Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Jurčo a Tatar skórovali, Chára hviezdou zápasu

V sobotu sa darilo viacerým Slovákom. Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo sa presadili strelecky, kým Marián Gáborík a Zdeno Chára asistovali. Gáboríkov návrat do akcie však netrval dlho.

Jurčo a Tatar pomohli k výhre nad Torontom

Daniel Alfredsson a Pavel Daciuk sa presadili v samostatných nájazdoch, aby doviedli Detroit k výhre 5:4 nad Torontom v prvom vzájomnom zápase tímov pred novoročným Winter Classic. Red Wings vyhrali zápas po nájazdoch po prvýkrát v sezóne na siedmy pokus. Daciuk sa presadil aj v normálnom hracom čase, v ktorom sa do listiny strelcov zapísali obaja slovenskí zástupcovia. Najskôr Tomáš Jurčo peknou otočkou zvyšoval vedenie na 3:1 a potom po Jurčovej prihrávke vynútil Tomáš Tatar predĺženie bekhendovým zakončením. Joakim Anderson sa tiež tešil z gólu, kým Jonas Gustavsson zastavil 19 striel. Prekonali ho Cody Francson, Dion Phaneuf, Joffrey Lupul a David Clarkson, ale v nájazdoch nekapituloval. Jonathan Bernier zastavil 25 striel po tom, čo vystriedal po treťom inkasovanom góle Jamesa Reimera. Ten čelil 12 strelám. Tatar ohrozil bránu domáceho tímu štyrmi strelami, pričom odohral necelých 18 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod. Jurčo odohral takmer 13 minút a pripísal si aj dva plusové body, tri strely a dva bodyčeky.

Jurčov 2. gól v NHL:

Tatarov 7. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Daciuk (DET), 2. D. Clarkson (TOR), 3. J. Bernier (TOR)

Chára hviezdou duelu po výhre nad Buffalom

V Bostone sa prekvapenie nekonalo a favorizovaný domáci celok porazil Buffalo pomerom 4:1, aby mu vrátil prehru 2:4 zo štvrtkového duelu. Reilly Smith skóroval dvakrát (druhý gól do prázdnej brány) a David Krejčí zaznamenal gól a asistenciu pri 12. domácej výhre z posledných 14 duelov v TD Garden. Strelecky sa presadil aj Milan Lucic, Tuukka Rask zaznamenal 34 zákrokov a Zdeno Chára si pripísal jednu asistenciu. Stal sa treťou hviezdou zápasu, v ktorom odohral 27 minút a 17 sekúnd. Zaregistroval aj plusový bod a dva strelecké pokusy. Jhonas Enroth inkasoval tri góly z 38 striel a z jeho spoluhráčov sa trafil do čierneho Zemgus Girgensons.

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. Z. Chára (BOS)

Johansen, Umberger doviedli Columbus k výhre, Gáborík asistoval

Ryan Johansen a R. J. Umberger strelili po dva góly, aby výraznou mierou prispeli k víťazstvu Columbusu na domácom ľade proti Philadelphii 6:3 a oplatili jej prehru zo štvrtka. David Savard a Boone Jenner tiež skórovali, Savard pridal asistenciu, Nikita Nikitin a Corey Tropp ich nazbierali po dve a Curtis McElhinney zaknihoval 33 zákrokov. O triumfe rozhodla tretia tretina, kedy sa „modrokabátnici“ presadili štyrikrát. Po 17-zápasovej absencii spôsobenej zranením kolena sa do akcie vrátil slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý asistoval pri prvom góle Johansena. Stihol však odohrať len dve a trištvrte minúty predtým, ako sa opäť zranil. Tentoraz utrpel fraktúru kľúčnej kosti, ktorá ho vyradí na neurčitú dobu. Počas svojho krátkeho pobytu na ľade si pripísal aj plusový bod a vyslal na bránu súpera dve strely. V nej stál Ray Emery, ktorý kryl 23 striel. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili dvakrát Wayne Simmonds a Sean Couturier.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen (CBJ), 2. R. J. Umberger (CBJ), 3. D. Savard (CBJ)

Pánik sa tešil z výhry nad Sekerom

V Tampe na seba narazili dvaja Slováci a viac dôvodov na radosť mal domáci Richard Pánik, ktorý odohral necelých desať minút so ziskom jedného mínusového bodu a jednej strely na bránu pri víťazstve 3:2 nad Carolinou. Tampa Bay vyhrala vďaka gólu Radka Gudasa z tretej minúty predĺženia, ktorý prišiel po góloch Victora Hedmana a Martina St. Louisa z normálnej hracej doby. Hedman si pripísal aj jednu asistenciu a Valtteri Filppula asistoval pri dvoch góloch. Ben Bishop síce vo svojom treťom zápase proti Hurricanes premiérovo kapituloval, ale vylepšil si bilanciu na 3-0, keď zaznamenal 25 zásahov. Jeho náprotivok Justin Peters urobil až 47 zákrokov a dlho držal tím z Raleigh v hre. Oba góly Caroliny strelil Jiří Tlustý. Obranca Andrej Sekera odohral 28 minút a 39 sekúnd ako druhý najvyťažovanejší hráč zápasu. Zaznamenal tri strely a zblokoval tri strely.

Hviezdy duelu: 1. J. Peters (CAR), 2. V. Hedman (TBL), 3. J. Tlustý (CAR)

Penguins a Flames predĺžili svoje série

James Neal strelil víťazný gól a pridal asistenciu pri triumfe Pittsburghu 4:3 nad Calgary. Sidney Crosby k siedmej výhre v rade pomohol gólom a dvoma asistenciami, kým do čierneho sa trafili aj Pascal Dupuis a Harrison Zolnierczyk. Chris Kunitz zaznamenal dve asistencie a Marc-Andre Fleury 27 zákrokov. Paul Byron, Michael Cammalleri a Jiří Hudler boli hráči, ktorí ho prekonali. Karri Ramo urobil 19 zákrokov pri štvrtej prehre Flames v rade.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. J. Neal (PIT), 3. M. Cammalleri (CGY)

Getzlaf hetrikom rozhodol o triumfe Ducks nad Islanders

Kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf zaznamenal hetrik a pridal k nemu aj asistenciu, aby priviedol Anaheim k rekordnému ôsmemu víťazstvu v sérii, keď porazil trápiaci sa New York Islanders 5:3. Strelecky sa presadili aj Matthieu Perreault a včerajší hrdina Kyle Palmieri, ktorý si opäť pripísal aj asistenciu. Corey Perry prihrával na tri góly a Frederik Andersen urobil 18 zákrokov. Prekonali ho dvojgólový Thomas Vanek a Frans Nielsen, kým Jevgenij Nabokov zastavil 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. T. Vanek (NYI), 3. K. Palmieri (ANA)

Greene v predĺžení rozhodol o víťazstve New Jersey nad Washingtonom

Andy Greene rozvlnil sieť súperovej brány len 43 sekúnd po začiatku predĺženia, aby New Jersey zavŕšilo úspešný obrat a porazilo tím z hlavného mesta USA 5:4. V normálnom hracom čase skórovali dvakrát Marek Židlický, Jaromír Jágr (694. gól kariéry) a Dainius Zubrus, Jágr, Patrik Eliáš a Greene pridali aj po dve asistencie. Martin Brodeur kryl 18 striel a prekonali ho Jason Chimera, Mikhail Grabovski, dvojbodový Joel Ward a Alexander Ovečkin, ktorý strelil svoj 30. gól sezóny. Martin Erat dvakrát asistoval a Braden Holtby čelil 37 strelám Devils, ktorí v zápase prehrávali 1:3 aj 3:4.

Hviezdy duelu: 1. M. Židlický (NJD), 2. J. Ward (WSH), 3. A. Greene (NJD)

Desharnais zachránil víťazstvo Montrealu proti Nashvillu

David Desharnais skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Montrealu v Nashville 4:3. Po prvej tretine síce viedli „Habs“ 3:0 po presných zásahoch P. K. Subbana, Tomáša Plekanca a Maxa Paciorettyho, no „predátori“ zaútočili a podarilo sa im vyrovnať. Postarali sa o to Gabriel Bourque, Nick Spaling a dvojbodový Shea Weber. Carey Price prispel k výhre 31 zákrokmi, na opačnej strane klziska sa vystriedali obaja brankári. Marek Mazanec po inkasovaní troch gólov z piatich striel prenechal miesto Carterovi Huttonovi, ktorý zaknihoval 17 ďalších zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. D. Deshanrnais (MTL), 2. S. Weber (NSH), 3. P. K. Subban (MTL)

Stewart, Elliott priviedli St. Louis k hladkej výhre nad Edmontonom

Chris Stewart strelil svoj tretí hetrik kariéry a pridal asistenciu a Brian Elliott vychytal svoje druhé čisté konto sezóny (23. v kariére), aby St. Louis dokráčalo v Edmontone k presvedčivému víťazstvu 6:0. Gólmi k nemu prispeli aj Branden Morrow, Jaden Schwartz a Patrik Berglund. Poslední dvaja menovaní si pripísali aj po jednej prihrávke, Derek Roy dokonca dve. Iľja Bryzgalov zneškodnil 27 striel, no ani on nedokázal zabrániť šiestej prehre „olejárov“ v sérii. „Bluesmani“ sa tešili z druhej výhry v rade.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Stewart (STL), 2. J. Schwartz (STL), 3. B. Elliott (STL)

Vermetteov hetrik ukončil Coyotes sériu prehier

Antoine Vermette skompletizoval v tretej minúte predĺženia hetrik, aby doviedol Phoenix k výhre 4:3 nad Ottawou. Coyotes ukončili svoju trojzápasovú sériu prehier aj vďaka gólu Radima Vrbatu, dvom asistenciám Mikkera Boedkera a 37 zákrokom Mikea Smitha. Toho prekonali Kyle Turris, zack Smith a dvojbodový Marc Methot, kým Craig Anderson zastavil 34 striel. Senators prehrali tretí duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. A. Vermette (PHX), 2. M. Methot (OTT), 3. K. Yandle (PHX)

Jones vďaka Kopitarovi vyrovnal rekord NHL

Anže Kopitar ako jediný uspel v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o výhre Los Angeles 3:2 nad Coloradom. Martin Jones urobil 23 zákrokov, aby si od svojho debutu v NHL vylepšil bilanciu na 8-0-0, čím vyrovnal ligový rekord Boba Froesea, ktorý v sezóne 1982/83 začal svoju kariéru ôsmimi výhrami v jednej sezóne. K deviatej výhre Kings z ostatných desiatich zápasov pomohli aj góly Jeffa Cartera a Justina Williamsa. Colorado získalo bod vďaka Erikovi Johnsonovi a Ryanovi O’Reillymu, ktorí vyrovnali stav dvoma presilovkovými gólmi. Semion Varlamov zaznamenal 37 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. J. Williams (LAK), 2. M. Duchene (COL), 3. M. Jones (LAK)

Thorton. Stalock doviedli San Jose k výhre nad Dallasom

Joe Thorton sa ako jediný presadil v piatej sérii samostatných nájazdov a v zápase aj raz asistoval, aby doviedol San Jose k domácemu víťazstvu 3:2 nad Dallasom. V normálnej hracej dobe sa zrodila remíza 2:2, aj keď Stars viedli v druhej tretine 2:0 po góloch Raya Whitneyho a Antoinea Roussela. „Žraloci“ však dokázali vyrovnať zásluhou Jasona Demersa a Joea Pavelskeho. Alex Stalock prispel k výhre 44 zákrokmi a v nájazdoch neinkasoval ani raz, jeho náprotivok Kari Lehtonen ich urobil 37.

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock (SJS), 2. J. Pavelski (SJS), 3. R. Whitney (DAL)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Gáborík (CBJ) 02:45 0 1 1 +1 2 0
Z. Chára (BOS) 27:17 0 1 1 +1 2 0
A. Sekera (CAR) 28:39 0 0 0 0 3 0
R. Pánik (TBL) 09:46 0 0 0 -1 1 0
T. Tatar (DET) 17:53 1 0 1 +1 4 0
T. Jurčo (DET) 12:49 1 1 2 +2 3 0

Spoluautor: Marián Masaryk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies