Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03:00info
VAN
EDM
NHL live
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
NHL live
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Hossa prvou hviezdou, dvojbodový Daňo druhou

V sobotu sa v zámorskej profilige predstavilo všetkých 30 tímov aj s 10 Slovákmi. Marko Daňo strelil svoj prvý gól v NHL a pridal asistenciu, Marián Hossa skóroval pri výhre nad Andrejom Meszárošom, ktorý raz asistoval.

Daňo prvýkrát bodoval, k výhre pomohol gólom a asistenciou

V prvom zápase sme sa nedočkali, ale podal v ňom veľmi dobrý výkon. V druhom naň nadviazal a pridal už aj body. Nováčik Marko Daňo sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom strelil svoj prvý gól v NHL a pridal asistenciu. V akcii strávil 12 minút, zaznamenal dve strely, dva plusové body a urobil aj tri bodyčeky. Tešil sa aj z víťazstva. Columbus vyhral po prvýkrát od roku 2009 prvé dva zápasy sezóny, keď zdolal New York Rangers 5:2. Veľkú zásluhu na tom mal aj Cam Atkinson, ktorý strelil dva góly (druhý do prázdnej brány), ako aj ďalší strelci Arťom Anisimov a dvojbodový Nick Foligno. Scott Hartnell a Ryan Johansen zaznamenali po dve asistencie a Sergej Bobrovskij 24 zákrokov. Špeciálny večer to bol pre Ricka Nasha, ktorý pri návrate do Columbusu skóroval. Z jeho spoluhráčov sa to podarilo aj Leemu Stempniakovi. V bráne stál tentokrát Cam Talbot, ktorý zastavil 19 striel. „Vyhrávali súboje pred bránou. Mali viac sekundárnych príležitostí. Dnes boli lepším tímom,“ uznal tréner Rangers Alain Vigneault.

Pozri aj: Daňo o prvom góle: Bolo to jednoducho úžasné + video

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno (CBJ), 2. M. Daňo (CBJ), 3. C. Atkinson (CBJ)

Článok pokračuje pod reklamou

Hossa prvou hviezdou víťazného duelu proti Buffalu

Nebolo to perfektné, ale boli spokojnejší ako po svojom vydretom víťazstve nad Dallasom. Chicago vyhralo v sobotu nad Buffalom 6:2 a pri domácej premiére malo silný vstup (dva góly v prvých troch minútach) i záver zápasu (štyri góly v tretej tretine). Do bodovania sa zapísal už aj Marián Hossa, ktorý sa priblížil k 1000. bodu v NHL na rozdiel štyroch vďaka svojmu 30. gólu v oslabení, ktorým v strede tretej tretiny zvyšoval vedenie Blackhawks na 4:2. Nikto z aktívnych hráčov NHL nestrelil viac gólov počas oslabení. Z jeho spoluhráčov sa presadili aj Andrew Shaw, Duncan Keith, Patrick Kane, Patrick Sharp a Daniel Carcillo. Shaw a Kane pridali po asistencii, Jonathan Toews ich nazbieral dve a Brandon Saad dokonca tri. Prvou hviezdou duelu sa ale stal Hossa, ktorý hral veľmi dobre aj smerom dozadu. V akcii strávil 17 a pol minúty, počas ktorých zaznamenal aj plusový bod a päť striel na bránu. Bodoval aj jeho krajan v službách Sabres, obranca Andrej Meszároš. Rodák z Považskej Bystrice zaznamenal jednu asistenciu, ale aj dve trestné minúty a štyri mínusové body. Na ľade strávil 17 minút a 20 sekúnd. Coreyho Crawforda prekonali z 23 striel jeho spoluhráči Zemgus Girgensons a Tyler Ennis, ktorí vyrovnali stav na 2:2. Pri oboch góloch asistoval Drew Stafford. Všetkých šesť gólov inkasoval Jhonas Enroth, ktorý čelil 47 strelám.

Gól Mariána Hossu:

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa (CHI), 2. A. Shaw (CHI), 3. P. Kane (CHI)

Holtby a Ovečkin doviedli Capitals k výhre, Chára nebodoval

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin strelil v prvej tretine prvé dva góly sezóny a tím z hlavného mesta USA zvíťazil na ľade Bostonu 4:0. Z hráčov Capitals sa strelecky presadili aj Mike Green a Joel Ward. Brankár Braden Holtby chytil 29 striel a vychytal dvanásty shutout v kariére. Tréner Barry Trotz zaznamenal prvú výhru na lavičke Washingtonu. „Hrali sme presne tak, ako sme chceli. Najmä v obrannej zóne,“ povedal po zápase novinárom Ovečkin. Boston prehral druhý duel z posledných troch, v ktorých strelil iba tri góly. Tuukka Rask chytil 17 striel. Kapitán Zdeno Chára bol najvyťažovanejším hráčom domáceho tímu. Na ľade strávil 22 minút s bilanciou mínusový bod, dve trestné minúty, dva bodyčeky a zblokovaná strela.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WAS), 2. A. Ovečkin (WAS), 3. N. Bäckström (WAS)

Ekman-Larson rozhodol o výhre Arizony, Gáborík nebodoval

Aktuálny šampión NHL vyhrával v Arizone po góloch Tannera Pearsona a Jeffa Cartera už 2:0. Nakoniec prehral 2:3 po predĺžení. Víťazný gól strelil 14 sekúnd pred koncom nadstaveného času obranca Oliver Ekman-Larsson, ktorý si vytvoril osobné maximum s ôsmimi streleckými pokusmi. Antoine Vermette a Mikkel Boedker skórovali v riadnej hracej dobe, Keith Yandle nazbieral tri asistencie. Devan Dubnyk zlikvidoval 25 striel, Marián Gáborík ho neohrozil ani raz. Slovenský útočník odohral bezmála 19 a pol minúty, počas ktorých nazbieral iba mínusový bod. Jonathan Quick chytil 37 striel, Kings prehrali druhýkrát v rade.

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson (ARI), 2. K. Yandle (ARI), 3. D. Dubnyk (ARI)

Islanders opäť porazili Hurricanes aj napriek hetriku Tlustého

Jiří Tlustý zaznamenal hetrik, no nikto z jeho spoluhráčov sa nepresadil, a preto Carolina podľahla New Yorku Islanders aj v druhom zápase počas dvoch dní. O výhre 4:3 rozhodol Josh Bailey, no skórovali aj dvojbodoví John Tavares a Brock Nelson a premiérovo v drese tímu z Long Islandu aj Cory Conacher. Johnny Boychuk prihrával na dva góly a Chad Johnson urobil pri svojom prvom štarte za Islanders 21 zákrokov. Anton Chudobin predviedol 27 zákrokov a Alexander Sjomin asistoval na oba presilovkové góly Tlustého. V akcii nechýbal ani Andrej Sekera, ktorý bol najvyťažovanejším mužom zápasu (26:57). Na konto si však pripísal len „mínusku“ a tri zblokované pokusy.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. J. Tlustý (CAR), 3. J. Bailey (NYI)

Devils deklasovali Panthers, Kopecký bez bodu

New Jersey zažíva vydarený vstup do ročníka a potvrdilo to aj na ľade Floridy, kde zvíťazilo jednoznačne 5:1. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Tuomo Ruutu, Martin Havlát (prvý gól za Devils), Mike Cammalleri, dvojbodový Damon Severson (prvý gól v NHL) a Ryan Clowe. Eric Gelinas nazbieral dve prihrávky a Cory Schneider kryl 28 striel. V súboji bývalých spoluhráčov z Vancouveru sa stretol s Robertom Luongom, ktorého po piatom inkasovanom góle zo 14 striel v úvode druhej tretiny vystriedal Al Montoya. Čestný úspech Panthers zaknihoval Derek MacKenzie premiérovým gólom v novom drese. Tomáš Kopecký odohral necelých 11 minút so ziskom dvoch „mínusiek“, jednej strely a troch bodyčekov.

Hviezdy duelu: 1. E. Gelinas (NJD), 2. D. Severson (NJD), 3. D. MacKenzie (FLA)

Crosby s Malkinom pokazili Pánikovi debut v drese Toronta

Sidney Crosby aj Jevgenij Malkin zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby doviedli Pittsburgh k výhre 5:2 v Toronte. Víťazný gól strelil v presilovej hre Chris Kunitz, dvojbodový Patric Hornqvist skóroval aj v druhom zápase za Penguins a výsledok upravil Brandon Sutter. Letang dvakrát asistoval a Marc-André Fleury chytil 23 striel. Prekonali ho len Joffrey Lupul a Tyler Bozak v početných prevahách. Jonathan Bernier opustil duel s 36 zákrokmi. Slovenský útočník Richard Pánik zažil premiéru v drese Maple Leafs a hneď na domácom ľade, no ani jemu nevyšla podľa predstáv. Počas ôsmich minút a 17 sekúnd strávených v akcii si pripísal len mínusový bod, tri bodyčeky a zblokoval dve strely. Kým Pittsburgh vyhral aj druhý zápas v novom ročníku, Toronto zaknihovalo druhú prehru.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. P. Hornqvist (PIT)

Getzlaf rozhodol o výhre Ducks, Slováci nebodovali

Kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf strelil dva góly, vrátane víťazného, ktorým 24 sekúnd pred koncom zápasu rozhodol o triumfe Ducks na ľade Detroitu 3:2. Na listine strelcov ho zo spoluhráčov doplnil už len Matt Beleskey, kým Frederik Andersen prispel k prvej výhre v sezóne 27 zásahmi. Góly mu strelili Luke Glendening a Gustav Nyquist, Jimmy Howard čelil 26 strelám. Na ľade nechýbali ani jeho spoluhráči, Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, ktorí však nebodovali. Tatar odohral 14 a štvrť minúty s jednou zblokovanou strelou, Jurčo strávil v akcii takmer 13 minút a pripísal si dve strely a dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. L. Glendening (DET), 3. G. Nyquist (DET)

Ottawa zdolala Tampu Bay po nájazdoch

Mika Zibanejad premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby Ottawa uspela v Tampe 3:2. V riadnom hracom čase k tomu gólmi pomohli Erik Karlsson a Mark Stone, ktorí v rozmedzí necelých dvoch minút tretej tretiny otočili stav duelu. Jeho skóre otvoril Victor Hedman a do predĺženia ho poslal Brett Connolly. Robin Lehner kryl okrem dvoch nájazdov aj 38 striel, jeho náprotivok Ben Bishop urobil 32 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner (OTT), 2. B. Bishop (TBL), 3. E: Karlsson (OTT)

Kuemper znova vynuloval Avalanche

Brankár Minnesoty Darcy Kuemper zlikvidoval všetkých 30 striel a druhýkrát v rade zaznamenal shutout. A opäť proti Coloradu. Wild tentoraz vyhrali 3:0. Charlie Coyle strelil v druhej minúte víťazný gól, Jason Zucker skóroval v polovici duelu a Zach Parise pridal gól do prázdnej bránky. Semion Varlamov urobil 31 zákrokov a Avalanche prehrali úvodné dva zápasy ročníka prvý raz od sezóny 2008/09.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (MIN), 2. J. Zucker (MIN) , 3. S. Varlamov (COL)

Stalock sa zaskvel shutoutom, Sharks zdolali Jets

Marc-Edouard Vlasic a Tomáš Hertl skórovali v prvých šiestich minútach zápasu a San Jose porazilo Winnipeg 3:0. Tretí gól kalifornského mužstva strelil dvojbodový Patrick Marleau. Alex Stalock zaznamenal 30 zákrokov a Sharks neinkasovali gól ani v druhom dueli sezóny. Ondřej Pavelec chytil 23 striel.

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock (SJS), 2. P. Marleau (SJS), 3. M. Vlasic (SJS)

Canadiens otočili duel proti Flyers

Montreal odvrátil trojgólovú stratu a ako prvý tím v NHL vyhral v tejto sezóne tri zápasy. V nájazdoch o výhre 4:3 nad Philadelphiou rozhodol P.A. Parenteau. Flyers vstúpili do zápasu so snahou odvrátiť trojzápasovú sériu prehier a po góloch Michaela Raffla a dvojgólového Waynea Simmondsa to vyzeralo nádejne. Ray Emery však bol v tretej tretine zasypaný 19 strelami a Canadiens zásluhou Andreja Markova, Tomáša Plekanca a Alexa Galchenyuka vyrovnali. Carey Price pomohol výhre 29 zákrokmi, Emery ich nakoniec urobil 35.

Hviezdy duelu: 1. P.A. Parenteau (MTL), 2. T. Plekanec (MTL), 3. R. Emery (PHI)

Blues vďaka lepšiemu úvodu zdolali Flames

Paul Stastny potvrdil, že sa mu proti Calgary darí. V sobotu zaznamenal tri asistencie, aby mal v 41 zápasoch proti Flames na konte už 49 bodov. Pomohol tým St. Louis k víťazstvu 4:1, pri ktorom tri asistencie nazbieral aj obranca Kevin Shattenkirk. Brian Elliott prispel k výhre 23 zákrokmi a strelecky sa presadili Joakim Lindström (prvý gól od roku 2011), David Backes, Alex Pientrangelo a Vladimir Tarasenko. Blues splnili to, čo avizovali a vďaka dobrému vstupu do zápasu vyhrali svoj prvý duel sezóny. Jediný gól Flames vsietil Curtis Glencross v 56. minúte. Jonas Hiller zaznamenal 35 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. K. Shattenkirk (STL), 2. B. Elliott (STL), 3. P. Stastny (STL)

Gaustad doviedol Predators k výhre nad Stars

Paul Gaustad bol tradične silný na vhadzovaniach a zaznamenal aj hetrik Gordieho Howea (gól, asistencia, bitka), aby doviedol Nashville k výhre 4:1 nad Dallasom. „Bolo skvelé, ako vykročil, aby sa pobil a potom strelil veľký gól a pridal asistenciu. Podal skvelý výkon,“ povedal kapitán Shea Weber, ktorému k rovnakému zápisu chýbala len bitka. Jeden gól a dve asistencie zaznamenal Eric Nyström a duel ukončil gólom do prázdnej brány Roman Josi. Pekka Rinne urobil 17 zákrokov a ako jediný ho v úvode zápasu prekonal Antoine Roussel. Anders Lindbäck inkasoval tri góly z 32 striel.

Hviezdy duelu: 1. P. Gaustad (NSH), 2. S. Weber (NSH), 3. E. Nyström (NSH)

Higgins rozhodol v nájazdoch o výhre Vancouveru

Edmonton vyhrával nad Vancouverom 2:0 i 4:2, no nakoniec prehral 4:5 po samostatných nájazdoch. V nich sa ako jediný strelecky presadil Higgins. Henrik Sedin, Nick Bonino, Radim Vrbata a Linden Vey prekonali Viktora Fastha v riadnom hracom čase. Daniel Sedin získal tri asistencie a Ryan Miller zlikvidoval 25 striel. Všetky góly inkasoval v úvodných 29 minútach. Postupne ho prekonali Hunt, Arcobello, Jakupov a Joensuu. Canucks vyhrali druhý raz v rade, Oilers prehrali druhý duel v sérii.

Pozri aj: Ryan Nugent-Hopkins sa pobil + ostatné sobotné bitky

Hviezdy duelu: 1. D. Sedin (VAN), 2. R. Vrbata (VAN), 3. M. Arcobello (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- S TM
M. Daňo (CBJ) 12:08 1 1 2 2 2 0
M. Hossa (CHI) 17:29 1 0 1 1 5 0
A. Meszároš (BUF) 17:20 0 1 1 -4 2 2
T. Kopecký (FLA) 10:55 0 0 0 -2 1 0
T. Tatar (DET) 14:16 0 0 0 0 0 0
T. Jurčo (DET) 12:50 0 0 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 21:56 0 0 0 -1 0 2
M. Gáborík (LAK) 19:22 0 0 0 -1 0 0
A. Sekera (CAR) 26:57 0 0 0 -1 0 0
R. Pánik (TOR) 8:17 0 0 0 -1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Najlepšie aktíva Canadiens na výmenu? Je medzi nimi aj Slovák Experta zaujalo viac Lotyšov ako Slovákov. Vyzdvihol len dvoch našich útočníkov Slafkovský je v NHL nedocenený: Sledoval som ho celý rok, bude superhviezdou! Chromiak sa vrátil do zostavy, ale sezóna sa mu končí. Radosť z postupu má iný SlovákVráti sa Drouin do Colorada? V nedeľu dal najavo svoje preferencie Česká hviezda chce výmenu. Spája sa s tímami troch mladých SlovákovSlovensko môže mať nôž na krku: Kedy postúpi do štvrťfinále? Budú Bruins v lete aktívni na trhu s voľnými hráčmi? Čo by mohlo v lete čakať na Colorado? Demko sa ešte nevráti, prišla nečakaná rana: Top strelec Canucks zrejme vynechá zápas o všetko!Dobrá správa z New Yorku: Známy veterán bude už proti Panthers k dispozícii Potvrdené: Carolina vyriešila svoju trénerskú otázku. Na dlhý časMS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies