Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Hossa dvakrát asistoval, Halák ukončil sériu prehier

V každom z piatich zápasov piatkového programu NHL sa predstavil jeden Slovák. Bodoval len Marián Hossa, Jaroslav Halák ukončil sériu dvoch prehier a Andrej Meszároš sa vrátil do akcie.

Hviezdy večera:
1. John Tavares (NYI), 2 góly, 1 asistencia (vrátane víťazného)
2. Derek Roy (EDM), 1 gól, 2 asistencie
3. Michal Neuvirth (BUF), 45/47, 95,7% úspešnosť zákrokov

Halák pomohol k výhre Islanders v derby súboji s Devils

Jaroslav Halák dal zabudnúť na ostatné dva nevydarené štarty, opäť podržal a svoj tím a 21 zákrokmi pomohol New Yorku Islanders k víťazstvu na ľade rivala z New Jersey 3:2. Rozhodol o ňom hrdina zápasu, kapitán John Tavares, ktorý skóroval vo štvrtej minúte predĺženia. Predtým tiež vyrovnával stav na 2:2 a pridal asistenciu pri zvyšnom góle Josha Baileyho. S troma gólmi v nadstavenom čase vedie ligu. Haláka prekonali Travis Zajac a Scott Gomez, ktorí dvakrát posielali Devils do vedenia. Keith Kinkaid kryl 28 striel, no nezabránil druhej prehre svojho tímu v rade. Islanders vyhrali aj tretí vzájomný súboj s tímom z Newarku v sezóne a celkovo ho zdolali po piaty raz v sérii. Piatkový triumf ich opäť dostal na prvé miesto v Metropolitnej divízii o bod pred Pittsburgh, ktorý však má zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. A. Henrique (NJD), 3. T. Zajac (NJD)

Hossa dvakrát asistoval pri prehre Chicaga v Edmontone

Marián Hossa nebodoval v ostatných dvoch zápasoch, no v piatok zaznamenal ďalšie dve asistencie, aby ich mal v sezóne na konte už 21. Prihrával nimi spolu s Jonathanom Toewsom na oba góly Brandona Saada. Nikto iný z jeho spoluhráčov už neskóroval, a tak Chicago prehralo v Edmontone 2:5. Víťazný gól vsietil Jeff Petry, no presadili sa aj Benoit Pouliot, trojbodový Derek Roy v presilovej hre a dvojbodoví Nail Jakupov s Taylorom Hallom, ktorý uzavrel skóre duelu strelou do prázdnej brány. V nej stál Antti Raanta, ktorý inkasoval štyrikrát z 21 striel. Ben Scrivens pri svojom prvom víťazstve proti Blackhawks v kariére čelil rovnakému počtu striel, z ktorých dve pochádzali z hokejky Hossu. Ten odohral 17 minút a 20 sekúnd aj so ziskom plusového bodu a jedného bloku. Oilers si zlepšili bilanciu pod novým trénerom Toddom Nelsonom na 3-1-2. Bodovali teda v piatich z ostatných šiestich duelov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Roy (EDM), 2. N. Jakupov (EDM), 3. B. Saad (CHI)

Horachek zaznamenal prvú výhru na lavičke Toronta

Ryan Johansen otvoril skóre zápasu, no domáci sa ešte do prvej prestávky presadili štyrikrát, aby Toronto zvíťazilo nad Columbusom 5:2. Víťazný gól strelil Phil Kessel v presilovej hre, skórovali aj Daniel Winnik, Tyler Bozak a dvojgólový James van Riemsdyk. Všetci si pripísali aj po asistencii, Cody Franson ich nazbieral dve a druhý Riemsdykov gól padol do prázdnej brány. Jonathan Bernier prispel k ukončeniu série troch prehier 18 zákrokmi. Prekonal ho len dvojgólový Johansen, ktorý druhým gólom v početnej prevahe už len skorigoval výsledok. Sergej Bobrovskij čelil 31 strelám. Štyri na neho vyslal slovenský útočník Richard Pánik, ktorý zaznamenal jeden zo svojich najvyšších „ice-timov" v sezóne. Odohral 17 minút a 40 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj mínusový bod, bodyček a dva bloky. Jeho tím vyhral prvý zápas pod novým trénerom Petrom Horachekom. Blue Jackets zase ukončili sériu dvoch triumfov.

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak (TOR), 2. J. van Riemsdyk (TOR), 3. R. Johansen (CBJ)

Fleischmann rozhodol divoký zápas Floridy v Calgary

Tomáš Fleischmann skóroval tri minúty pred koncom zápasu a pridal aj asistenciu, aby rozhodol o triumfe Floridy v gólovej prestrelke na ľade Calgary 6:5. Jonathan Huberdeau, Brad Boyes a Sean Bergenheim tiež zaznamenali po góle a asistencii a strelecky sa presadili aj Jimmy Hayes s Brianom Campbellom. Al Montoya zastavil 25 striel. Prekonali ho len traja strelci Flames. Matt Stajan a T.J. Brodie strelili po dva góly, skóroval aj Michael Bäcklund, Lance Bouma nazbieral tri asistencie a Jonas Hiller opustil duel s 29 zákrokmi. Dvoma strelami ho ohrozil slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý odkorčuľoval vyše 14 minút v druhom zápase po návrate do akcie. Zaznamenal počas nich aj mínusový bod, bodyček, blok a dve trestné minúty. Jeho vylúčenie súper nestihol potrestať, keďže prišlo až šesť sekúnd pred koncom duelu. Calgary prehralo tretí zápas v rade po sérii štyroch výhier.

Hviezdy duelu: 1. T.J. Brodie (CGY), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. L. Bouma (CGY)

Stamkos rozhodol o výhre Lightning, Meszároš bol späť v akcii

Steven Stamkos skóroval v 15. minúte tretej tretiny, čím rozhodol o domácej výhre Tampy Bay nad Buffalom 2:1. Strelecký účet duelu otvoril Valtteri Filppula v prvej tretine, o vyrovnanie sa už po 50 sekundách prostrednej časti hry vo vlastnom oslabení postaral Cody McCormick svojím prvým gólom v ročníku. Ben Bishop prispel k siedmemu triumfu z ostatných ôsmich zápasov 21 zásahmi. Trikrát na neho vystrelil slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý predošlý duel presedel na tribúne. Počas viac ako 21 minút na ľade si pripísal aj plusový bod, bodyček a blok. Sabres prehrali po siedmy raz v sérii aj napriek skvelému výkonu Michala Neuvirtha. Český brankár čelil 47 strelám, z toho 27 na neho Lightning vyslali v druhej tretine. Vytvorili si tým nový klubový rekord. Floridský klub zvíťazil doma po piaty raz v sérii a s 58 bodmi vedie Východnú konferenciu.

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (BUF), 2. S. Stamkos (TBL), 3. R. Callahan (TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 21/23 (91,3 %) - - - - - - -
M. Hossa (CHI) 17:20 0 2 2 1 0 2 0
R. Pánik (TOR) 17:40 0 0 0 -1 0 3 1
T. Kopecký (FLA) 14:06 0 0 0 -1 2 2 1
A. Meszároš (BUF) 21:03 0 0 0 1 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies