Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Magazín

Top 20 najneuveriteľnejších gólov NHL

Prelom starého a nového roka patrí tradične bilancovaniu, hodnoteniam či rôznym zaujímavým štatistikám. My sme si pre vás pripravili rebríček čudesných gólov, ktoré najprestížnejšia hokejová liga doteraz priniesla. Niektoré stoja skutočne za to, veď posúďte sami.

(pozn. rebríček nechávame otvorený bez poradia, môžete o ňom v komentároch hlasovať)

Niclas Wallin – 12. 10. 2005, Carolina Hurricanes vs. Washington Capitals
Z času na čas v NHL padne pri avizovanom vylúčení či záverečnej power-play gól do nesprávnej brány. Avšak spôsob, akým ho dosiahol švédsky zadák vo farbách „hurikánov“, Wallin, nemá obdobu. Nevedel azda o signalizovanom treste pre spoluhráča Josefa Vašíčka?

Článok pokračuje pod reklamou

Marc Bergevin – 7. 12. 2000, St. Louis Blues vs. San Jose Sharks
Vlastné góly padajú pomerne často. Zásah Marca Bergevina je však výnimočný. Popiera totiž nielen logiku, ale predovšetkým hokejové pravidlá. Po zovretí puku a jeho následnom vyhodení by totiž mali nasledovať dve trestné minúty...

Jaroslav Halák – 17. 10. 2010, Detroit Red Wings vs. St. Louis Blues
Aj brankár dokáže skórovať. Jaroslav Halák predviedol ako na to. Smola len, že rozvlnil sieť za svojím chrbtom.

Ryan Suter – 24. 3. 2011, Nashville Predators vs. Anaheim Ducks
Trochu futbalu na ľade nikdy nezaškodí. Ak ide o volej, platí to viacnásobne.

Steve Smith – 30. 4. 1986, Edmonton Oilers vs. Calgary Flames
K poslednému z ponúkaných vlastných gólov sa viaže silný príbeh. Nováčik Steve Smith ním rozhodol siedmy zápas 2. kola vyraďovacej časti. Možno by na tom nebolo nič, keby Smith neobliekal dres v tom čase suverénnych „olejárov“ (pozn. Edmonton ako dvojnásobný držiteľ Stanley Cupu vyhral Prezidentskú trofej so 426 gólmi a z ďalších štyroch sezón si ešte trikrát odniesol najprestížnejší „grál"). A možno by na tom nebolo nič, keby v ten deň nemal Smith 23. narodeniny. Pekný darček, čo poviete?

Rob Davison – 18. 3. 2008, New York Islanders vs. Toronto Maple Leafs
Kanadský bek zatvoril pri presilovej hre Maple Leafs oči a v snahe vyhodiť puk čo najďalej z vlastnej obrannej tretiny sa do neho poriadne oprel. Na prekvapenie všetkých skončil za gólmanom Toskalom. Davison oslavoval len tretiu, a zároveň poslednú, „trefu" kariéry.

Nicklas Lidström – 21. 4. 2002, Vancouver Canucks vs. Detroit Red Wings
Hviezdny Švéd, naopak, presne vedel, čo robí. Plynuli posledné sekundy prostrednej časti hry, keď vyslal tvrdý projektil smerom na Cloutiera. Zo stredového kruhu!

Paul Martin – 24. 3. 2006, New Jersey Devils vs. Boston Bruins
Ak sme doteraz spomínali strely na bránu, potom zmeňme tému. Nahodenie puku do tretiny od Martina totiž s ranou nemalo nič spoločné. Čo robil držiteľ Vezinovej trofeje z rokov 2009 a 2011, Tim Thomas, ostane záhadou...

Sandis Ozolinš – 31. 5. 2003, Anaheim Mighty Ducks vs. New Jersey Devils
Aj majster tesár sa utne. Pikantné je, že väčšinou tak býva v momentoch, keď tečú nervy. Martin Brodeur by o tom vedel rozprávať. Ešteže finálovú sériu bojov o Stanleyho pohár jeho minela nepoznačila. „Diabli“ dvíhali ruky nad hlavu po výsledku 4:3 na zápasy.

Robert Reichel – 21. 4. 2003, Toronto Maple Leafs vs. Philadelphia Flyers
Výlet gólmana mimo vlastnú svätyňu nesie so sebou isté riziko. Pri jednom stratil Roman Čechmánek lapačku, chcel ju zodvihnúť, no prestal sledovať čiernu gumu. Skúste hádať, ako to dopadlo.

Niklas Kronwall – 17. 1. 2014, Detroit Red Wings vs. Los Angeles Kings
Sledovať puk sa však sem tam nedá. Zvlášť keď naberie smer nezlučiteľný so zákonmi fyziky. Spôsob, akým skóroval Kronwall, vyráža dych. Úprimne, chlapec doteraz netuší, ako k presnému zásahu prišiel.

Joe Thornton – 7. 11. 2013, San Jose Sharks vs. Vancouver Canucks
Podobný osud postretol tiež kapitána „žralokov". S jedným rozdielom. Kým Quicka za inkasovaný gól nevinili, Luonga považovali za najväčšieho hlupáka. Súhlasíte?

Bernie Nicholls – 18. 3. 1989, Los Angeles Kings vs. Calgary Flames
Čo by to bol za hokejový rebríček, keby v ňom chýbal Wayne Gretzky? „The Great One“ síce v nasledujúcom videu nenamieril presne, no Bernie Nicholls prežíval rozprávkovú sezónu (pozn. suverénne najlepšiu v kariére, veď počas 79 zápasov za Kings zaknihoval 150 bodov – 70+80) a jednoducho stál na tom správnom mieste. Lepšie povedané, ležal.

Robert Lang - 13. 10. 2007, Chicago Blackhawks vs. Dallas Stars
Občas skončí gólom aj pokus, ktorý smeruje „Pánu Bohu do okien".

Matt Moulson – 15. 1. 2014, Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabers
A občas pokus, ktorý ani nebol gólom? (viď. čas 2:20)

Ryan Smyth – 15. 11. 2010, San Jose Sharks vs. Los Angeles Kings
Center „kráľov" prekonal v druhej tretine regulárnym spôsobom domáceho gólmana Niitymäkiho. Hra na prekvapenie všetkých pokračovala, aby o 71 sekúnd neskôr zaznamenal Torrey Mitchell gól na opačnej strane klziska. Ako situáciu vyriešili rozhodcovia?

Brendan Shannahan – 29. 5. 2002, Colorado Avalanche vs. Detroit Red Wings
6. zápas finále Západnej konferencie. „Lavíny“ hnané vlastnými fanúšikmi vedú v sérii 3:2 a majú po roku opäť obrovskú šancu zabojovať o Stanley Cup. Koniec úvodného dejstva však zatrasie ich sebavedomím natoľko, že stretnutie prehrajú a v rozhodujúcom meraní síl dokonca schytajú debakel. Legendárny Roy si pri nezdare 0:7 pripíše žalostnú úspešnosť zásahov 62,5 percenta, keď chytí iba desať zo šestnástich striel súpera.

Shane Doan – 27. 12. 2014, Arizona Coyotes vs. Anaheim Ducks
Dobrý strelec namieri do čierneho aj so zlomenou hokejkou. Naposledy predviedol takýto kúsok kapitán „kojotov“ proti Frederikovi Andersenovi z Anaheimu.

Aleš Hemský – 4. 1. 2007, Edmonton Oilers vs. Dallas Stars
Čerešnička na torte, ktorá nepotrebuje ďalší komentár.

Andrew Ladd – 27. 12. 2014, Minnesota Wild vs. Winnipeg Jets
Na úplný záver ešte jeden aktuálny. Andrew Ladd a jeho nahodenie puku na mantinel.

BONUS
A nezabudnite! Nefalšovaná radosť je najkrajšia. Ako na to, predvedie tento Japonec.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies