Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Sabres v budúcej sezóne vyradia číslo 39

Legendárny český brankár Dominik Hašek sa dočká v priebehu budúcej sezóny veľkej, ale očakávanej pocty. Tím Buffalo Sabres vyradí z používania jeho číslo 39. Už dnes sa však dočká inej pocty – bude uvedený do Siene slávy organizácie Sabres.

„Som nadšený, že budem v klubovej sieni slávy medzi ďalšími 51 či 52 ľuďmi. Som za to veľmi vďačný. Znamená pre mňa veľa, že môžem byť naspäť v Buffale, stretnúť pár priateľov a ľudí, s ktorými som tu prežil skvelé obdobie," neskrýva radosť Hašek.

Hašek bol piatym a posledným hráčom, ktorý nosil v Buffale dres s číslom 39. V budúcej sezóne sa stane siedmym hráčom organizácie, ktorý bude mať vyradené číslo. Napodobní Gilberta Perreaulta (11), Ricka Martina (7), Reneho Roberta (14), Tima Hortona (2), Dannyho Gareho (18) a Pata LaFontainea (16).

Už štyridsaťdeväťročný rodák z Pardubíc odchytal za Buffalo najviac zápasov svojej kariéry a dosiahol v jeho drese aj najviac individuálnych ocenení. Dvakrát získal Hartovu trofej, šesťkrát Vezinovu, dvakrát Trofej Williama M. Jenningsa a dvakrát Cenu Lestera B. Pearsona.

Do Buffala prišiel v roku 1992 výmenou zo Chicaga Blackhawks. Tím opúšťal v roku 2001 ako držiteľ klubového rekordu s 491 odohranými zápasmi, 234 výhrami, 55 čistými kontami a najnižším priemerom inkasovaného gólu na zápas – 2,22.

Hašek si neskôr zachytal aj za Ottawu a Detroit. Práve v drese Red Wings zažil svoje najväčšie tímové úspechy v NHL, keď získal dva Stanley Cupy. Netreba zabúdať ani na reprezentačné úspechy – v roku 1998 získal zlatú olympijskú medailu, o osem rokov neskôr bronzovú.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies