Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Hossa hviezdou zápasu, Chára asistoval

Deň pred Vianocami bol v NHL náročný program a do akcie sa zapojilo 28 tímov. V 14 dueloch hrali aj deviati Slováci, z ktorých však bodovali len Marián Hossa a Zdeno Chára. Hossa sa stal aj hviezdou zápasu.

Chicago porazilo New Jersey, Hossa hviezdou duelu

Marián Hossa nazbieral dve asistencie, aby bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu, v ktorom úradujúci šampión ligy zdolal New Jersey na domácom ľade 5:2. „Dnes sme boli na správnych miestach počas celého zápasu. Mali sme puk na hokejkách častejšie a to bol kľúč k úspechu,“ povedal trenčiansky odchovanec, ktorý si pripísal aj dva plusové body a na bránu súpera vyslal tri strely počas 18 a štvrť minúty strávených na ľade. Jeho spoluhráč Michal Handzuš zaknihoval len mínusový bod, urobil dva bodyčeky a vyhral 57% vhadzovaní, pričom odohral takmer 14 minút. Góly potrebné k víťazstvu strelili Bryan Bickell, Nick Leddy, Patrick Kane a dvojgólový Patrick Sharp. Brent Seabrook a Brandon Saad nazbierali po dve asistencie a Antti Raanta čelil len 12 strelám. Prekonali ho Stephen Gionta a Michael Ryder, kým Cory Schneider urobil 32 zákrokov. Blackhawks porazili doma Devils po prvý raz od 31. decembra 2009.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. M. Hossa (CHI), 3. P. Sharp (CHI)

Boston zvíťazil v Nashville, Chára asistoval

Traja hráči sa strelecky presadili v prvej časti hry, aby Boston zdolal Nashville na jeho ľade 6:2 a vyhral siedmy zápas z posledných deviatich. Do streleckej listiny sa postupne zapísali dvakrát Jarome Iginla, Matt Fraser, Reilly Smith (víťazný gól), Carl Soderberg a Brad Marchand. Soderberg pridal dve asistencie a nováčik Ryan Spooner ich nazbieral dokonca tri. Tukka Rask pomohol k triumfu 32 zákrokmi. Prekonal ho len dvojgólový Craig Smith, v bráne Predators sa vystriedali obaja gólmani. Carter Hutton inkasoval dva góly zo štyroch striel predtým, ako prenechal miesto v bráne Marekovi Mazancovi. Ten urobil 25 zákrokov. V akcii nechýbal kapitán „medveďov“ Zdeno Chára, ktorý nahrával na prvý gól duelu. Na ľade strávil vyše 22 minút a zaknihoval aj plusový bod, dve strely, jeden bodyček, štyri zblokované pokusy a dve trestné minúty. Hlavný tréner Bruins, Claude Julien, sa radoval zo svojho 400. víťazstva v NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Iginla (BOS), 2. C. Soderberg (BOS), 2. R. Spooner (BOS)

Tampa Bay vyhrala floridské derby, Kopecký nebodoval

Martin St. Louis strelil gól a pridal dve asistencie a J. T. Brown skóroval dvakrát, aby doviedli Tampu Bay k hladkému víťazstvu 6:1 v štátnom derby s Floridou. Do čierneho sa trafili aj Alexander Killorn, Tyler Johnson (víťazný gól) a Valtteri Filppula, ktorý pridal aj asistenciu. Victor Hedman a Nikita Kucherov asistovali dvakrát a Ben Bishop prispel k piatej výhre v sérii 28 zákrokmi. Prekonal ho jediný muž – Sean Bergenheim, ktorý v závere prvej tretiny otváral skóre duelu. V akcii nechýbal slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý si počas viac ako 18 minút pripísal jeden strelecký pokus a urobil jeden bodyček. Naopak, Richard Pánik nehral pre rozhodnutie trénera. Scott Clemmensen zastavil 30 striel, no neodvrátil druhú prehru v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. St. Louis (TBL), 2. V. Filppula (TBL), 3. B. Bishop (TBL)

Simmonds, Giroux doviedli Flyers k výhre nad Wild, Meszároš nebodoval

Wayne Simmonds vsietil dva góly, vrátane víťazného, a pridal asistenciu a kapitán Claude Giroux strelil gól a tiež raz asistoval, aby Philadelphia zvíťazila nad Minnesotou 4:1 a zaznamenala deviaty domáci triumf v sérii. Na listine strelcov ich doplnil Luke Schenn, kým Jakub Voráček nazbieral dve prihrávky a Steve Mason prispel k výhre 26 zákrokmi. Do akcie sa po päťzápasovej prestávke vrátil slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý odkorčuľoval vyše 16 minút. Do štatistík si zapísal dva plusové body, dve strely, päť bodyčekov a jednu zblokovanú strelu. Jediný presný zásah Wild si pripísal Mikael Granlund v prvej tretine. Niklas Bäckström zlikvidoval 27 striel, no ani to nestačilo na odvrátenie tretej prehry v rade.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. S: Hartnell (PHI), 3. L. Schenn (PHI)

Columbus si v závere vybojoval výhru nad Carolinou

Columbus si užije Vianoce v pozitívnejšej nálade. Ryan Johansen a Jack Skile dokázali vymazať stratu, keď v priebehu minúty a pol na konci tretej tretiny otočili stav v zápase proti Caroline z 2:3 na 4:3. Artem Anisimov zaznamenal pri víťazstvo gól a asistenciu, Corey Tropp sa tiež trafil do čierneho a Mike McKenna zaznamenal 30 zákrokov pri svojom prvom víťazstve v NHL od marca 2009. Dva presilovkové góly Hurricanes strelil Jeff Skinner a do čierneho sa trafil aj Alexander Siomin. Justin Peters urobil 21 zákrokov. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 25 minút a 39 sekúnd. Ani jeden z ostatných hráčov nevydržal na ľade viac času. Bojnický rodák si však do štatistík pripísal len štyri strely a dva mínusové body. Kým Blue Jackets vstúpia do vianočnej prestávky s dvoma výhrami v rade, Caroliny prehrala posledné tri stretnutia.

Hviezdy duelu: 1. A. Anisimov (CBJ), 2. J. Skinner (CAR), 3. R. Johansen (CBJ)

Nabokov, Islanders umlčali Red Wings

Newyorskí „ostrovania“ strelili tri góly v prvej tretine a Jevgenij Nabokov vychytal svoje 56. čisté konto v kariére a prvé v aktuálnej sezóne, aby Islanders porazili Red Wings pomerom 3:0. Nabokov pri druhom víťazstve svojho tímu z ostatných troch duelov urobil 23 zákrokov a veľa komplikovaných situácií riešiť nemusel. Z jeho spoluhráčov sa presadili Kyle Okposo, Michael Grabner a Casey Cizikas, ktorí skórovali v rozmedzí necelých šiestich minút. Všetky góly inkasoval Petr Mrázek, ktorý duel nakoniec opustil s 16 zákrokmi. Pri siedmej prehre z deviatich zápasov boli prítomní aj obaja slovenskí mladíci. Tomáš Jurčo bol o čosi vyťažovanejší, keď odohral 17 a pol minúty. Na bránu vyslal jednu strelu a pripísal si jeden mínusový bod. Tomáš Tatar odohral 17 minút a osem sekúnd s troma strelami na bránu a dvoma bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Nabokov (NYI), 2. J. Tavares (NYI), 3. K. Okposo (NYI)

Halák prehral, Calgary ukončilo sériu štyroch prehier

Jay Bouwmeester sa vrátil do Calgary, ale favorizované St. Louis si z neho víťazstvo odniesť nedokázalo. Jaroslav Halák sa vrátil do brány a urobil 26 zákrokov. Inkasoval však tri góly a v nájazdoch nedokázal udržať čisté konto. O triumfe Flymes 4:3 rozhodol nájazd Joe Colbornea. Blues mali na dosah tretie víťazstvo v rade, no v tretej tretine prišli o vedenie 3:1 a vyrovnávajúci gól Halák inkasoval päť sekúnd pred koncom. Predĺženie vynútil Mark Giordano, ktorý nadviazal na góly Jiřího Hudlera a Michaela Cammalleriho. Všetci traja strelci zaznamenali aj po asistencii a Reto Berra pomohol k ukončeniu štvorzápasovej série prehier 32 zákrokmi. Puk vyberal z brány po góloch Kevina Shattenkirka, Jadena Schwartza a Magnusa Paajarviho.

Hviezdy duelu: 1. M. Cammalleri (CGY), 2. J. Bouwmeester (STL), 3. M. Backlund (CGY)

Talbot opäť doviedol Rangers k výhre

Mats Zuccarello a Derek Stepan sa presadili v samostatných nájazdoch a náhradný brankár Cam Talbot vychytal druhé víťazstvo behom dvoch večerov, keď Rangers porazili Toronto 2:1. Talbot v zápase urobil 25 zákrokov a takmer vychytal víťazstvo 1:0, ak by ho v 59. minúte neprekonal Nazem Kadri. Jonathan Bernier tiež dlho držal čisté konto. V 48. minúte ho prekonal J.T. Miller. Inak urobil 42 zákrokov. „Môžeme povedať, že do vianočných sviatkov vstúpime s omnoho šťastnejšou náladou. Budú to tri príjemné dni,“ skonštatoval tréner Rangers Alain Vigneault, ktorého zverenci odpovedali dvoma výhrami na dve prehry.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (NYR), 2. J. Bernier (TOR), 3. D. Stepan (NYR)

Ducks vyhrali deviaty zápas v rade

Tréner Bruce Boudreau zažil úspešný návrat do Washingtonu. Jeho Anaheim v ňom vyhral 3:2 vďaka gólu Hampusa Lindholma zo záveru tretej tretiny. Ducks si tak predĺžili najdlhšiu víťaznú sériu vo svojej histórii na deväť zápasov. Andrew Cogliano zaznamenal gól a asistenciu, do čierneho sa trafil aj Saku Koivu a Jonas Hiller urobil 16 zákrokov. Prekonať ho dokázali Michail Grabovskij a Nicklas Backstrom. Phillip Grubauer zaznamenal 26 zákrokov a Capitals by možno získali bod, ak by strela Alexa Ovečkina nasledujúca po Lindholmovom góle neskončila na bránkovej konštrukcii. Washington viedol v zápase 2:0.

Hviezdy duelu: 1. H. Lindholm (ANA), 2. N. Backstrom (WSH), 3. S. Koivu (ANA)

Nezvyčajný gól rozhodol o výhre oslabených Sabres

Ryan Miller urobil 36 zákrokov a obranca Mark Pysyk strelil nezvyčajný gól v štvrtej minúte predĺženia, aby oslabené Buffalo porazilo pomerom 2:1 Phoenix. Pysykova odrazená strela trafila Martina Hanzala a zachytila sa v drese Mikea Smitha. Brankár Coyotes puk dopravil do brány, keď do nej zacúval, a bolo rozhodnuté. „Videl som podobné veci, ale nikdy nič také isté. Bolo to trochu nešťastné pre Smitha. Myslím si, že bude krútiť hlavou ešte nejakú dobu. Takéto veci sa nám nestávali. Pre nás je to ako vianočný darček,“ povedal Miller. V normálnej hracej dobe sa presadili Tyler Ennis z Buffala a Hanzal z Phoenixu. Smith urobil 30 zákrokov. V drese Sabres nastúpilo len 16 korčuliarov, pretože piatich hráčov zo základnej zostavy postihlo vírusové ochorenie.

Gól Marka Pysyka:

Hviezdy duelu: 1. Z. Girgensons (BUF), 2. R. Miller (BUF), 3. T. Ennis (BUF)

Anderson vynuloval Penguins, aby im ukončil sériu výhier

Craig Anderson zlikvidoval všetkých 27 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v tejto sezóne a doviedol Ottawu k hladkému víťazstvu 5:0 nad Pittsburghom, ktorý vstúpil do duelu so siedmimi výhrami v rade. Zápas bol v prvých dvoch tretinách vyrovnaný, no Senators v tretej dvadsaťminútovke dominovali, aby sa uistili, že ukončia svoju sériu troch prehier. Erik Karlsson strelil gól a pridal asistenciu, Clarke McArthur nazbieral dve asistencie. Z gólov sa tešili aj Zack Smith, Bobby Ryan, Kyle Turris a Cory Conacher. Marc-Andre Fleuryho prekonali z 29 striel.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. C. Anderson (OTT), 3. C. Neil (OTT)

Oilers ukončili sériu prehier

Edmonton nechcel vstúpiť do vianočnej prestávky so siedmimi prehrami v rade, a tak vyzeral aj pondelkový zápas proti Winnipegu, ktorý „olejári“ vyhrali pomerom 6:2. Taylor Hall zaznamenal gól a dve asistencie, Ryan Nugent-Hopkins dve prihrávky. Strelecky sa presadili aj Sam Gagner, Jeff Petry a dvojbodoví Jordan Eberle, David Perron a Nail Jakupov, kým Iľja Bryzgalov urobil 18 zákrokov. Prekonali ho Mark Stuart a Andrew Ladd. Ondřej Pavalec zaknihoval 24 zásahov.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (EDM), 2. D. Perron (EDM), 3. R. Smyth (EDM)

Stars ukončili sériu Jonesa

Pozoruhodnej sérii je koniec. Postaral sa o to Dallas, ktorý Martinovi Jonesovi strelil štyri góly pri víťazstve 5:2 nad Los Angeles. Jamie Benn zaknihoval hetrik Gordieho Howea a Jonesa z 23 striel prekonali aj Tyler Seguin, Valerij Ničuškin a Cody Eakin predtým, ako dal Shawn Horcoff bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Kari Lehntonen pomohol k tretej výhre Stars z posledných štyroch zápasov 30 zákrokmi a puk vyťahoval z brány po góloch Justina Williamsa a Jarreta Stolla. Kings prišlo o sériu troch víťazstiev a Jones vo svojom deviatom štarte v NHL premiérovo pocítil chuť prehry.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. J. Williams (LAK), 3. T. Seguin (DAL)

Couture, Marleau rozhodli o výhre San Jose nad Coloradom

Logan Couture a Patrick Marleau sa presadili v samostatných nájazdoch, aby San Jose porazilo Colorado 5:4. V normálnej hracej dobe sa do čierneho trafili Jason Demers, Brent Burns, Mathew Irwin a Joe Pavelski, ktorý poslal duel do predĺženia 20 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Burns pridal dve asistencie, Joe Thorton ich nazbieral tri a Antti Niemi prispel k výhre 29 zákrokmi. Prekonali ho Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog, dvojbodový Erik Johnson a Jamie McGinn, Ryan O´Reilly dvakrát asistoval a Semion Varlamov zneškodnil 41 striel. Kým „žraloci“ zaznamenal druhé víťazstvo po nájazdoch v sérii, Colorado rovnakým spôsobom prehralo druhý súboj v rade.

Hviezdy duelu: 1. J. Thorton (SJS), 2. B. Burns (SJS), 3. J. Pavelski (SJS)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 26/29 (89,7%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 22:07 0 1 1 +1 2 2
A. Sekera (CAR) 25:39 0 0 0 -2 4 0
T. Tatar (DET) 17:08 0 0 0 0 3 0
T. Jurčo (DET) 17:28 0 0 0 -1 1 0
M. Handzuš (CHI) 13:46 0 0 0 -1 0 0
M. Hossa (CHI) 18:15 0 2 2 +2 3 0
A. Meszároš (PHI) 16:07 0 0 0 +2 2 0
T. Kopecký (FLA) 18:13 0 0 0 0 1 0

Spoluautor: Marián Masaryk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies