Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Daňo sa vrátil do prvého tímu víťazne, vyhral aj Kopecký

V siedmich utorkových zápasoch NHL sa predstavilo päť Slovákov. Ani jeden z nich nebodoval, z výhry sa tešili Tomáš Kopecký aj Marko Daňo. Ten hral v prvom tíme po prvý raz od konca októbra.

Hviezdy večera:
1. Jamie Benn (DAL), 3 góly (vrátane víťazného)
2. Pekka Rinne (NSH), 42/43, 97,7% úspešnosť zákrokov
3. Chad Johnson (NYI), 37/38, 97,4% úspešnosť zákrokov

Columbus ukončil bodovú sériu Flyers, Daňo späť v prvom tíme

Matt Calvert strelil dva góly, vrátane víťazného, aby rozhodol o víťazstve Columbusu na ľade Philadelphie 5:2. James Wisniewski v presilovej hre a dvojbodový Ryan Johansen vybudovali v prvej tretine náskok 2:0, ktorý však v prostrednej časti hry zmazali Wayne Simmonds a dvojbodový Michael Del Zotto. Za hostí skóroval aj dvojbodový Brandon Dubinsky, kým Curtis McElhinney predviedol 42 zákrokov. Vyrovnal tým svoje osobné maximum. Flyers na neho vyslali 44 striel, najviac v sezóne. Ray Emery kryl 24 striel, no Philadelphia ukončila deväťzápasovú bodovú sériu. V riadnej hracej dobe prehrala po prvý raz od 19. januára. Slovenský útočník Marko Daňo odohral pri svojom návrate do prvého tímu 11 minút a 52 sekúnd. Zaznamenal štyri strely, štyri bodyčeky a jeden blok. Blue Jackets vyhrali štvrtý z piatich vzájomných súbojov v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. M. Calvert (CBJ), 2. M. Del Zotto (PHI), 3. C. McElhinney (CBJ)

Panthers pretrhli sériu prehier na úkor Toronta

Florida sa otriasla zo série troch prehier a v Toronte vyhrala 3:2. Rozhodol o tom Jimmy Hayes, ktorého gól bol jediný v zápase pri plnom počte hráčov na ľade. Nick Bjugstad aj dvojbodový Jussi Jokinen skórovali v presilových hrách, aby otočili stav duelu z 0:1 na 2:1. Brian Campbell dvakrát asistoval a Robeto Luongo sa prezentoval 27 zákrokmi. Skóre otvoril Tyler Bozak a uzavrel ho Phil Kessel, obaja v presilovkách. Nazem Kadri prihral na oba góly Toronta, ktoré prehralo tretí zápas v rade. Jonathan Bernier čelil len 17 strelám. Ani jedna nebola z hokejky Tomáša Kopeckého, ktorý vyhral súboj slovenských útočníkov. Na ľade strávil bez jednej sekundy rovných jedenásť minút s jedným blokom. Proti nemu nastúpil Richard Pánik, ktorý odohral 16 minút a 26 sekúnd. Pripísal si jednu strelu a rozdal štyri bodyčeky. Ukončil tiež svoju dvojzápasovú bodovú sériu. Panthers začali výhrou päťzápasový trip.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Jokinen (FLA), 2. B. Campbell (FLA), 3. N. Kadri (TOR)

Johnson doviedol Islanders k výhre nad Hurricanes

Chad Johnson nedostáva ako náhradník Jaroslava Haláka veľa príležitostí v bráne, no tú v utorok dokonale využil. Zastavil 37 striel Caroliny, aby pomohol New Yorku Islanders vrátiť sa na víťaznú koľaj po triumfe na jej ľade 4:1. Rozhodol o ňom Brock Nelson, ktorý skóroval po prvý raz od 4. januára, teda po 19 zápasoch. Anders Lee otvoril skóre v presilovej hre, Michael Grabner sa tiež presadil pri návrate do akcie po päťzápasovej absencii. John Tavares upravil výsledok strelou do prázdnej brány a pridal asistenciu. Dve si pripísal Frans Nielsen, aby tím z Long Islandu vyhral piaty duel z ostatných šiestich a zveľadil si náskok na čele Metropolitnej divízie na štyri body. Jediný gól domácich vsietil Jiří Tlustý, kým Anton Chudobin chytil 26 striel. V akcii nechýbal ani obranca Andrej Sekera, ktorý bol nakoniec jediným Slovákom v zápase. Počas 22 minút a 43 sekúnd vyslal na Johnsona dve strely, jednu sám zblokoval a rozdal jeden bodyček. Ľubomír Višňovský sledoval víťazstvo svojho tímu len z tribúny. Islanders zdolali Hurricanes aj v treťom vzájomnom dueli ročníka.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson (NYI), 2. J. Tavares (NYI), A. Lee (NYI)

Devils zdolali Sabres po nájazdoch a ukončili sériu prehier

Scott Gomez aj Jocob Josefson premenili svoje samostatné nájazdy, aby New Jersey uspelo doma nad Buffalom pomerom 2:1. Cory Schneider zastavil okrem oboch nájazdov aj 24 striel, aby vo svojom 49. štarte v sezóne zaknihoval 20. triumf. V riadnej hracej dobe ho prekonal len Tyler Ennis, ktorý vyrovnával na 1:1 v 27. sekunde tretej tretiny. Jednou strelou ho ohrozil aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 18 minút a 56 sekúnd aj s jedným bodyčekom a blokom. Skóre duelu otvoril v úvodnej časti hry Patrik Eliáš v presilovej hre. Bola to jediná z 35 striel, ktorá prešla za chrbát Michala Neuvirtha. Ten sa netešil z výhry od 15. novembra minulého roka. Sabres, navyše, prehrali štvrtý zápas v sérii. Devils, naopak, ukončili štvorzápasovú sériu prehier v prvom zo série šiestich domácich zápasov. Buffalo zdolali aj v druhom vzájomnom súboji v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. T. Ennis (BUF), 2. P. Eliáš (NJD), 3. M. Neuvirth (BUF)

Holtby, Ward zariadili triumf Washingtonu v Pittsburghu

Aj v treťom súboji týchto divíznych rivalov v sezóne bol opäť úspešnejší tím z hlavného mesta USA, ktorý zvíťazil v Pittburghu 3:1. Hostia strelili všetky góly pri nerovnovážnom stave hráčov na ľade. Joel Ward vsietil víťazný gól a pridal asistenciu v presilovej hre o dvoch mužov, rovnako dvojbodový Alex Ovečkin otvoril strelecký účet zápasu v klasickej presilovej hre a John Carlson upravil výsledok strelou do prázdnej brány vo vlastnom oslabení. Ovečkin si 37. gólom v sezóne upevnil prvú pozíciu v ligovej tabuľke strelcov. Braden Holtby podal spoľahlivý výkon, keď ho z 33 striel Penguins prekonal len Steve Downie. Marc-Andre Fleury čelil 32 strelám Capitals, ktorí vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch a aj tretí vzájomný duel s Pittsburghom v sezóne s celkovým skóre 10:1. Dotiahli sa tak naň v tabuľke Metropolitnej divízie už len na rozdiel bodu. Penguins prehrali druhý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. M.-A. Fleury (PIT)

Benn hetrikom pokoril Blues, ktorí ukončili víťaznú sériu

Jamie Benn strelil svoj prvý hetrik v NHL, vrátane víťazného gólu, aby rozhodol o výhre Dallasu na ľade St. Louis 4:1. Jason Spezza mu prihral na všetky góly, kým Kari Lehtonen urobil 27 zákrokov. Jeho sériu nepriestreľnosti mu ukončil Patrik Berglund, ktorý skorigoval výsledok, na čísle 145:48. V prvej tretine sa po dvoch góloch Benna presadil aj Cody Eakin, ktorý vyhnal z brány Briana Elliotta. Ten čelil dovtedy len šiestim strelám. Jakea Allena prekonal zo zvyšných 16 pokusov Dallasu len Benn, ktorý v presilovej hre skompletizoval hetrik svojím 22. gólom v sezóne. Podarilo sa mu to až na 18. pokus, keďže predtým 17-krát strelil v zápase dva góly. Strars vyhrali štvrtý duel z ostatných piatich a aj druhý v sezóne na ľade Blues. Tí ukončili trojzápasovú víťaznú sériu a na prvý Nashville strácajú v tabuľke Západnej konferencie aj Centrálnej divízie už šesť bodov. Pozitívnym bol duel len pre obrancu Barreta Jackmana, ktorý odohral svoj 780. zápas v NHL, aby predbehol Briana Suttera a dostal sa na druhé miesto klubovej histórie za Bernieho Federka (927).

--- pozri aj: Jamie Benn strelil svoj prvý hetrik v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), K. Lehtonen (DAL), 3. J. Spezza (DAL)

Rinne, Smith priviedli Nashville k výhre nad San Jose

Craig Smith strelil dva góly, vrátane víťazného, a Pekka Rinne zlikvidoval 42 striel, aby Nashville zdolal doma San Jose 5:1 a upevnil si vedúcu pozíciu v lige. Skóre zápasu síce otvoril Matt Irwin, no potom fínsky brankár zatiahol roletu a zaznamenal svoje 34. víťazstvo v sezóne. Dvojbodový Shea Weber vyrovnal stav a Smith svojím prvým gólom v dueli rozhodol o šiestej výhre Predators v sérii a 14. v posledných 15 zápasoch. Už v 53. sekunde druhej tretiny zvýšil náskok svojím druhým presným zásahom v presilovej hre na 3:1. Paul Gaustad a James Neal tiež prekonali Alexa Stalocka, ktorý spolu čelil 37 strelám. Pre Neala išlo o 20. gól v ročníku, s ktorým sa stal najlepším strelcom tímu. Mike Ribeiro nazbieral dve prihrávky. Sharks prehrali po štvrtý raz v ostatných šiestich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. C. Smith (NSH), 3. M. Ribeiro (NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (CBJ) 11:52 0 0 0 0 0 4 4
R. Pánik (TOR) 16:26 0 0 0 0 0 1 4
A. Meszároš (BUF) 18:56 0 0 0 0 0 1 1
T. Kopecký (FLA) 11:01 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (CAR) 22:43 0 0 0 0 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies