Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Sekera skóroval, Hossa asistoval, Gáborík hviezdou duelu

V siedmich pondelkových zápasoch NHL hrali šiesti Slováci, z ktorých traja bodovali. Andrej Sekera strelil svoj prvý gól v drese Kings, Marián Gáborík dvakrát asistoval. Jednu prihrávku si pripísal Marián Hossa.

Hviezdy večera:
1. Jamie Benn (DAL), 2 góly, 1 asistencia
2. Corey Crawford (CHI), 43/44 (97,7% úspešnosť zákrokov)
3. Mika Zibanejad (OTT), 2 góly

Sekera skóroval, Gáborík dvojbodový pri výhre Kings

Andrej Sekera otvoril v polovici prvej tretiny skóre zápasu svojím prvým gólom v drese Kings a celkovo tretím v sezóne. Prihrával mu naň aj Marián Gáborík, ktorý v závere úvodnej časti hry asistoval Tylerovi Toffolimu na víťazný gól v presilovej hre. 18. a 19. prihrávkou v ročníku prispel k výhre Los Angeles na ľade New Jersey 3:1 a stal sa druhou hviezdou zápasu. Obhajca titulu začal dôležitý päťzápasový trip, ktorý môže rozhodnúť o jeho účasti v play-off. Anže Kopitar strelil zvyšný gól a pridal dve asistencie, Jonathan Quick urobil 19 zákrokov. Jediný gól domácich vsietil Scott Gomez, kým Cory Schneider kryl 30 striel. Päť bolo z hokejky Gáboríka, ktorý odohral necelých 20 minút aj so ziskom plusového bodu. Sekera strávil v akcii takmer 21 minút s dvoma strelami. Devils prehrali druhý zápas v rade.

Sekerov 3.. gól sezóny:

Gáboríkova gólová prihrávka:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. M. Gáborík (LAK), 3. T. Toffoli (LAK)

Hossa prihrával na víťazný gól Chicaga proti Caroline

Marián Hossa si pripísal 33. asistenciu v sezóne, keď v polovici prvej tretiny prihral na gól dvojbodovému Patrickovi Sharpovi. Bol to nakoniec rozdielový gól pri triumfe Chicaga v Raleigh nad Hurricanes 3:1. Len 79 sekúnd pred ním otvoril skóre Andrew Shaw, ktorý pridal 40 sekúnd pred koncom tretej časti hry aj poistku strelou do prázdnej brány. Pri ňom si svoj 500. bod v NHL v podobe asistencie pripísal kapitán Jonathan Toews. Corey Crawford podal skvelý výkon, keď zastavil 43 striel. Za jeho chrbtom skončila len tá z hokejky Victora Raska. Anton Chudobin kryl 22 striel, no Carolina prehrala deviaty z ostatných 11 duelov. Hossa ho ohrozil troma strelami a počas necelých 18 minút si pripísal aj dva bodyčeky a blok. Blackhawks vyhrali deviaty zápas z posledných 12. V tejto sezóne tiež vyhrali každý duel, v ktorom viedli po dvoch tretinách (23-0-0). Pre ich trénera Joela Quennevillea bola pondelková výhra jeho 750. v kariére.

Hossova 33. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. P. Sharp (CHI), 3. V. Rask (CAR)

Dubnyk doviedol Wild k výhre v Toronte

Devan Dubnyk zaznamenal svoj 31. štart v sérii a dokázal ho pretaviť na 23 víťazstvo. Tentoraz predviedol 35 zákrokov a doviedol Minnesotu k výhre 2:1 nad Torontom. Rozhodol o nej Thomas Vanek v polovici tretej tretiny. V závere prvej časti hry tiež prihrával na otvárací gól duelu Charliemu Coyleovi. Dubnyka, ktorý má v drese Wild bilanciu 23-6-1, prekonal len Jake Gardiner za stavu 0:2. Richard Pánik na neho vyslal tri strely počas 15 a trištvrte minúty v akcii. Okrem toho nazbieral aj mínusový bod, tri bodyčeky a blok. Jonathan Bernier sa prezentoval 30 zákrokmi, no nezabránil šiestej prehre Maple Leafs v sérii. Wild vyhrali deviaty duel na ľade súpera v rade a 21. takouto výhrou v sezóne si vytvorili nový klubový rekord.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. T. Vanek (MIN), 3. J. Bernier (TOR)

Dallas otočil duel proti Buffalu

Buffalo viedlo v domácom zápase proti Dallasu trikrát o gól, no ani 35 zákrokov Andersa Lindbäcka neodvrátilo jeho tretiu prehru v sérii. Dallas totiž zakaždým vyrovnal a Cody Eakin v 57. minúte zavŕšil víťazný obrat Stars. Pred ním skórovali dvojbodový Patrick Eaves a dvakrát Jamie Benn, ktorý tiež pridal asistenciu. Sabres posielali do vedenia dvojgólový Brian Gionta a dvojbodový Matt Moulson. Kari Lehtonen zvyšných 25 striel chytil a pomohol k tretej výhre Dallasu v rade. Slovenský obranca Andrej Meszároš na neho nevystrelil ani raz počas 15 minút a 49 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Na konto si pripísal len mínusový bod a zblokoval dve strely.

Hviezdy duelu: 1. Jamie Benn (DAL), 2. B. Gionta (BUF), 3. P. Eaves (DAL)

Pavelec priviedol Jets k piatej výhre v sérii

Český brankár Ondřej Pavelec potvrdil post najlepšieho hráča uplynulého týždňa NHL a opäť bol kľúčovým faktorom na ceste Winnipegu za piatym víťazstvom v rade. Chytil 33 striel a doviedol Jets k triumfu 4:1 na ľade Edmontonu. Ich náskok na Kings na siedmom mieste Západnej konferencie je tak stále štvorbodový. Víťazný gól vsietil Lee Stempniak, ktorý nadviazal na presný zásah Drewa Stafforda. Tyler Myers zvýšil vedenie na 3:0 v presilovej hre a Michael Frolík, rovnako v početnej prevahe, upravil výsledok. Pavelca prekonal len Ryan Nugent-Hopins po 61 sekundách tretej tretiny a ukončil mu tak sériu bez inkasovaného gólu na čísle 138:02. Martin Marinčin ho strelecky neohrozil a počas 14 minút a 18 sekúnd zaznamenal len menší trest a blok. Práve jeho vylúčenie potrestal gólom Myers. Ben Scrivens urobil 20 zákrokov. Oilers prišli v prvej tretine zápasu o dvoch hráčov. Obranca Andrew Ference sa zranil po kolízii s útočníkom Chrisom Thorburnom, center Boyd Gordon utrpel poranenie chrbta.

Hviezdy duelu: 1. O. Pavelec (WPG), 2. T. Myers (WPG), 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

Flames zdolali Avalanche a zostávajú v hre o play-off

Lance Bouma strelil v polovici záverečnej tretiny víťazný gól a pridal asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal aj David Jones a Karri Rämö zastavil 25 striel pri domácej výhre Calgary nad Coloradom 3:2. Jiří Hudler tiež skóroval za Flames, ktorí si udržali dvojbodový náskok pred Kings sa treťom mieste Pacifickej divízie. Obhajca titulu však má jeden zápas k dobru. Fínskeho gólmana domácich prekonali Alex Tanguay a dvojbodový Gabriel Landeskog. Ryan O´Reilly prihral na oba góly, kým Semion Varlamov opustil duel s 23 zákrokmi. Colorado prehralo druhý zápas v rade a tiež druhý z doterajších troch na aktuálnom päťzápasovom tripe.

Hviezdy duelu: 1. D. Jones (CGY), 2. L. Bouma (CGY), 3. G. Landeskog (COL)

Senators opäť vyhrali a vytlačili Boston z postupovej pozície

Ottawa strácala 10. februára na Boston 14 bodov, no po domácom víťazstve nad San Jose 5:2 už je o bod pred ním na pozícii druhej divokej karty Východnej konferencie. Podarilo sa jej to vďaka štyrom gólom z tretej tretiny a tiež výkonu Andrewa Hammonda. Ten zastavil 29 striel a tímu získal bod aj pri svojom 15. štarte v NHL (14-0-1). Len jeden takýto duel mu chýba na vyrovnanie ligového rekordu Patricka Lalimea zo sezóny 1996/97 v drese Pittsburghu (14-0-2). O siedmej výhre Senators v sérii rozhodol Alex Chiasson, ktorého na listine strelcov doplnili dvojgólový Mika Zibanejad, Jean-Gabriel Pageau a Mike Hoffman. Ten upravil výsledok strelou do prázdnej brány a pridal aj dve asistencie, Bobby Ryan ich nazbieral tri. Z hráčov Sharks, ktorí prehral štvrtý z ostatných piatich duelov, skórovali Joe Pavelski a Chris Tierney v priebehu 30 sekúnd. Antti Niemi opustil zápas s 32 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (OTT), 2. A. Chiasson (OTT), 3. B. Ryan (OTT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (LAK) 20:55 1 0 1 0 0 2 0
M. Gáborík (LAK) 19:50 0 2 2 1 0 5 0
M. Hossa (CHI) 17:55 0 1 1 0 0 3 2
A. Meszároš (BUF) 15:49 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (TOR) 15:45 0 0 0 -1 0 3 3
M. Marinčin (EDM) 14:18 0 0 0 0 2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies