Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Sekera a Handzuš asistovali pri prehrách svojich tímov

V noci z piatka na sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo päť stretnutí, v ktorých sa predstavili štyria Slováci. Ani jeden z nich sa netešil z víťazstva svojho tímu, no Andrej Sekera a Michal Handzuš zaznamenali po jednej asistencii.

Grubauer, Bäckstrom doviedli Capitals k výhre nad Hurricans

Nicklas Bäckstrom asistoval pri všetkých štyroch góloch svojho tímu a Philipp Grubauer zlikvidoval 39 striel, aby Washington porazil Carolinu 5:2. Bäckstrom má na konte už 21 presilovkocýh asistencií a celkovo 33. Do listiny strelcov sa z jeho spoluhráčov zapísali Marcus Johansson, John Carlson, Troy Brouwer a dvojbodový Alexander Ovečkin, ktorý strelou do prázdnej brány upavil stav stretnutia. Bol to jeho 29. gól sezóny a jubilejný 400. v kariére, čo pred ním dokázalo len 88 hráčov. Grubauer si víťazstvom zlepšil bilanciu na 4-0-1. Prekonali ho len Jordan Staal a Riley Nash, kým Cam Ward čelil 28 strelám. Slovenský obranca Andrej Sekera si pripísal 13. prihrávku v ročníku, ku ktorej pridal plusový bod, na Grubauera vyslal jednu strelu a urobil jeden bodyček počas viac ako 26 minút strávených v ackií.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (WSH), 2. N. Bäckstrom (WSH), 3. J. Staal (CAR)

Kesler rozhodol o triumfe Canucks nad Blackhawks

Ryan Kesler premenil v ôsmej sérii svoj samostatný nájazd, aby rozhodol o víťazstve Vancouveru na ľade Chicaga 3:2. Gólmi v normálnej hracej dobe k nemu prispeli Zach Kassian a Daniel Sedin a 24 zákrokmi brankár Eddie Lack. Prekonali ho len dvojbodový Patrick Kane a Kris Versteeg, pri ktorého presnom zásahu asistoval Michal Hanzduš. Slovenský center k piatej prihrávke sezóny pridal aj plusový bod, Lacka ohrozil jednou strelou, jedu zblokoval a zaknihoval 50% úspešnosť na vhadzovaniach počas necelých 16 minút na ľade. Jeho spoluhráč Marián Hossa odohral výše 22 a pol minúty, počas ktorých vyslal na bránu súpera dve strely. Antti Raanta kryl 22 striel „kosatiek“, no nedokázal tímu pomôcť udržať si dvojgólové vedenie.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. D. Sedin (VAN), 3. D. Hamhuis (VAN)

Jets pribrzdili roznehnutú Floridu, Kopecký nebodoval

Piati hráči Winnipegu Jets sa presadili strelecky, aby ukončili domácu sériu šiestich prehier a zdolali Floridu 5:2. Jacob Trouba, Tobias Enstrom, Blake Wheeler, Evander Kane a Michael Frolík skórovali, Kane s Frolíkom pridali aj po asistencii, kým Mark Scheifele a Dustin Byfuglien ich nazbierali po dve. Ondřej Pavelec 21 zákrokmi pomohol pretrhnúť päťzápasovú víťaznú šnúru „panterov“ a zároveň prispel k prvej domácej výhre od 15. novembra. Prekonali ho len Shawn Matthias a Nick Bjugstad, kým Jacob Markstrom inkasoval všetkých päť gólov z 32 striel. V akcii nechýbal ani Tomáš Kopecký, ktorý si však do štatistík zapísal len mínusový bod a jeden bodyček počas zhruba 16 a pol minúty, ktoré strávil na ľade.

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (WPG), 2. T. Enstrom (WPG), 3. M. Frolík (WPG)

Grabner nasmeroval Islanders k víťazstvu nad Rangers

Michael Grabner ukončil viac ako dvojmesačné gólové suchoty, keď skóroval dvakrát, aby výraznou mierou prispel k triumfu Islanders nad mestským rivalom Rangers 5:3. „Boli to najdlhšie gólové suchoty mojej kariéry a je pekné ukončiť ich,“ vydýchol si Grabner, ktorý naposledy rozvlnil sieť súperovej brány 4. októbra. Na listine strelcov ho zo spoluhráčov doplnili Thomas Vanek (víťazný gól), Cal Clutterbuck (trestné strieľanie) a Brian Strait. Jevgenij Nabokov zaknihoval 21 zákrokov a prekonali ho Benoit Pouliot, Derek Dorsett a Derek Stepan. Henrik Lundqvist čelil 19 strelám.

Hviezdy duelu: 1. T. Vanek (NYI), 2. M. Grabner (NYI), 3. D. Dorsett (NYR)

Palmieri rozhodol o výhre Anaheimu v New Jersey

Kyle Palmieri skóroval v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o víťazstve Anaheimu proti tímu z jeho rodného mesta 3:2. „Bola to nezabudnuteľná noc pre mňa, moju rodinu i priateľov,“ povedal Palmieri, ktorý ku gólu pridal aj asistenciu pred očami jeho príbuzných v Prudential Center. V normálnej hracej dobe sa z gólov tešili Cam Fowler a Matthieu Perreault. Teemu Selläne nazbieral dve asistencie a Jonas Hiller prispel k výhre 19 zákrokmi. Prekonali ho len Michael Ryder a Andy Greene, kým Cory Schneider zastavil 21 striel. Ducks vyhrali siedmy zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (ANA), 2. A. Greene (NJD), 3. T. Selläne (ANA)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (CAR) 26:19 0 1 1 +1 1 0
M. Handzuš (CHI) 15:59 0 1 1 1 1 0
M. Hossa (CHI) 22:37 0 0 0 0 2 0
T. Kopecký (FLA) 16:33 0 0 0 -1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies