Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03:00info
VAN
EDM
NHL live
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
NHL live
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Jurčina sa už vo Washingtone udomácnil

Milan JURCINAPosledný článok zámorského redaktora Toma Worgoa je zameraný na slovenského obrancu Milana Jurčinu hrajúceho vo farbách Washingtonu Capitals. Jurčina upútal pozornosť redaktorov hlavne svojími výkonmi. Prestup z Bostonu do Washingtonu bol pre slovenského obráncu určite krok správnym smerom. Minuloročný nováčik zvládol prvú sezónu v tíme Bostonu nad očakávania dobre. Nové trénerske vedienie na počudovanie nedávalo Jurčinovi na ľade toľko priestoru, koľko by si určite zaslúžil. Jurčina často trávil na ľade len okolo 10 minút. Podľa vyjadrenia Jurčinu: "Jednoducho som si nezískal dôveru nového vedenia."

Po zmene dresu nastali pre slovenského obrancu dobré časy. Pre Washington bola výmene veľmi výhodná a Jurčina je dnes dôležitým článkom obranných radov. Jurčina paradoxne nastupuje v obrannej dvojici spolu s bývalým spoluhráčom z Bostonu, Shaoneom Morrisonnom. Dôležitosť Jurčinu v tíme Capitals najlepšie potvrdzujú štatistiky. V 21 zápasoch zaznamenal 7 plusových bodov a len v jednom stretnutí strávil na ľade menej ako 20 minút. Priemerne trávi Jurčina na ľade 23 minút a v dvoch zápasoch atakoval hranicu 29 minút! Tréner Washingtonu Glen Hanlon je s Jurčinom spokojný: "Tento hráč je pre nás prínosom. Myslím si, že z neho môže byť výborný obránca, ktorý bude schopný brániť najlepších hráčov NHL."

Aklimatizáciu v novom tíme zvládol Jurčina dobre hlavne vďaka bývalému spoluhráčovi nielen z Bostonu, ale aj z Providence (AHL). "Je to skvelý chlap a veľmi dobre si rozumieme. Poznáme sa už z Providence. Rozumieme si na ľade, ale aj mimo neho. Hráme spolu proti najlepším útokom v lige a to nám dodáva sebadôveru. Dúfam, že ostaneme pohromade zopár rokov.", poznamenal Jurčina.

Milan JURCINAPo sezóne bude Jurčina voľným hráčom. Washington verí, že slovenský obranca podpíše novú zmluvu práve s Capitals. Tento tím buduje obranné rady z mladých, perspektívnych hráčov. Okrem Milana Jurčina sú to Mike Green, Jeff Schultz, Steve Eminger, Shaone Morison. Tréner obrancov Jay Leach sa o Jurčinovi vyjadril: "Myslím, že je na dobrej ceste. V obrannej činnosti sa dokázal zlepšiť vo veľmi krátkom čase. Páči sa mi jeho tvrdá hra telom. Keď niekoho trafí, tak to musí poriadne bolieť." Jurčina môže byť dôležitým faktorom hlavne v presilových hrách. Morrison charakterizoval aj ďaľšiu vlastnosť svojho kamaráta: "Má úžasnú strelu."

Milan Jurčina má pred sebou sľubnú kariéru a má predpoklady patriť medzi najlepších obrancov NHL. Asistent generálneho manažéra Bruins Jeff Gorton sa nechal počuť: "Postavu a korčuliarske schopnosti aké tento hráč má, nevidíte často. Je pohyblivý, má tvrdú strelu a hrá tvrdo. Má všetko čo potrebuje výborný obranca."




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Najlepšie aktíva Canadiens na výmenu? Je medzi nimi aj Slovák Experta zaujalo viac Lotyšov ako Slovákov. Vyzdvihol len dvoch našich útočníkov Slafkovský je v NHL nedocenený: Sledoval som ho celý rok, bude superhviezdou! Chromiak sa vrátil do zostavy, ale sezóna sa mu končí. Radosť z postupu má iný SlovákVráti sa Drouin do Colorada? V nedeľu dal najavo svoje preferencie Česká hviezda chce výmenu. Spája sa s tímami troch mladých SlovákovSlovensko môže mať nôž na krku: Kedy postúpi do štvrťfinále? Budú Bruins v lete aktívni na trhu s voľnými hráčmi? Čo by mohlo v lete čakať na Colorado? Demko sa ešte nevráti, prišla nečakaná rana: Top strelec Canucks zrejme vynechá zápas o všetko!Dobrá správa z New Yorku: Známy veterán bude už proti Panthers k dispozícii Potvrdené: Carolina vyriešila svoju trénerskú otázku. Na dlhý časMS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies