Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Sekera a dvojbodový Handzuš skórovali, Hossa asistoval

Po vianočnej prestávke sa v piatok vrátila NHL. Odohralo sa desať zápasov, v ktorých sa predstavili aj štyria Slováci. Traja aj bodovali a Michal Handzuš s Andrejom Sekerom dokonca skórovali.

Sharpov hetrik doviedol Blackhawks k výhre, Handzuš dvojbodový

Patrick Sharp oslávil svoje 32. narodeniny tretím hetrikom kariéry, ku ktorému pridal asistenciu, aby prispel k hladkému víťazstvu Chicaga na domácom ľade proti Coloradu 7:2. Do listiny strelcov sa zapísali aj dvojgólový Jonathan Toews, Kris Versteeg a Michal Handzuš, ktorý strelil svoj štvrtý gól sezóny. Slovenský center si pripísal aj asistenciu, dva plusové body, tri strely, jeden bodyček, zblokovanú strelu a vyhral 27% vhadzovaní počas takmer 15 minút strávených v akcii. Na ľade nechýbal ani Marián Hossa, ktorý zaknihoval 19. prihrávku v ročníku, nazbieral dva plusové body a urobil jeden bodyček počas zhruba 15 a pol minúty. Antti Raanta pomohol k výhre 16 zákrokmi, Toews k dvom gólom pridal dve asistencie a Duncan Keith dokonca tri. Z hráčov Colorada sa strelecky presadili len Paul Stastny a Gabriel Landeskog. Jean-Sebastien Giguere kryl 17 z 24 striel pretým, ako prepustil miesto v bráne Semjonovi Varlamovovi. Ten už z 13 striel neinkasoval.

Handzušov 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Sharp (CHI), 2. J. Toews (CHI), 3. D. Keith (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekerov gól Hurricanes k výhre nad Penguins nepomohol

Slovenský obranca Andrej Sekera strelil 1,8 sekundy pred koncom prvej tretiny svoj siedmy gól v tejto sezóne, aby otvoril skóre zápasu proti Pittsburghu. Jeho Carolina ho však nedoviedla do víťazného konca a nakoniec mala problém získať aspoň bod. V priebehu prvej pol minúty druhej tretiny videli diváci v Raleigh dva góly. Skóre najskôr vyrovnal Sidney Crosby, no Nathan Gerbe poslal domáci tím opäť do vedenia. V tretej tretine však Chris Corner a Deryk Engelland stav otočili a Penguins viedli 3:2. V 58. minúte však potešil domácich fanúšikov Drayson Bowman, ktorý vynútil predĺženie. V ňom James Neal rozhodol po 63 sekundách o ôsmej výhre „tučniakov“ z posledných deviatich zápasov. Neal zaznamenal aj dve asistencie, kým Jussi Jokinen proti bývalému tímu štyri. 31 zákrokmi k triumfu prispel aj Marc-Andre Fleury, kým domáci Justin Peters zaznamenal 22 zásahov. Hurricanes prehrali štvrtý duel v rade, no mali dosť šancí na to aby duel vyhrali. „Naším najlepším hráčom bol dnes Marc-Andre. Nechali sme ísť naňho náročné gólové šance, no on urobil veľké zákroky,“ poznamenal tréner Penguins Dan Bylsma. Sekera v zápase odohral 23 minút a 20 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden plusový bod a päť streleckých pokusov.

Sekerov 7. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Neal (PIT), 2. N. Gerbe (CAR), 3. J. Jokinen (PIT)

Rask vynuloval Ottawu, Bruins vyhrali ďalší domáci duel

Ottawa išla do vianočnej prestávky s výhrou 5:0 nad Pittsburghom, no v prvom zápase po nej podľahla rovnakým pomerom Bostonu, ktorý vyhral svoj ôsmy domáci zápas v rade. Kľúčový bol výkon brankára Tuukku Raska, ktorý vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a 20. v kariére, keď zneškodnil všetkých 33 striel. Jeho náprotivok Robin Lehner inkasoval všetkých päť gólov z 42 streleckých príležitostí. Dvakrát ho prekonal Reilly Smith a po jednom góle mu strelili Jarome Iginla, David Krejčí a dvojbodový Brad Marchand. Patrice Bergeron zaznamenal dve asistencie. Po prvej tretine pričom nič nenaznačovalo hladkému víťazstvu „medveďov“. Senators ich prestrieľali 15:5, no od druhej tretiny ťahali jasne za kratší koniec povrazu. Zdeno Chára odohral v zápase 23 minút a nebodoval. Na konto si pripísal jeden plusový bod a tri strely. Jeho Bruins bodovali v 15. domácom zápase v rade, čo je najdlhšia séria od ročníka 1982/83, kedy to dokázali v 23 dueloch.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. R. Smith (BOS), 3. D. Krejčí (BOS)

Maple Leafs porazili Sabres po nájazdoch

Jonathan Bernier zastavil všetky tri nájazdy, Joffrey Lupul svoj pokus premenil a Toronto porazilo Buffalo 4:3 po samostatných nájazdoch. Sabres získali bod vďaka gólu Stevea Otta, ktorý padol 25 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Matt Moulson a John Scott poslali svoj tím do vedenia 2:0, Ryan Miller urobil 39 zákrokov, ale ani to k výhre neviedlo. Z hráčov Maple Leafs ho totiž v druhej tretine prekonali Jake Gardiner, Peter Holland a Phil Kessel. Bernier zaznamenal 32 zákrokov. Toronto odohralo štvrtý nájazd v rade, ktorý rozhodovali nájazdy.

Hviezdy duelu: 1. C. Franson (TOR), 2. M. Moulson (BUF), 3. P. Kessel (TOR)

Blue Jackets vyhrali tretí zápas v rade

Cam Atkinson sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o tesnej výhre Columbusu 2:1 nad New Jersey. Curtis McElhinney urobil 16 zákrokov pri tretej výhre Blue Jackets v rade. V normálnej hracej dobe sa do čierneho trafil Artem Anisimov, ktorý v ôsmej minúte otváral skóre. Remízu po normálnej hracej dobe zariadil v tretej tretine Adam Henrique, kým Martin Brodeur zastavil 29 striel. Devils prehrali druhý duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (NJD), 2. M. Brodeur (NJD), 3. A. Anisimov (CBJ)

Fehrov gól rozhodol o výhre Capitals nad Rangers

Nicklas Backstrom zaznamenal gól a asistenciu, Eric Fehr vsietil víťazný gól päť minút pred koncom a Washington porazil New York Rangers 3:2. Mike Green tiež skóroval a Philipp Grubauer kryl 37 striel. V závere mu pomohla tyčka pri strele Dana Girardiho, ktorý mohol duel rozhodnúť pred Fehrom. Z jeho spoluhráčov sa do listiny strelcov zapísali Benoit Pouliot a Carl Hagelin. Cam Talbot, ktorý štartoval v treťom zápase v rade, zastavil 31 striel.

Hviezdy duelu: 1. E. Fehr (WSH), 2. P. Grubauer (WSH), 3. R. McDonagh (NYR)

Wheeler rozhodol o výhre Winnipegu nad Minnesotou

Blake Wheeler strelil dva góly, vrátane víťazného, aby doviedol Winnipeg k vydretému domácemu triumfu proti Minnesote 6:4. Na listine strelcov ho doplnili Olli Jokinen, Evander Kane, Dustin Byfuglien a Tobias Enström, ktorý uzavrel skóre duelu strelou do prázdnej brány. Ondřej Pavelec inkasoval trikrát zo šiestich striel, Al Montoya zo zvyšných 23 už len raz. Prekonali ich Dany Heatley, Justin Fontaine, Stephane Veilleux a Mikko Koivu. Jason Pominville dvakrát asistoval a Niklas Bäckström urobil 32 zákrokov. Nezabránil však štvrtej prehre Wild v sérii.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. J. Trouba (W/G), 3. J. Pominville (MIN)

Cole, Lehtonen priviedli Dallas k víťazstvu nad Nashvillom

Dva góly Erika Coela a 33 zákrokov Kariho Lehtonena rozhodlo o domácej výhre Dallasu nad Nashvillom 4:1. Prvý z jeho gólov mal prívlastok víťazný, po jednom presnom zásahu si pripísali Jamie Benn a Ryan Garbutt. Alex Goligoski nazbieral dve asistencie. Lehtonena z 34 striel prekonal len Kevin Klein, Carter Hutton čelil rovnako 34 strelám. Predators zaknihovali piatu porážku v rade.

Hviezdy duelu: 1. E. Cole (DAL), 2. K. Lehtonen (DAL), 3- A. Goligoski (DAL)

Smyth, Dubnyk zariadili triumf Edmontonu v bitke o Albertu

Ryan Smith bol jediným strelcom duelu, v ktorom Edmonton porazil v štátnom derby Calgary 2:0 a ukončil šesťzápasovú sériu prehier. Smyth otvoril skóre duelu v 18. minúte a uzavrel ho šesť sekúnd pred koncom strelou do prázdnej brány súpera. Devan Dubnyk chytil všetkých 27 striel, aby zaznamenal druhý shutout sezóny a celkovo siedmy v kariére. Jeho náprotivok Reto Berra zlikvidoval 26 striel

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (EDM), 2. P. Byron (CGY), 3. M. Giordano (CGY)

Couture, Marleau rozhodli o výhre San Jose vo Phoenixe

Logan Couture a Patrick Marleau sa presadili v samostatných nájazdoch, aby rovnako ako v pondelok rozhodli o víťazstve San Jose, tentoraz na ľade Phoenixu 4:3. Marleau skóroval aj v normálnej hracej dobe a do čierneho sa trafili aj Joe Pavelski a Brent Burns. Joe Thorton prispel k triumfu dvoma prihrávkami a Antti Niemi 34 zákrokmi. Prekonali ho len dvojgólový David Moss a Radim Vrbata. Mike Ribeiro dvakrát asistoval a Mike Smith zastavil 29 striel súpera. Sharks zvíťazili tretí raz v sérii po samostatných nájazdoch.

Hviezdy duelu: 1. D. Moss (PHX), 2. M. Ribeiro (PHX), 3. A. Niemi (SJS)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 23:02 0 0 0 +1 3 0
A. Sekera (CAR) 23:20 1 0 1 +1 5 0
M. Handzuš (CHI) 14:46 1 1 2 +2 3 0
M. Hossa (CHI) 15:37 0 1 1 +2 0 0

Spoluautor: Marián Masaryk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies