. Krátko pred ním skóroval zase počas presilovky Tom Gilbert, ktorý o piatej výhre Panthers v rade rozhodol. Tím zo Sunrise ťahá päťzápasovú sériu výhier po prvýkrát od marca 2012. Strelecky sa presadili aj Jimmy Hayes a Aleksander Barkov. Formu potvrdil Scott Clemmensen, ktorý zaznamenal 32 zákrokov. Prekonali ho len Chris Neil a Jason Spezza. Senators prehrali druhý zápas v rade a tretí z ostatných štyroch. Craig Anderson pritom zastavil 31 striel a zlikvidoval aj štyri z hokejky Kopeckého. Ten v akcii strávil 16 a pol minúty so ziskom gólu, plusového bodu a dvoch trestných minút.

Kopeckého 3. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Clemmensen (FLA), 2. J. Spezza (OTT), 3. T. Fleischmann (FLA)

Článok pokračuje pod reklamou

Pánik prispel gólom k výhre nad Nashvillom

Anders Lindback sa predviedol proti svojmu bývalému tímu a 30 zákrokmi doviedol Tampu Bay k výhre 4:2 nad Nashvillom. Lightning si vybudovali dvojgólové vedenie a následne zareagovali na každý kontraktný gól Predators. Teddy Purcell si pripísal víťazný gól, pričom sa do listiny strelcov zapísali aj dvojbodový Alexander Killorn, Martin St. Louis a Richard Pánik. Martinský rodák ukončil osemzápasovú sériu bez bodu a strelil svoj druhý gól v ročníku, keď najskôr v 34. minúte pomohol vybojovať puk a následne tečoval streli Erica Brewera. Jeho gól vyhnal z brány Nashvillu Cartera Huttona, ktorý čelil 14 strelám. Marek Mazanec následne eliminoval všetkých 19 pokusov „Bolts“. Z jeho spoluhráčov sa presadil dvakrát Craig Smith. Nashville prehral druhý zápas v rade, Tampa vyhrala posledné tri. Pánik vo štvrtok odohral zhruba deväť minút a zaregistroval aj dva plusové body a štyri strely na bránu.

Pánikov 2. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Killorn (TBL), 2. A. Lindback (TBL), 3. V. Filppula (TBL)

Halák a Steen doviedli Blues k výhre nad Canadiens

St. Louis potvrdilo formu v zápasoch proti Montrealu a vyhralo nad ním aj druhý vzájomný zápas sezóny a piaty v rade. Bol pri tom opäť aj Jaroslav Halák, ktorý pomohol k ukončeniu série dvoch prehier 25 zákrokmi. Bratislavský rodák sa stal druhou hviezdou hneď za Alexom Steenom, ktorý podpis novej zmluvy oslávil dvoma gólmi a vyrovnal si tak osobné maximum s 24 gólmi v jednej sezóne. Keďže strelil úvodné dva góly duelu, na konto si pripísal aj víťazný presný zásah. K výhre 5:1 pomohli aj premenené príležitosti Chrisa Stewarta, Jadena Schwartza a Maxima Lapierrea, či dve asistencie TJ Oshieho. Haláka prekonal len Brendan Gallagher. Carey Price sa prezentoval 24 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen (STL), 2. J. Halák (STL), 3. T. Oshie (STL)

Alfredsson pomohol Detroitu ukončiť sériu prehier

Z víťazstva sa tešili ešte aj útočníci Detroitu Tomáš Jurčo a Tomáš Tatar, ktorí proti Calgary nebodovali. Hrdinom Red Wings bol Daniel Alfredsson, ktorý mal prsty pri všetkých góloch tímu, keď dva strelil a na jeden prihrával. Tým druhým pritom v druhej minúte predĺženia rozhodol o výhre 3:2. Strelecky sa presadil aj Joakim Andersson, dve asistencie nazbieral Niklas Kronwall a tri Pavel Daciuk. K ukončeniu série šiestich prehier v rade pomohol 20 zákrokmi aj Jonas Gustavsson. Hráči Flames, ktorí nevyhrali tretí zápas v sérii, v zápase dvakrát prehrávali, ale zakaždým sa im podarilo vyrovnať. Mikael Backlund a Mark Giordano skórovali, kým Michael Cammalleri zaknihoval dve asistencie. Karri Ramo čelil 38 strelám a trikrát ho ohrozil aj Jurčo, ktorý strávil na ľade 11 a pol minúty a na trestnej lavici ďalšie dve. Tatar odohral 15 minút a 45 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. D. Alfredsson (DET), 2. M. Cammalleri (CGY), 3. N. Kronwall (DET)

Stafford, Miller pomohli Sabres k výhre nad Bruins

Ako jediný zo Slovákov sa z výhry netešil Zdeno Chára, ktorý bol síce opäť strelecky aktívny, ale tentokrát ani jedna z jeho piatich striel neskončila v bráne. Mohol za to Ryan Miller, ktorý podal spoľahlivý výkon a s 34 zákrokmi doviedol Buffalo k výhre 4:2 nad Bostonom. Víťazný gól strelil Drew Stafford v 55. minúte a strelecky sa presadili aj Brian Flynn, Marcus Foligno a Tyler Myers. Flynn a Foligno pridali aj po asistencii. Sabres vyhrali druhý zápas v rade. Chad Johnson inkasoval štyri góly z 23 striel a z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafil len Brad Marchand, ktorý strelil oba góly v úvode druhej tretiny. Bruins sa vďaka nemu dostali do vedenia 2:1. Chára v zápase odohral niečo cez 25 minút a pripísal si aj jeden mínusový bod. Tímy sa opäť stretnú v sobotu, tento raz v Bostone.

Hviezdy duelu: 1. B. Flynn (BUF), 2. M. Foligno (BUF), 3. D. Stafford (BUF)

Giroux zavŕšil obrat Flyers

Claude Giroux strelil vyrovnávajúci a víťazný gól v posledných minútach tretej tretiny, aby doviedol Philadelphiu k výhre 5:4 nad Columbusom. Z pádu dokonca strelil svoj 100. gól v NHL. Flyers sa dokázali do duelu vrátiť aj napriek tomu, že prehrávali už 0:3. Skórovali aj Jakub Voráček, Braydon Coburn a Eric Gustafsson. Steve Mason vychytal víťazstvo proti svojmu bývalému tímu. Z 29 striel ho prekonali Cam Atkinson, Jack Skille, Nick Foligno a Blake Comeau. Curtis McElhinney zaznamenal 34 zásahov.

Girouxov gól v páde:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. J. Voráček (PHI), 3. N. Foligno (CBJ)

Penguins zdolali Wild a vyhrali už šiesty duel v rade

Chris Kunitz strelil svoj 19. gól v sezóne, Sidney Crosby zaznamenal dve asistencie a Pittsburgh si vytvoril štvorgólové vedenie, aby nakoniec dosiahol svoje šieste víťazstvo v rade. Penguins zdolali Minnesotu 5:2 aj vďaka premenenému trestnému strieľaniu Olliho Maattu a gólom Pascala Dupuisa, Brandona Suttera a Matta Niskanena. Jeffa Zatkoffa z 26 striel prekonali len Jason Pominville a Dany Heatley. Niklas Backstrom sa prezentoval 31 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. O. Maatta (PIT), 2. M. Niskanen (PIT), 3. P. Dupuis (PIT)

Lupulov nájazd rozhodol o výhre Toronta

Joffrey Lupul premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby rozhodol o víťazstve Toronta 2:1 nad Phoenixom. Troy Bodie sa zapísal do streleckej listiny v normálnom hracom čase a James Reimer predviedol 34 zákrokov. Maple Leafs vyhrali druhý duel z posledných siedmich. Gól Coyotes vsietil Martin Hanzal, kým Mike Smith zastavil 26 striel. Coyotes prehrali posledné tri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (TOR), 2. M. Smith (PHX), 3. D. Phaneuf (TOR)

Cole a Lehtonen doviedli Stars k výhre nad Canucks

Jamie Benn a Colton Sceviour skórovali v rozmedzí 15 sekúnd prvej tretiny, aby položili základy víťazstva Dallasu 4:1 nad Vancouverom. K tretej výhre z posledných štyroch zápasoch viedli aj gól a dve asistencie Erika Colea či 26 zákrokov Kariho Lehntonena. Skóroval aj Valerij Ničuškin a po dve asistencie nazbierali Rich Peverley a Tyler Seguin. Lehtonena prekonal len Chris Higgins, kým Roberto Luongo urobil 15 striel pred striedaním. Eddie Lack z ďalších siedmich striel nekapituloval. Canucks prehrali druhý zápas v rade po sedemzápasovej sérii výhier.

Hviezdy duelu: 1. E. Cole (DAL), 2. K. Lehtonen (DAL), 3. R. Peverley (DAL)

Colorado predĺžilo Edmontonu sériu prehier

Colorado dvakrát prehrávalo, ale nakoniec predsa porazilo Edmonton 4:2. Víťazný gól strelil v oslabení Maxime Talbot a poistku pridal strelou do prázdnej brány Matt Duchene, ktorý si z duelu odniesol aj dve asistencie. Z gólov mali radosť aj Tyson Barrie a Ryan O’Reilly, kým Semion Varlamov zastavil 27 striel. Góly Edmontonu, ktorý prehral piaty zápas v rade, mali na svedomí Taylor Hall a Ryan Nugent-Hopkins. Devan Dubnyk čelil 38 strelám.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. M. Talbot (COL), 3. S. Varlamov (COL)

Jones vychytal ďalšiu výhru

Martin Jones si vo štvrtok vylepšil kariérnu bilanciu na 7-0-0 a zaznamenal aj svoj prvý bod. K výhre Los Angeles 4:1 nad San Jose pomohol 31 zákrokmi a bol aj blízko k svojmu štvrtému čistému kontu. Dve minúty pred koncom mu nádej zničil Patrick Marleau. Kings vyhrali ôsmy zápas z ostatných deviatich aj vďaka gólom Alexa Martineza, Tylera Toffoliho, Jeffa Cartera a Dwighta Kinga. Antiho Niemiho prekonali z 32 striel. Robyn Regher zaznamenal dve asistencie.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones (LAK), 2. A. Martinez (LAK), 3. R. Regehr (LAK)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 25/26 (96,2%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 25:09 0 0 0 -1 5 0
T. Jurčo (DET) 11:29 0 0 0 0 3 2
T. Tatar (DET) 15:45 0 0 0 0 0 0
R. Pánik (TBL) 09:09 1 0 1 +2 4 0
T. Kopecký (FLA) 16:32 1 0 1 +1 5 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies