Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03:00info
VAN
EDM
NHL live
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
NHL live
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Dokáže si Calgary poradiť so slovenským duom?

Calgary je zatiaľ v Západnej konferencii na poslednej postupovej priečke do playoff, ale vstupenku do bojov o Stanley Cup ešte nemá ani zďaleka istú. Colorado stráca na Calgary len päť bodov a do konca základnej časti ostáva obom tímom odohrať už len 7 zápasov.

Calgary potrebuje v boji o playoff každý bod. Dnes a zajtra absolvujú plamene dvojzápas s veľmi silným tímom Minnesoty. Minnesota hrá v pohode a neprehrala už deväť stretnutí v rade. Obránca Calgary Robyn Regehr vie aj o najväčšom nebezpečenstve divochov. Práve Reghr s obrannou dvojičkou Bradom Stuartom dostali za úlohu eliminovať Gáboríka s Demitrom.

Regehr sa po včerajšom tréningu rozhovoril o slovenskej dvojici: "Stačí sa pozrieť na tím Minnesoty pár mesiacov dozadu. Gáborík s Demitrom nehrali a tento tím bol slušný. Odvtedy ako sú títo dvaja zdraví, tak sú nezastaviteľní. Eliminovať ich je veľmi ťažké, zastaviť takmer nemožné." Aj útočník Calgary Marcus Nilson sa pripojil do debaty: "Nesmieme sa nechať vylučovať. Hrať v oslabení proti tomuto útoku je samovražda a takmer istý gól. Keď proti ním hráme, musíme brániť so štyrmi hráčmi."

Aj keď hráči Calgary majú pred slovenským duom rešpekt, sú to práve oni [hráči Calgary] ktorí v tejto sezóne dokázali celkom úspešne eliminovať duo. Gáborík odohral proti Calgary 4 zápasy, v ktorích strelil len 1 gól a zaznamenal 2 asistencie. Pavol Demitra odohral o jeden zápas viac a strelil 2 góly a pridal 1 asistenciu.

Calgary však vie o aktuálnej forme slovenskej dvojice a nenecháva nič na náhodu. Obranná dvojička Reghr - Stuart má pred sebou ťažkú úlohu. Úspech Calgary v dvojzápase s Minnesotou záleží vo veľkej miere ako sa podarí obrancom Calgary eliminovať schopnosti nebezpečným útočníkov divochov. Asistent hlavného trénera Calgary Rob Cookson už má recept: "Budeme sa snažiť vytláčať tento útok čo najďalej od nášho obranného pásma. Myslím, že by mohla pomôcť aj tvrdá hra s aktívnym napádaním. Gáborík s Demitrom sa musia dostať k puku čo najmenej."




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Najlepšie aktíva Canadiens na výmenu? Je medzi nimi aj Slovák Experta zaujalo viac Lotyšov ako Slovákov. Vyzdvihol len dvoch našich útočníkov Slafkovský je v NHL nedocenený: Sledoval som ho celý rok, bude superhviezdou! Chromiak sa vrátil do zostavy, ale sezóna sa mu končí. Radosť z postupu má iný SlovákVráti sa Drouin do Colorada? V nedeľu dal najavo svoje preferencie Česká hviezda chce výmenu. Spája sa s tímami troch mladých SlovákovSlovensko môže mať nôž na krku: Kedy postúpi do štvrťfinále? Budú Bruins v lete aktívni na trhu s voľnými hráčmi? Čo by mohlo v lete čakať na Colorado? Demko sa ešte nevráti, prišla nečakaná rana: Top strelec Canucks zrejme vynechá zápas o všetko!Dobrá správa z New Yorku: Známy veterán bude už proti Panthers k dispozícii Potvrdené: Carolina vyriešila svoju trénerskú otázku. Na dlhý časMS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies