Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Správy z NHL

V piatok a v sobotu sa uskutoční vstupný draft

Pár dní po symbolickom zakončení sezóny 2013/14 výročnými oceneniami sa vo Philadelphii bude behom nasledujúcich dvoch dní hľadieť viac do budúcnosti ako do minulosti. V meste „bratskej lásky“ sa totiž uskutoční tohtoročný vstupný draft.

1. kolo draftu začne v noci z piatka na sobotu o 1:00 nášho času.

Po ročnej pauze sa všetko vracia do zabehnutých koľají a draft sa uskutoční v priebehu dvoch dní. Tá atraktívnejšia časť sa uskutoční v piatok, kedy tímy absolvujú prvé kolo. O čosi horšie hodnotení hráči, z ktorých však neraz vyrastú veľké hviezdy, potom prídu na rad v sobotu, kedy bude v rýchlejšom slede prebiehať zvyšných šesť kôl.

Koho tímy môžu draftovať?

Tento rok sa draftu zúčastnia hráči, ktorí sa narodili medzi 1. januárom 1994 a 15. septembrom 1996. Dodatočne k nim môžu tímy siahnuť aj po starších nedraftovaných hráčoch mimo územia Severnej Ameriky, ktorí sa narodili v roku 1993. Na draft sa dostanú aj hráči, ktorí boli draftovaní v roku 2012, ale zmluvu s tímom NHL nepodpísali. Nesmeli sa však narodiť skôr ako 30. júna 1994.

Článok pokračuje pod reklamou

V akom poradí budú tímy vyberať?

Po skončení základnej časti sa 14 neúspešných tímov zúčastnilo draftovej lotérie, z ktorej ako víťaz vzišla Florida Panthers. Tá, pokiaľ do draftu svoju voľbu nevymení, bude voliť vo Philadelphii draftovú jednotku. Zvyšných 16 pozícii obsadili tímy na základe svojich výsledkov v play-off. Takto vyzerá poradie 1. kola po skončení sezóny:

1. Florida Panthers, 2. Buffalo Sabres, 3. Edmonton Oilers, 4. Calgary Flames, 5. New York Islanders,6. Vancouver Canucks, 7. Carolina Hurricanes, 8. Toronto Maple Leafs, 9. Winnipeg Jets, 10. Anaheim Ducks (výmenou z Ottawy Senators), 11. Nashville Predators, 12. Arizona Coyotes, 13. Washington Capitals, 14. Dallas Stars, 15. Detroit Red Wings, 16. Columbus Blue Jackets, 17. Philadelphia Flyers, 18. Minnesota Wild, 19. Tampa Bay Lightning, 20. San Jose Sharks, 21. St. Louis Blues, 22. Pittsburgh Penguins, 23. Colorado Avalanche, 24. Anaheim Ducks, 25. Boston Bruins, 26. Montreal Canadiens, 27. Chicago Blackhawks, 28. Tampa Bay Lightning (výmenou z New Yorku Rangers), 29. Los Angeles Kings, 30. New Jersey Devils.

Kto bude draftovou jednotkou?

Ani samotní skauti by v tomto roku nemohli jednoznačne povedať, kto sa stane draftovou jednotkou. Tento rok sa totiž očakáva jeden z najvyrovnanejších draftov za ostatné roky. Ani niekoľko hodín pred začiatkom prvého kola nie je nikto pasovaný za favorita.

Behom sezóny sa medzi úzku skupinu kandidátov podľa rebríčkov Centrálneho skautingu NHL (CSS) i Medzinárodnej skautingovej agentúry (ISS) dostala štvorica hráčov – útočníci Samuel Bennett, Sam Reinhart, Leon Draisaitl a obranca Aaron Ekblad. Bez ohľadu na to, kto bude skôr draftovaný, od všetkých štyroch sa očakáva, že zažijú dlhé a úspešné kariéry v NHL.

V rámci rebríčka Centrálneho skautingu NHL bol počas celej sezóny na prvom mieste spomedzi severoamerických korčuliarov Bennett, no ISS ho zaradila vo svojom záverečnom rebríčku až na štvrté miesto. Tá najviac favorizuje Reinharta. Je takmer isté, že najvyššie draftovaným obrancom bude Ekblad, z Európanov sú konkurentmi Draisaitla zrejme len Willie Nylander a Kasperi Kapanen.

Ako sú na tom Slováci?

Slováci sa v rebríčkoch ISS neobjavovali a v rámci rebríčka CSS tiež nefigurovali na popredných priečkach. Je vylúčené, že by bol niekto z rodákov spod Tatier draftovaný v piatok, ale v sobotu by sme sa mohli slovenského mena dočkať.

Najväčšie šance sa dávajú útočníkovi Milanovi Kolenovi, ktorého meno by mohlo zaznieť v záverečných kolách. Je možné, že bude jediným draftovaným Slovákom, no je tiež možné, že ani jeho meno nakoniec nezaznie a zopakuje sa situácia z rokov 2008 a 2012, kedy boli drafty bez slovenských mladíkov.

Dávid Gríger, Stanislav Horanský, Pavol Skalický, Christián Jaroš a Juraj Šiška by mohli prekvapiť, no hlavne pri poslednom menovanom visí veľký otáznik, pretože mu ostatný ročník skomplikovalo zranenie. Ešte pred pár rokmi mali veľké šance uspieť na drafte Patrik Koyš a Adrián Sloboda, no tí z preddraftových prognóz vypadli po tom, čo sa im herne nedarilo a nerástli tak, ako by sa čakalo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies