Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Sumáre

Gáborík s Chárom dvojbodoví, Tatar asistoval

V 11 sobotných zápasoch NHL sa predstavili štyria Slováci. Traja z nich aj bodovali. Vyhral len Zdeno Chára, ktorý dvakrát asistoval. Tomáš Tatar raz, kým Marián Gáborík strelil gól a na jeden prihral.

Hviezdy večera:
1. Joni Ortio (CGY), 36/36, čisté konto (1. v NHL)
2. David Pastrňák (BOS), 2 góly (vrátane víťazného, prvé v NHL)
3. Henrik Lundqvist (NYR), 30/31, 96,8% úspešnosť zákrokov

Jets zdolali Kings po nájazdoch, Gáborík dvojbodový

Bryan Little sa ako jediný presadil vo štvrtej sérii samostatných nájazdov, aby rozhodol o výhre Winnipegu na ľade Los Angeles 5:4. Skóroval aj v riadnej hracej dobe, kým Michael Hutchinson urobil 25 zákrokov a chytil všetky štyri nájazdy súpera. Hostia sa za tri minúty v prvej tretine dostali do vedenia 3:0, keď sa okrem Littlea presadili aj dvojbodoví Mathieu Perreault a Blake Wheeler v presilovej hre. Kings však odpovedali štyrmi gólmi v rade. Anže Kopitar s Jakeom Muzzinom ešte do prvej prestávky znížili v presilových hrách na rozdiel gólu, aby Marián Gáborík v úvode tretej tretiny vyrovnal stav. Obrat zavŕšil Kyle Clifford a Jonathan Quick kryl 21 striel. Prekonal ho ešte Zach Bogosian, ktorý vynútil predĺženie. Dustin Byfuglien nazbieral dve asistencie, Kopitar s Gáboríkom po jednej. Slovenský útočník si okrem 13. gólu a deviatej prihrávky v sezóne pripísal na konto aj plusový bod, dve strely, bodyček a dve trestné minúty. Jeho vylúčenie stihol potrestať Wheeler. Kings prehrali aj tretí zo série siedmich domácich duelov, pričom z ostatných šiestich zápasov vyhrali len jeden (1-2-3).

Gáboríkov 13. gól v ročniku:

Hviezdy duelu: 1. D. Byfuglien (WPG), 2. A. Kopitar (LAK), 3. B. Little (WPG)

Článok pokračuje pod reklamou

Chára dvakrát asistoval, Pastrňák zažiaril pri výhre Bostonu

Český nováčik David Pastrňák otvoril skóre zápasu v prvej tretine v presilovej hre a v úvode tretej časti hry pridal aj druhý, aby svojimi dvoma prvými gólmi v NHL rozhodol o výhre Bostonu na ľade Philadelphie 3:1. Tretí gól pridal vo vlastnom oslabení Chris Kelly a Tuukka Rask prispel k tretiemu triumfu v sérii 24 zákrokmi. Pri prvom a treťom góle Bruins si pripísal siedmu a ôsmu asistenciu v sezóne slovenský obranca Zdeno Chára. Okrem nich zaznamenal aj tri strely, tri bodyčeky a dve trestné minúty počas 26 a trištvrte minúty v akcii, s ktorými bol opäť najvyťažovanejším mužom duelu. Jediný gól Flyers strelil Claude Giroux, ktorý v početnej prevahe už len skorigoval výsledok. Horšou správou ako prvá prehra v ostatných troch zápasoch, je strata Stevea Masona. Ten musel predčasne opustiť duel už v ôsmej minúte po piatich zákrokoch pre zranenie dolnej časti tela. Zápas dochytal Ray Emery, ktorý kryl desať striel. Bruins napriek tomu bodovali v siedmom dueli v rade.

Pozri aj: Video: Pastrňák strelil svoje prvé dva góly v NHL

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. C. Giroux (PHI), 3. Ch. Kelly (BOS)

Tatar asistoval pri prehre s Washingtonom

Washington získal spomedzi všetkých tímov od 4. decembra najviac bodov. Napriek tomu však tréner Barry Trotz nebol spokojný s výkonmi jeho zverencov. Tí nepodali stopercentný výkon ani v sobotu, ale potešili ho snahou a disciplínou, ktorá viedla k výhre 3:1 nad Detroitom. Troy Brouwer, John Carlson a Joel Ward strelili góly Capitals, ktorí majú bilanciu 12-1-4 v posledných 17 dueloch. Braden Holtby, ktorý štartoval v 18. zápase v rade, urobil 26 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Jonathan Ericsson, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne po prihrávke Tomáša Tatara. Jimmy Howard inkasoval jeden gól z troch striel a pre zranenie sa v úvode prvej tretiny nechal vystriedať. Petr Mrázek následne kapituloval dvakrát zo 14 striel. Tatar odohral v zápase 18 minút a 50 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj dve trestné minúty, jednu strelu a dva bodyčeky. Práve počas jeho vylúčenia otvoril Brouwer skóre zápasu.

Hviezdy duelu: 1. J. Carlson (WSH), 2. B. Holtby (WSH), 3. J. Beagle (WSH)

Carolina podľahla Blues po nájazdoch, Sekera bez bodu

Súboj medzi St. Louis a Carolinou priniesol zaujímavé predstavenie a veľa gólov. Rozuzlenie prišlo až v nájazdoch, v ktorých sa do čierneho trafil iba T.J. Oshie. Vďaka nemu tak Blues porazili Hurricanes 5:4. K štvrtej výhre v rade viedli aj góly Alexandra Steena, Jadena Schwartza, Patrika Berglunda a Vladimira Tarasenka, ako aj 19 zákrokov Jakea Allena. Ten chytal po tom, čo Brian Elliott inkasoval v prvých 13 minútach tri góly z desiatich striel. Hurricanes viedli 3:1 a 4:3 zásluhou Victora Raska, Jeffa Skinnera, Erica Staala a Rileyho Nasha. Cam Ward čelil 35 strelám a jediný slovenský zástupca, Andrej Sekera, nebodoval. V akcii strávil necelých 24 minút a bol tretím najvyťažovanejším hráčom tímu. Duel opustil s mínusovým bodom a jednou strelou.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen (STL), 2. J. Allen (STL), 3. J. Skinner (CAR)

Crosby rozhodol o výhre Penguins nad Canadiens

Sidney Crosby, Jevgenij Malkin a Carey Price boli v sobotu popoludní nominovaní do Zápasu hviezd a večer ukázali, prečo si to zaslúžili. Price robil, čo mohol, aby udržal Montreal v hre o víťazstvo. Nakoniec ale z 37. strely Pittsburghu inkasoval druhý gól v zápase a bolo po všetkom. Crosby ním totiž v predĺžení rozhodol o výhre Penguins 2:1. Malkin k nej prispel gólom a asistenciou. Dôležitý bol pre „tučniakov“ aj výkon Marca-Andreho Fleury. Ten urobil 27 zákrokov a prekonať ho dokázal len Max Pacioretty. Canadiens prehrali druhý zápas v rade po šesťzápasovej sérii výhier.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. C. Price (MTL), 3. M. Fleury (PIT)

Rinne, Wilson doviedli Predators k triumfu v St. Paul

Colin Wilson strelil gól, pridal asistenciu a Pekka Rinne zastavil 36 striel pri svojom 28. víťazstve v sezóne, aby Nashville vyhral na ľade Minnesoty 3:1. Víťazný gól vsietil Calle Järnkrok a skóre duelu otvoril Mike Fisher. Čestný úspech Wild zaknihoval Charlie Coyle, kým Niklas Bäckström chytil 24 striel. Jeho tím ukončil trojzápasovú sériu domácich duelov s bilanciou 0-2-1. V Xcel Energy Center vyhral len jeden z ostatných ôsmich zápasov od 17. decembra (1-3-4). Nashville si upevnil líderskú pozíciu v NHL.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. C. Wilson (NSH), 3. Ch. Coyle (MIN)

Varlamov, Duchene zariadili víťazstvo Colorada nad Dalasom

Semjon Varlamov predviedol 37 zákrokov, Matt Duchene strelil víťazný gól v 12. sekunde tretej tretiny, svoj prvý od 11. decembra, a pridal asistenciu, aby Colorado zdolalo doma Dallas 4:3. Brett Ritchie síce otvoril skóre už po 27 sekundách hry a Colton Sceviour zvýšil v polovici prvej tretiny náskok na 2:0, no Avalanche štyrmi gólmi otočili skóre. Erik Johnson, John Mitchell a Nathan MacKinnon sa o to postarali v prostrednej časti hry. Aleš Hemský už len skorigoval výsledok, kým Kari Lehtonen opustil zápas s 26 zásahmi. Tím z Denveru vyhral piaty z ostatných šiestich duelov a zlepšil si bilanciu v zápasoch, v ktorých strelil aspoň štyri góly, na 10-0-0. So 44 bodmi sa dostal na čelo Centrálnej divízie. Stars doplatili aj na nevyužité presilovky, ktorých hrali šesť.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. T. Seguin (DAL)

Islanders vďaka druhej tretine porazili Blue Jackets

Prvá i tretia tretina zápasu medzi Blue Jackets a Islanders skončili nerozhodne 1:1. Rozdielovou dvadsaťminútovkou bola druhá, v ktorej New York strelil tri góly, aby celý zápas vyhral pomerom 5:2. Anders Lee bol autorom víťazného gólu, no do čierneho sa trafili aj Nikolaj Kuľomin, Matt Martin, Brian Strait a Kyle Okposo. Ryan Strome a Thomas Hickey zaznamenali po dve asistencie. Jaroslav Halák dostal voľno a Chad Johnson čelil len 18 strelám. Jeho náprotivok, Sergej Bobrovskij, mal viac práce. Inkasoval síce päť gólov, ale ďalších 35 striel zlikvidoval. Z jeho spoluhráčov sa presadili Jack Johnson a Nick Foligno. Blue Jackets podľahli Islanders na domácom ľade po prvýkrát v histórii v normálnej hracej dobe.

Hviezdy duelu: 1. R. Strome (NYI), 2. A. Lee (NYI), 3. T. Hickey (NYI)

Presilovky pomohli Ottawe k výhre nad Arizonou

Ottawa nestrelila gól v presilovej hre od 18. decembra. V sobotu však početné prevahy zužitkovali Milan Michálek a Cody Ceci, aby Senators porazili Coyotes 5:1. Do listiny strelcov sa zapísali aj Clarke MacArhur, Mike Hoffman a David Legwand. Craig Anderson urobil 31 zákrokov a ako jediný na neho našiel recept Mikkel Boedker, ktorý otváral skóre zápasu. Domáci Mike Smith zneškodnil 28 z 33 striel. Ottawa vyhrala len svoj tretí zápas z posledných deviatich.

Hviezdy duelu: 1. C. MacArthur (OTT), 2. C. Anderson (OTT), 3. M. Boedker (ARI)

Ortio vynuloval Vancouver

Joni Ortio zažil pri absencii Karriho Räma svoj tohtosezónny debut a ten nemohol dopadnúť lepšie. Fínsky mladík zastavil všetkých 36 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v NHL. Doviedol ním Calgary k futbalovému víťazstvu 1:0 na ľade Vancouveru. Rozhodol o ňom Mikael Bäcklund, ktorý strelil jediný gól zápasu v šiestej minúte prvej tretiny po prihrávkach Davida Jonesa a Johnnyho Gaudreaua. Eddie Läck okrem toho chytil 22 striel, no Canucks prehrali druhý zápas v rade. Flames, naopak, ukončili sériu troch prehier, pričom vo Vancouveri vyhrali po prvý raz od decembra 2011.

Hviezdy duelu: 1. J. Ortio (CGY), 2. E. Läck (VAN), 3. M. Bäcklund (CGY)

Lundqvist, Kreider priviedli Rangers k výhre v San Jose

Martin St. Louis a Chris Kreider poslali New York Rangers v prvej tretine do vedenia 2:0, ktoré mu spolu s 30 zákrokmi Henrika Lundqvista stačilo na triumf 3:1. v San Jose. Práve presný zásah dvojbodového Kreidera bol nakoniec víťazný. Poistku pridal Rick Nash minútu pred koncom do prázdnej brány. Derek Stepan si pripísal dve asistencie. Nádej na vyrovnanie dal domácim Melker Karlsson, ktorý skóroval v úvode tretej časti hry v presilovej hre. Švédsky nováčik sa presadil už v piatom dueli v rade. Antti Niemi kryl 29 striel, no Sharks prehrali piaty z ostatných ôsmich duelov. Rangers vyhrali piaty zápas v sérii a kalifornský trip ukončili s bezchybnou bilanciou (3-0-0).

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. Ch. Kreider (NYR), 3. M. Karlsson (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 26:45 0 2 2 0 2 3 3
T. Tatar (DET) 18:50 0 1 1 0 2 1 2
A. Sekera (CAR) 23:47 0 0 0 -1 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 19:22 1 1 2 1 2 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies