Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Sekera asistoval, Kopecký sa tešil z výhry

V nedeľu sa v NHL odohralo desať zápasov za účasti štyroch Slovákov. Z víťazstva sa tešil len jeden – Tomáš Kopecký. Rovnako jeden aj bodoval – Andrej Sekera.

Kessel a Bernier doviedli Toronto k víťazstvu, Sekera asistoval

Phil Kessel strelil prvé dva góly Toronta, pričom pokoril 20-gólovú métu, Jonathan Bernier zneškodnil 41 striel, aby tradičný kanadský tím zdolal Carolinu na svojom ľade 5:2. Nikolaj Kuľomin bol autorom víťazného presné zásahu. Paul Ranger a Dion Phanuef (prázdna bránka) sa tiež zapísali do streleckej listiny, zatiaľ čo Tyler Bozak si pripísal tri asistencie. Hurricanes zažívajú zlé obdobie a prehrali už piaty zápas v rade. O góly sa postarali Nathan Gerbe a Justin Faulk, ktorému nahral obranca Andrej Sekera. Bojnický rodák bol najvyťažovanejším mužom duelu, keď na ľade strávil 25 a pol minúty. Okrem štrnástej asistencie v ročníku zaznamenal aj dva mínusové body, jednu strelu, štyri bodyčeky a tri zblokované strely.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (TOR), 2. T. Bozak (TOR), 3. P. Kessel (TOR)

Budaj prehral boj o víťazstvo s Kopeckého Floridou

Peter Budaj odchytal svoj posledný zápas 15. decembra proti Floride a neuspel. O dva týždne neskôr sa pokúšal o revanš. Aj tentokrát sa však po zápase z výhry tešili hráči Panthers, ktorí mu strelili tri góly pri víťazstve 4:1. Banskobystrický rodák inkasoval tri góly z 24 striel, keď ho postupne prekonali Dmitrij Kulikov, Brian Campbell a Aleksander Barkov. V záverečnej minúte ešte strelou do prázdnej brány uzavrel stav Sean Bergenheim. Z Budajových spoluhráčov skóroval len Brandon Prust, ktorý v úvode druhej tretiny vyrovnával stav na 1:1. Canadiens mali dve neuznané góly. Panthers sa podarilo vyhrať na Montrealom oba vzájomné zápasy a tento raz ich výhra tešila o to viac, že ňou ukončili sériu troch prehier. Radosť z toho mal aj Tomáš Kopecký, ktorý odohral 15 minút. Počas nich nebodoval, ale zaznamenal jeden strelecký pokus a dva bodyčeky. Nebodoval v štvrtom zápase v rade a jeho „ice-time“ bol najnižší od 7. novembra.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. S. Clemmensen (FLA), 3. T. Gilbert (FLA)

Lundqvist zažil víťazný návrat

Henrik Lundqvist sa po trojzápasovej pauze vrátil do bránky Rangers, aby svoj tím doviedol k tesnému víťazstvu 4:3 nad Tampou Bay. Mats Zuccarello strelil gól a pridal dve asistencie a stal sa najlepším hráčom stretnutia. Rich Nash, Chris Kreider a Benoit Pouliot tiež prekonali Andersa Lindäcka, ktorý dokopy čelil 29 strelám. Z hráčov Lightning sa strelecky presadili Tyler Johnson, Ondřej Palát a dvojbodový Valtteri Filppula. Dve asistencie zaznamenal Tyler Purcell. Slovenský útočník „bleskov“ Richard Pánik odohral zhruba sedem a pol minúty, počas ktorých nazbieral dve strely a jednu zblokoval. Tampa Bay prehrala druhý duel v rade po sérii piatich víťazstiev.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (NYR), 2. V. Filppula (TBL), 3. D. Brassard (NYR)

Shattenkirk rozhodol aj druhý víkendový duel

Kevin Shattenkirk opäť rozhodol zápas. Tentokrát nie v nájazdoch ako v sobotu, ale v poslednej minúte predĺženia, 11 sekúnd pred jeho koncom. Vďaka tomu tak St. Louis porazilo v American Airlines Center pomerom 3:2 Dallas, ktorý v druhej tretine zmazal gólmi Jamieho Benna a Ryana Garbutta vedenie Blues, ktoré vytvorili dvojbodový T.J. Oshie a Jaden Schwartz, ktorý skóroval v piatom zápase v rade. Brian Elliott pomohol k druhej výhre behom dvoch dní v rade 28 zákrokmi, kým v protiľahlej brány čelil Kari Lehtonen 22 strelám. Stars prehrali druhý zápas z ostatných šiestich, ale vo všetkých dokázali bodovať.

Hviezdy duelu: 1. K. Shattenkirk (STL), 2. T. Oshie (STL), 3. A. Goligoski (DAL)

Päťbodový Neal porazil Columbus

James Neal po prvýkrát v kariére zaznamenal päť bodov, keď dosiahol hetrik a pridal dve asistencie, aby doviedol Pittsburgh k víťazstvu 5:3 nad Columbusom. Zvyšné góly strelili Sidney Crosby a Chris Kunitz, ktorí k ním pridali aj po dve asistencie. Jeff Zatkoff odchytal proti Blue Jackets svoj štvrtý zápas v tejto sezóne a zachoval si 100% bilanciu. V nedeľu na víťazstvo potreboval urobiť 25 zákrokov. Puk z brány vyťahoval po góloch Brandona Dubinského, Coreyho Troppa a Nikitu Nikitina. Curtis McElhinney inkasoval päť gólov z 30 striel. Duel sledovalo najviac divákov v Columbuse v tejto sezóne – 18 871.

Hviezdy duelu: 1. J. Neal (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. C. Tropp (CBJ)

Miller doviedol Sabres k výhre nad Capitals

Ryan Miller si urobil osobné maximum s 49 zákrokmi, nekapituloval v šiestich kolách samostatných nájazdov a vďaka tomu Buffalo porazilo favorizovaný Washington 2:1. O výhre rozhodol nájazd Stevea Otta. V normálnej hracej dobe sa po strele Christiana Ehrhoffa presadil Drew Stafford, na ktorého gól odpovedal v tretej tretine Troy Brouwer. Philipp Grubauer čelil len 17 strelám. Sabre ssi vylepšili bilanciu v posledných šiestich domácich zápasov na 5-0-1 a všetko poklona smerovala Millerovi, ktorý vyhral aj svoj tretí zápas v kariére, v ktorom čelil minimálne 50 strelám. „Dnes chytal fantasticky,“ uznal tréner porazených Adam Oates.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (BUF), 2. D. Stafford (BUF), 3. C. Ehrhoff (BUF)

Canucks sa po prestávke vrátili víťazne, Lack s nulou

Jannik Hansen strelil víťazný gól, nováčik Eddie Lack urobil 18 zákrokov a Vancouver sa po sedemdňovej prestávke vrátil s víťazstvom 2:0 nad Calgary. Hansen skóroval z úniku, do ktorého ho dostal peknou prihrávkou v poslednej minúte prvej tretiny Henrik Sedin. Neskôr sa presadil aj Mike Santorelli, ktorý pomohol Canucks vylepšil bilanciu v posledných 12 zápasoch na 10-1-1. Lack vyhral svoj piaty zápas v rade a vychytal svoj druhý shutou kariéry. Na opačnej strane chytal Reto Berra, ktorý zaznamenal 28 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. E. Lack (VAN), 2. R. Berra (CGY), 3. M. Santorelli (VAN)

Okposo rozhodol gólovú prestrelku v St. Paul

Kyle Okposo zaznamenal dva góly v druhej polovici tretej tretiny, vrátane víťazného, a pridal aj asistenciu, aby Islanders vyhrali nad Minnesotou tesne 5:4. Wild vyhrávali v úvode druhej časti už rozdielom triedy 3:0, keď sa strelecky presadili Ryan Suter, Jonas Brodin a dvojbodový Nino Niederreiter. John Tavares a Cal Clutterbuck ešte pred druhou sirénou znížili na rozdiel jediného gólu, trojbodový Thomas Hickey v 47. minúte vyrovnal a dokonalý obrat zavŕšil Okposo. Kevin Poulin zlikvidoval 33striel a prekonal ho aj Justin Fontaine. Josh Harding urobil 26 zákrokov, ale piatej prehre v rade nedokázal zabrániť.

Hviezdy duelu: 1. K. Okposo (NYI), 2. Thomas Hickey (NYI), 3. M. Koivu (MIN)

Wheeler rozhodol zápas v hodine dvanástej

Blake Wheeler strelil gól dve sekundy pred koncom nadstaveného času a v riadnej hracej dobe získal asistenciu, aby Jets zvíťazili v Denveri nad Avalanche 2:1. Skóre zápasu otvoril v 52. minúte kapitán Winnipegu Andrew Ladd, no už o pár sekúnd vyrovnal Nathan MacKinnon. Al Montoya zneškodnil pri svojom druhom štarte za sebou 33 striel, domáci Semion Varlamov o dve viac.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. B. Wheeler (WPG), 3. Al Montoya (WPG)

Sharks ukončili víťaznú sériu Ducks

Brent Burns otvoril skóre už v 77. sekunde, Logan Couture zvýšil v jedenástej minúte na 2:0 a Bracken Kearns v polovici duelu zaznamenal svoj premiérový presný zásah v zámorskej profilige. San Jose vďaka ním v kalifornskom derby zdolalo Anaheim 3:1 a ukončilo tak desaťzápasovú sériu Ducks. Čestný úspech Anaheimu zaznamenal v 52. minúte Patrick Maroon. Antti Niemi inak chytil 30 striel, kým Frederik Andersen o desať menej.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. A. Niemi (SJS), 3. B. Kearns (SJS)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 21/24 (87,5%) - - - - - -
T. Kopecký (FLA) 15:05 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (CAR) 25:26 0 1 1 -2 1 0
R. Pánik (TBL) 07:27 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies