Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Sekera dvojbodový, Chára a Meszároš asistovali

Na prelome rokov 2013 a 2014 sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 11 stretnutí, v ktorých hralo aj päť Slovákov. Traja z nich bodovali a dvaja - Andrej Meszároš a Andrej Sekera sa tešili aj z výhier svojich tímov.

Sjomin v predĺžení rozhodol o víťazstve Hurricans, Sekera dvojbodový

Alexander Sjomin skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby Carolina zvíťazila v domácom prostredí nad Montrealom 5:4 a ukončila päťzápasovú sériu bez výhry. Canadines viedli v druhej tretine už 3:0 po jednom góle Larsa Ellera a dvoch Maxa Paciorettyho, no Hurricans otočili skóre duelu štyrmi presnými zásahmi v rade. Careyho Pricea zo 42 striel postupne prekonali dvakrát trojbodový Jeff Skinner, rovnako trojbodový Eric Staal a Manny Malhotra. O vyrovnanie sa postaral P. K. Subban. Pri oboch Skinnerových góloch asistoval Andrej Sekera, ktorý strávil na ľade 29 minút a 20 sekúnd ako najvyťažovanejší hráč zápasu so ziskom dvoch mínusových bodov, siedmich striel a jedného bodyčeku. Cam Ward pomohol k triumfu 21 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J .Skinner (CAR), 2. A. Sjomin (CAR), 3. E. Staal (CAR)

Simmonds, Schenn nasmerovali Flyers k výhre, Meszároš asistoval

Brayden Schenn zaznamenal víťazný presný zásah, ku ktorému pridal dve asistencie, aby Philadelphia porazila Calgary 4:1 a natiahla víťaznú sériu na štyri duely. Mark Streit, Braydon Coburn (prázdna brána) a Scott Hartnell tiež skórovali, kým Wayne Simmonds nazbieral dve asistencie a Ray Emery urobil 23 zákrokov. V akcii nechýbal Andrej Meszároš, ktorý prihrával na víťazný gól zápasu. Počas vyše 16 a pol minúty si pripísal aj plusový bod, jednu strelu a štyri zblokované pokusy. Čestný úspech Flames zaknihoval Sean Monahan, kým Reto Berra urobil 17 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. S. Monahan (CGY), 3. B. Schenn (PHI)

Tavares, Okposo prelomili kliatbu TD Garden, Chára asistoval

John Tavares strelil dva rozhodujúce góly a pridal dve asistencie, Kyle Okposo raz skóroval a dvakrát asistoval a New York Islanders zavŕšil víťazný obrat v Bostone, keď vyhral 5:3, aby ukončil osemzápasovú domácu sériu neporaziteľnosti Bruins a zaznamenal štvrté víťazstvo vonku v rade. Frans Nielsen sa strelecky tiež presadil dvakrát a Jevgenij Nabokov prispel k triumfu 35 zákrokmi. Prekonali ho David Krejčí, Patrice Bergeron a Daniel Paille, ktorý posielal Bruins do vedenia 3:1. Pri jeho góle zaknihoval deviatu asistenciu v sezóne Zdeno Chára. Kapitán „medveďov“ odohral vyše 25 minút, počas ktorých vyslal na bránu súpera tri strely a štyri ďalšie zblokoval. Tukka Rask čelil 31 strelám.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. K. Okposo (NYI), 3. F. Nielsen (NYI)

Richards, Lundqvist doviedli Rangers k výhre, Kopecký nebodoval

Brad Richards sa ako jediný presadil v tretej sérii samostatných nájazdov a Henrik Lundqvist kryl 21 striel, aby New York Rangers uspel v Sunrise 2:1. V normálnej hracej dobe skóroval už len Dan Girardi v tretej tretine, ktorý vyrovnával na 1:1. Do vedenia poslal Pantherov Brad Boyes v druhej časti hry. Tim Thomas urobil 30 zákrokov vo svojom jubilejnom 400. dueli v NHL, no nezabránil tretej prehre z posledných štyroch zápasov. Slovenský útočník Tomáš Kopecký opäť nebodoval a pripísal si len jednu „mínusku“ a rozdal jeden bodyček, no vyhral 100% vhadzovaní počas takmer 19 minút strávených v akcii.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. T. Thomas (FLA), 3. B. Richards (NYR)

Yandle rozhodol v predĺžení o triumfe Coyotes nad Oliers

Keith Yandle sa strelecky presadil po druhý raz v zápase šesť a pol sekundy pred koncom predĺženia, aby Phoenix zdolal doma Edmonton 4:3. Yandle svojím prvým gólom otváral skóre duelu v prvej tretine a asistoval pri vyrovnávajúcom presnom zásahu Mikkela Boedkera. Z hráčov Coyotes skóroval už len Tim Kennedy, ktorý zavelil k obratu. Oilers totiž viedli 3:1 po góloch Ryana Nugent-Hopkinsa, Davida Perrona a Justina Schultza. Taylor Hall nazbieral tri asistencie a Iľja Bryzgalov čelil až 45 strelám. Martin Marinčin nebodoval ani vo svojom štvrtom dueli v NHL, keď počas 12 minút a 9 sekúnd na ľade zblokoval jednu strelu. Mike Smith opustil bránu Coyotes po troch inkasovaných góloch z 10 striel, Thomas Greiss už zvyšných 15 chytil. Tím z Arizony hral rekordných šesť zápasov v sérii v predĺžení, no len po druhý raz sa mu podarilo zvíťaziť.

Hviezdy duelu: 1. K. Yandle (PHX), 2. M. Hanzal (PHX), 3. T. Hall (EDM)

Devils opäť doma zdolali Penguins

Prudential Center je nehostinné miesto pre lídra Východnej konferencie. Adam Henrique a Michael Ryder skórovali za New Jersey v úvodoch prvej a druhej tretiny, aby doviedli Devils k víťazstvu 2:1 nad Pittsburghom. Martin Brodeur zastavil 19 striel a prekonal ho len Matt Niskanen. Marc-Andre Fleury zaznamenal 28 zákrokov a Penguins v Newarku prehrali aj druhý zápas v tejto sezóne. Devils doma vyhrali 11 z posledných 13 duelov.

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (NJD), 2. M. Brodeur (NJD), 3. M. Ryder (NJD)

St. Louis porazilo trápiacu sa Minnesotu

Jaden Schwartz skóroval v šiestom zápase v rade a pridal asistenciu, aby rozhodol o víťazstve St. Louis na ľade Minnesoty 2:1 a uspel v treťom súboji v sérii, v piatom z posledných šiestich. T. J. Oshie tiež rozvlnil sieť súperovej brány a Brian Elliott zastavil 24 striel. Prekonal ho len Ryan Sutter deväť sekúnd pred koncom duelu. Josh Harding kryl 21 striel, no nezabránil šiestej prehre Wild po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz (STL), 2. T. J. Oshie (STL), 3. R: Sutter (MIN)

Montoya doviedol Jets k výhre nad Sabres

Al Montoya zneškodnil všetkých 27 striel, ktorým čelil, aby priviedol Winnipeg k domácej výhre v MTS Centre nad Buffalom hladko 3:0 a zaknihoval svoj druhý shutout sezóny. Do listiny strelcov sa zapísali Keaton Ellerby (víťazný gól), Jacob Trouba a Anthony Peluso, ktorý uzavrel skóre duelu strelou do odkrytej brány Sabres. V nej stál v zápase Jhonas Enroth, ktorý urobil 23 zákrokov. Montoya zaknihoval šieste víťazstvo v sérii a Jets vyhrali tretí zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. A. Montoya (WPG), 2. J. Trouba (WPG), 3. C. Thorburn (WPG)

Avalanche ukončili sériu prehier výhrou nad Blue Jackets

Colorado využilo všetky tri presilovky v zápase, aby porazilo Columbus 5:3 a ukončilo sériu štyroch prehier. Víťazný presný zásah si pripísal Gabriel Landeskog, na listine strelcov ho doplnili Jan Hejda, Jamie McGinn, Ryan O´Reilly a Nathan MacKinnon. Matt Duchene asistoval na dva góly a Semjon Varlamov prispel k triumfu 35 zákrokmi. Góly mu strelili Ryan Johansen, Boone Jenner a Nick Foligno. Curtis McElhinney urobil 18 zákrokov, no ani to nestačilo na odvrátenie druhej prehry v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. N. Foligno (CBJ), 3. S. Varlamov (COL)

Ducks porazili Sharks v kalifornskom derby

Ryan Getzlaf strelil gól a pridal dve asistencie a Jonas Hiller urobil 33 zákrokov, aby priviedli Anaheim k domácej výhre 6:3 nad štátnym rivalom zo San Jose a ostali jediným tímom, ktorý doma v tejto sezóne ešte neprehral po 60 minútach hry. Gólmi k tomu prispeli aj Kyle Palmieri, Francois Beauchemin, Nick Bonino, Matt Beleskey a Andrew Cogliano, ktorý odohral svoj jubilejný 500. zápas v NHL, a to bez prestávky. Hillera, ktorý vyhral rekordný deviaty súboj v sérii, prekonali Dan Boyle, Logan Couture a Bracken Kearns. Antti Niemi kryl 29 z 34 striel predtým, ako prenechal miesto v bráne Alexovi Stalockovi. Ten inkasoval raz zo štyroch striel. Sharks prehrou ukončili sériu štyroch triumfov.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. J. Hiller (ANA), 3. B. Lovejoy (ANA)

Stars opäť porazili Kings

Erik Cole strelil dva góly, vrátane víťazného, aby doviedol Dallas k domácemu víťazstvu nad trápiacimi sa „kráľmi“ z Los Angeles v pomere 3:2. Zvyšný gól vsietil dvojbodový Tyler Seguin. Alex Chiasson nazbieral dve asistencie a Kari Lehtonen prispel k výhre 23 zákrokmi. Góly mu strelili len Anze Kopitar a dvojbodový Jeff Carter. Ben Scrivens urobil 29 zákrokov, no Kings aj tak prehrali štvrtý duel v sérii.

Hviezdy duelu: 1. E. Cole (DAL), 2. T. Seguin (DAL), 3. R. Peverley (DAL)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (CAR) 29:20 0 2 2 -2 7 0
A. Meszároš (PHI) 16:41 0 1 1 1 0 0
Z. Chára (BOS) 25:14 0 1 1 0 3 0
T. Kopecký (FLA) 18:44 0 0 0 -1 0 0
M. Marinčin (EDM) 12:09 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies