Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Štyria Slováci vyhrali, ani jeden však nebodoval

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL nastúpili piati Slováci. Ani jeden z nich nebodoval, no Zdeno Chára, Andrej Sekera, Marián Hossa aj Tomáš Kopecký sa tešili z výhier svojich tímov. Roberto Luongo absolvoval vydarený návrat do Vancouveru.

Hviezdy večera:
1. Roberto Luongo (FLA), 32/33, 97% úspešnosť zákrokov
2. Mikkel Boedker (ARI), 2 góly, 1 asistencia
3. Shea Weber (NSH), 2 góly (vrátane víťazného)

Bruins s prehľadom zdolali Devils

Milan Lucic otvoril skóre zápasu v 19. minúte prvej tretiny v presilovej hre a 12 sekúnd pred koncom zápasu ho aj uzavrel strelou do prázdnej brány, aby Boston zdolal na domácom ľade New Jersey hladko 3:0. Zvyšný gól strelil Carl Soderberg, kým nováčik Niklas Svedberg potreboval na svoje druhé čisté konto kariéry urobiť len 14 zákrokov pri svojom prvom štarte od 27. decembra. Naopak, Corey Schneider čelil až 43 strelám, najviac v tejto sezóne. Štyri z nich na neho vyslal slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý odohral 21 a pol minúty. Pripísal si počas nich aj plusový bod, štyri bodyčeky a dva bloky. Kým Bruins vyhrali druhý zápas v rade po sérii troch prehier, Devils ukončili sériu dvoch výhier. Pre útočníkov Chrisa Kellyho z Bostonu aj Mikea Cammalleriho z New Jersey bol tento duel ich 700. v NHL.

Hviezdy duelu: 1. C. Soderberg (BOS), 2. M. Lucic (BOS), 3. N. Svedberg (BOS)

Sabres podľahli Hurricanes a zaknihovali šiestu prehru v rade

Jiří Tlustý, Eric Staal a Victor Rask skórovali v rozmedzí 79 sekúnd v druhej tretine, aby rozhodli o domácom víťazstve Caroliny nad Buffalom 5:2. Skóre duelu tvoril Jeff Skinner a výsledok upravil Riley Nash. Tlustý pridal aj asistenciu, Justin Faulk s Ryanom Murphym ich nazbierali po dve a Cam Ward prispel k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 18 zákrokmi. V akcii nechýbal slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý však počas takmer 19 mimút zaznamenal len tri bodyčeky. Philip Varone strelil oba góly Buffala a svoje prvé dva v sezóne. Jhonas Enroth kryl 26 striel, no nezabránil šiestej prehre Sabres v sérii. Nebol pri nej obranca Andrej Meszároš, ktorý sledoval duel z tribúny.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Faulk (CAR), 2. J. Tlustý (CAR), 3. E. Staal (CAR)

Wild boli lepší, Blackhawks však mali Crawforda

V predošlých šiestich zápasoch Chicago zakaždým prehrávalo už veľmi skoro. Tento trend vo štvrtok obrátilo a po úvodnej tretine viedlo 2:0, aby si položilo základy víťazstva 4:2 na ľade Minnesoty. Brankár Corey Crawford mal na tom veľkú zásluhu. V prvej tretine nekapituloval, v druhej zastavil 18 striel z 19 a duel napokon opustil so 42 zákrokmi. „Toto víťazstvo je brankárovo. Dnes boli určite lepším tímom,“ skonštatoval tréner Blackhawks Joel Quenneville. K výhre sú však potrebné aj góly. O tie sa postarali Patrick Sharp, Patrick Kane a Bryan Bickell, ktorý svoj druhý gól v zápase vsietil do prázdnej brány. Kane pridal aj dve asistencie a Brad Richards ich nazbieral tri. Marián Hossa nebodoval. V akcii strávil 19 a pol minúty so ziskom mínusového bodu. Troma strelami ohrozil Niklasa Bäckströma, ktorý urobil 16 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skórovali Jason Zucker a dvojbodový Jason Pominville. Wild prehrali deviaty duel z ostatných 11.

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. J. Zucker (MIN), 3. J. Pominville (MIN)

Luongovi vyšiel návrat na jednotku, Kopecký opäť hral

Bol to návrat ako hrom. Roberto Luongo sa najskôr dočkal spomienkového videa a následne ukázal, že je stále elitným brankárom. Predviedol 32 zákrokov, aby doviedol Floridu k výhre 3:1 na ľade Canucks. Stal sa prvou hviezdou v prvom zápase, ktorý odohral vo Vancouveri od výmeny. Porazil tak už každý tím NHL a zároveň sa vyrovnal Dominikovi Hašekovi v počte víťazstiev. Je na 11. mieste s 389 výhrami. Z jeho spoluhráčov sa darilo najmä Jonathanovi Huberdeauovi. Strelil dva góly a prihrával aj na presný zásah Aleksandra Barkova. Ryana Millera prekonali z 30 striel. O jediný gól domácich sa postaral Daniel Sedin, ktorý otvoril skóre už vo štvrtej minúte. Odvtedy Luongo už nekapituloval. Zápas bol návratom aj pre Tomáša Kopeckého. Slovenský útočník vynechal predošlé štyri zápasy pre zdravotné problémy, ale vo štvrtok bol schopný odohrať 16 minút. Nebodoval, ale zaznamenal štyri strely a dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo (FLA), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. R. Miller (VAN)

Reprízu finále vyhrali Rangers, Gáborík nebodoval

Henrik Lundqvist chytá znamenite, ale keď treba, spoľahlivo ho zastúpi aj Cam Talbot. Ten vo štvrtok previedol 28 zákrokov, aby doviedol Rangers k výhre 4:3 nad svojím súperom z minuloročného finále. Triumf nad Los Angeles bol pritom už štvrtý v rade a 12. z posledných 13 zápasov. Dan Boyle pri ňom zaznamenal gól a asistenciu. Kľúčová bola druhá tretina, ktorú New York získal pomerom 3:0. O góly sa postarali Kevin Klein, Lee Stempniak a Martin St. Louis. Jonathan Quick urobil 22 zákrokov a z domácich hokejistov skórovali Tanner Pearson a dvakrát Justin Williams. Kings viedli v šiestej minúte už 2:0, ale nakoniec si pripísali štvrtú porážku z ostatných piatich duelov. Marián Gáborík odohral proti svojmu niekdajšiemu tímu rovných 18 minút. Počas tohto času vyslal na bránu dve strely a inak si svoje konto neobohatil.

Hviezdy duelu: 1. D. Boyle (NYR), 2. D. Brassard (NYR), 3. A. Martinez (LAK)

Voráček rozhodol v predĺžení o výhre Flyers nad Capitals

Jakub Voráček využil v druhej minúte predĺženia presilovú hru, aby rozhodol o domácom triumfe Philadelphie nad Washingtonom 3:2. Capitals síce v zápase dvakrát viedli o gól po presných zásahoch Alexa Ovečkina v presilovke a Karla Alznera, no Flyers vyrovnali zásluhou Seana Couturiera a R.J. Umbergera. Mike Green na strane hostí a Matt Read s Nickom Schultzom z domáceho tímu si pripísali po dve asistencie. Braden Holtby pomohol k výhre 30 zásahmi, Steve Mason ich urobil o štyri menej. Flyers vyhrali druhý duel v rade. Capitals zaznamenali piatu prehru po predĺžení v ročníku, z toho štvrtú po presilovkovom góle súpera.

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. N. Schultz (PHI)

Blues deklasovali Sharks po druhý raz za šesť dní

Siedmi hráči St. Louis sa strelecky presadili a Brian Elliott zastavil 24 striel, aby San Jose utrpelo s Blues druhú porážku pomerom 2:7 počas šiestich dní. Víťazný gól strelil Paul Stastny v presilovej hre, v ktorej otvoril skóre aj Alex Steen. Okrem nich dvoch aj Jori Lehtera, T.J. Oshie a David Backes zaznamenali po góle a asistencii. Jay Bouwmeester a Patrik Berglund tiež skórovali, Vladimir Tarasenko nazbieral dve asistencie a Jaden Schwartz tri. Za hostí skórovali len dvojbodový Logan Couture vo vlastnom oslabení a Melker Karlsson. Antti Niemi striedal po piatom góle z 21 striel, Alex Stalock inkasoval ešte dva zo siedmich. Blues majú na konte sériu troch výhier, počas ktorých nastrieľali súperom 20 gólov a dostali len štyri.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz (STL), 2. T.J. Oshie (STL), 3. P. Stastny (STL)

Weber rozhodol o triumfe Nashville nad Dallasom

Shea Weber najskôr v 16. minúte duelu otvoril skóre a v 17. sekunde nadstaveného času strelil svoj druhý gól v zápase, ktorým rozhodol o výhre Nashville nad Dallasom 3:2. V riadnej hracej dobe sa okrem neho presadil aj Miikka Salomäki, ktorý zaznamenal svoj prvý gól pri debute v NHL. Roman Josi prihral na prvé dva góly Predators, pričom prvá asistencia bola jeho 100. bodom v lige. Pekka Rinne chytil 18 striel, prekonali ho Jason Spezza s Trevorom Daleym. Kari Lehtonen opustil zápas s 21 zákrokmi. Nashville sa výhrou dostal až na prvé miesto v lige s 58 bodmi a domácou bilanciou 16-2-1. V zápase však prišiel o zraneného obrancu Ryana Ellisa.

Pozri aj: Video: Miikka Salomäki skóroval pri svojom debute v NHL

Hviezdy duelu: 1. S. Weber (NSH), 2. M. Salomäki (NSH), 3. R. Josi (NSH)

Boedker, Doan a Smith doviedli Coyotes k cennej výhre

Arizona porazila Winnipeg 4:1. Prsty vo výhre mala hlavne nasledujúca trojica hráčov: Mikkel Boedker zaznamenal dva góly a asistenciu, Shane Doan gól a dve asistencie a Mike Smith 34 zákrokov. Z víťazného gólu mal radosť Oliver Ekman-Larsson. Coyotes vyhrali v tomto ročníku prvý zápas proti tímu z Centrálnej divízie a vďaka tomu sa tešili z piatej výhry z ostatných siedmich duelov. Jediný gól Jets strelil Mathieu Perreault, kým Ondřej Pavelec zastavil 26 striel. Winnipeg mal šancu zápas zdramatizovať, ale nevyužil dve presilovky o dvoch hráčoch. V nich má bilanciu 0-10.

Hviezdy duelu: 1. M. Boedker (ARI), 2. S. Doan (ARI), 3. M. Smith (ARI)

Iginla a Varlamov doviedli Avs k výhre nad Sens

Jarome Iginla strelil dva góly a Colorado porazilo Ottawu 5:2, aby dosiahlo štvrtý triumf v ostatných piatich zápasoch. Zlepšilo si aj bilanciu v zápasoch, v ktorých strelilo štyri alebo viac gólov, na 9-0-0. Semion Varlamov urobil 36 zákrokov, a tak ich v ostatných dvoch dueloch predviedol dokopy 90. Brad Stuart, Erik Johnson a Daniel Briere tiež skórovali, kým Alex Tanguay a Ryan O’Reilly zaregistrovali po dve asistencie. Z hráčov Senators sa presadili Mark Stone a Bobby Ryan. Do brány sa najskôr postavil Craig Anderson, ktorý urobil šesť zákrokov a po treťom inkasovanom góle prenechal miesto Robinovi Lehnerovi. Švéd sa potom prezentoval desiatimi zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Iginla (COL), 2. S. Varlamov (COL), 3. A. Tanguay (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 19:27 0 0 0 -1 0 3 0
A. Sekera (CAR) 18:49 0 0 0 0 0 0 3
T. Kopecký (FLA) 16:05 0 0 0 0 0 4 2
Z. Chára (BOS) 21:31 0 0 0 1 0 4 4
M. Gáborík (LAK) 18:00 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies