Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL

Fehérváry, Slafkovský (foto: Instagram/Washington Capitals, X/Canadiens Montreal)

Slovenský obranca washingtonských Capitals, Martin Fehérváry, sa teší na to, ako si oblečie dres národného tímu na blížiacich sa majstrovstvách sveta. Tie prídu po sezóne, ktorú aj napriek skorému vypadnutiu v play-off hodnotí kladne.

„Mrzí nás, že sme Rangers viac nepotrápili a nehrali dlhšiu sériu, ale celkovo by som ročník hodnotil pozitívne. Nikto nečakal, že vôbec spravíme play-off. Všetci nás podceňovali. Dali sme dokopy dobrú partiu, mali sme veľa mladých hráčov, bojovali sme jeden za druhého, o čom svedčí, že do play-off sme sa dostali až posledným zápasom v základnej časti. Ostatných 20 zápasov bolo veľmi náročných mentálne aj fyzicky,“ povedal Fehérváry pre denník Šport.

Fehérváry viedol v play-off svoj tím s dvoma gólmi a troma bodmi, ktoré získal v štyroch zápasoch. Ukázal, že vie hrať aj smerom dopredu. Uvedomuje si však, že jeho hlavnou úlohou v tíme je brániť top hráčov súperov.

Medzi nich patrí aj Juraj Slafkovský z Montrealu. Ten patril v tejto sezóne medzi troch mladíkov, ktorí v NHL tešili svojimi výkonmi. Tými potešil aj dvadsaťštyriročného bratislavského rodáka, ktorý vanuje pozornosť svojim krajanom v lige.

Článok pokračuje pod reklamou

„Som šťastný za každého jedného chalana, špeciálne za Jura Slafkovského, ktorý to nemá ľahké v Montreale. Už cez leto som vám spomínal v rozhovore, že je výborným hokejistom, len musí vydržať a musí makať. Výkonmi to ukázal a kritikom zavrel ústa. Dokázal, že je top hráč NHL,“ poznamenal Fehérváry.

Na poste obrancu hráva Šimon Nemec, ktorý v tejto sezóne dostal šancu debutovať v drese New Jersey Devils. Výzvu prijal, šance sa chopil a už sa nepozeral späť – ročník dohral medzi elitou a patril medzi najvyťažovanejších hráčov tímu.

„Šimon je výborný hokejista. Som zvedavý, ako mu to pôjde. Ukázal všetkým, že patrí do najlepšej ligy. Som rád, že smeruje na ďalšie majstrovstvá sveta,“ skonštatoval Fehérváry.

Fehérváry už dlhšie pozná Martina Pospíšila, ktorý tiež zažil premiéru v NHL a okamžite sa v nej etabloval ako jeden z kľúčových hráčov tímu Calgary Flames. Ukázal svoje ofenzívne zručnosti, ale aj nasadenie a tvrdosť.

„Hrá často na hrane, nemám s tým žiadny problém, tréneri to od neho chcú. Každý tím chce podobného hokejistu v zostave. Samozrejme sa bude musieť krotiť na medzinárodnej úrovni, je tam iný štýl posudzovania bodyčekov. Určite bude pre tím veľkým prínosom,“ povedal Fehérváry.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies